Vedenkestäviä laitteita puskee Honorilta ja Amazonilta

13.10.2017 09:14 | Muropaketin toimitus

Puhelimissa on viime aikoina yleistynyt vähintään jonkun tason vedenkestävyys. Ilmeisesti muoti-ilmiö on siirtymässä myös tablettilaitteisiin.

Monesti jo kuolleeksi julistettuun tablettigenreen pyritään edelleen tuomaan uusia tuulia. Huawein alabrändi Honor on julkaissut omalla Weibo-tilillään WaterPlay-tabletin, joka nimensä mukaisesti on vesileikkeihin sopiva. IP67-merkinnän mukaisesti valmistaja lupaa sen kestävä puolen tunnin upotuksen metrin syvyiseen veteen.

Muilta osin erikoisuuksia laitteessa ei ole. Sen järjestelmäpiiri on Huawein oma Kirin 659, jossa on kahdeksan ydintä ja jonka neljän ytimen kellotaajuus on 2,36 gigahertsiä ja toiset neljä käyvät 1,7 gigahertsin taajuudella. GPU:na hyrrää MaliT830-MP2.

Tarjolla on kaksi eri mallia, jotka eroavat muistin ja tallennustilan suhteen. Edullisemmassa niitä on 3 + 32 gigatavua, kalliimmassa 4 + 64. Molemmissa on lisäksi microSD-korttipaikka.  Laitteiden 10,1-tuumaisten näyttöjen resoluutio on mallista riippumatta 1920 x 1200 pikseliä. Tabletin takakamera on nykymittapuulla vaatimaton, vain kahdeksan megapikselin laite. Etukamera ei jää sille paljoa, siitä megapikseleitä löytyy viisi.

Etupuolella on myös fyysinen kotinäppäin, joka toimii sormenjäljenlukijana. Laitteen 6660 milliampeeritunnin akkua ladataan USB-C-liitännästä, jonka lisäksi Waterplayssä on myös 3,5 mm:n liitäntä kuulokkeille.

Edullisimmillaan tablettia myydään noin  255 euron hintaan, kallein versio SIM-korttipaikalla LTE-yhteyksiä varten maksaa reilut 345 euroa. Kiinassa tablettia voi ostaa tämän kuun 24. päivästä alkaen, muiden maiden julkaisuaikataulusta valmistaja ei ole vielä kertonut.

Myös Amazon uskoo ihmisten haluavan käyttää digilaitteita veden äärellä, tai jopa veden alla. Kindle Oasis -lukulaite on seitsentuumainen digitaalista paperia näyttönään hyödyntävä uutuus, jonka kehykset on valmistettu metallista. Uusi materiaali ja kookkaampi näyttö nostaa laitteen painon 194 grammaan.

Näytön suurentaminen kuudesta seitsemään tuumaan mahduttaa kuitenkin ruudulle kerralla 30 prosenttia enemmän tekstiä. Taustavalaisusta huolehtii 12 LED-valoa. Vettä uusi Oasis kestää WaterPlaytä paremmin, sen voi upottaa ilman vaurioita kahden metrin syvyyteen 60 minuutin ajaksi. Akun Amazon lupaa kestävän kuusi viikkoa. Hintaa lukulaitteella on reippaasti, noin 360 euroa.