UUSIMMAT

Uusia Snapchat-laseja tulossa tänä ja ensi vuonna

07.03.2018 09:29 | Muropaketin toimitus

Snapchatin Spectacles-lasit eivät alkuhypestä huolimatta olleet valtava menestys. Yritys yrittää kuitenkin uusilla malleilla tänä ja ensi vuonna.

Erityisen kiinnostavalta vaikuttavat vuoden 2019 lasien suunnitelmat, sillä niiden kaksoiskameralla pitäisi pystyä kuvaamaan 3D-videoita. Tämän vuoden laseja valmistetaan Cheddar.comin mukaan jo kovaa vauhtia, ja toimitusten pitäisi alkaa syksyllä.

Uutuuslasit ovat vedenkestävät, ja niitä saa entistä useammissa väreissä. Suurempia muutoksia itse kameraosioon ei ole luvassa, mutta pieniä parannuksia ja bugikorjauksia on tehty, kertovat sivuston nimettömät lähteet. Ensimmäisen sukupolven lasit eivät todellakaan olleet menestys, sillä niitä meni kaupaksi vain noin 150 000 kappaletta, varastoon jäi vielä useita satoja tuhansia myymättömiä kappaleita.

Ensi vuoden mallista on jo olemassa alumiinista valmistettu prototyyppi, jonka linssit ovat nykyversiota pyöreämmät. Ilmeisesti mukaan on suunniteltu myös sisäänrakennettua GPS-piiriä ja koko komeus toimitettaisiin nahkaisessa kotelossa. Hinta nousee huomattavasti, tämän hetken lasit maksavat 130 dollaria (105 euroa), mutta ensi vuoden versiosta pyydettäisiin jopa 300 dollaria (243 euroa).

Spectacles-lasit tai muunlaiset vastaavat tuotteet kuuluvat joka tapauksessa olennaisena osana yrityksen strategiaan. Päivänvaloon on nimittäin nyt tullut myös Snapin tekemä yrityskauppa, jossa se osti coloradolaisen FiveFocalin. Yrityskaupassa Snapin palvelukseen siirtyi tusinan verran huippuammattilaisia, jotka pystyvät rakentamaan edistynyttä kamerateknologiaa. Samaan aikaan Snap käy myös neuvotteluja kameratakniikkansa istuttamisesta muiden valmistajien laseihin. Ilmeisesti neuvottelupöytään ovat istuneet ainakin Luxottican ja Warby Parkerin edustajat.

Snap on myös ilmeisesti valmistelemassa omia lisätyn todellisuuden lasejaan, mutta AR-ominaisuudet eivät ehdi mukaan vielä ensi vuoden versioon.

Muropaketin uusimmat