UUSIMMAT

Uusi TikTok Global -yritys maksaisi huimat verotulot Yhdysvaltoihin – työllistäisi 25 000 ihmistä

28.11.2020 09:09 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisen ByteDancen omistama TikTok on ollut myllerryksessä Yhdysvaltain maaperällä. Donakd Trumpin hallinto on vaatinut sen Yhdysvaltain toimintojen myymistä yhdysvaltalaisille yrityksille.

Alkuperäinen takaraja TikTokin myymiselle on ollut tämän viikon perjantai, mutta takarajaa on siirretty. Näillä näkymin takaraja siirtyy viikolla.

Kerroimme aiemmin TikTokin kumppaneiksi olevan kiinnostusta ainakin Oraclen ja Walmartin taholta. Tuolloin puhuttiin kaupasta, jolla 12,5 prosenttia TikTok Global -yrityksestä siirtyisi Oraclen haltuun ja 7,5 prosenttia Walmartin haltuun. Loppu osuus jaettaisiin osakkeeenomistajille, joista suurin osa olisi yhdysvaltalaisia tahoja. ByteDancella ei näillä näkymin olisi lainkaan osuutta TikTok Globalista.  TikTokin keräämä käyttäjädata puolestaan sijoitettaisiin Oraclen palvelimille Yhdysvaltoihin ja Oraclella olisi myös pääsy sovelluksen lähdekoodiin.

Uusi TikTok Global -yritys työllistäisi Yhdysvalloissa 25 000 ihmistä. Verotuloja yritys maksaisi Yhdysvaltoihin yli 5 miljardia dollaria.