UUSIMMAT

Venäläistä tekoälyä puhelimeen – Da!

14.10.2017 10:40 | Muropaketin toimitus

Venäläinen hakukonejätti Yandex on julkaissut oman tekoälysovelluksensa älypuhelimille. Luonnollisesti sen kanssa voi puhua vain venäjää. Kilpailijoiltaan mallia ottava Yandex on nimennyt oman tekoälyavustajansa Aliceksi.

Alice on osa Yandex-hakusovellusta, joka toimii Googlen oma Google -sovelluksen tapaan. Kuten Google ja Amazon, kuuntelee Alice puhelimen mikrofonia koko ajan, ja reagoi avainfraasiin. Alicen tapauksessa se on ”privet, Alice”.

Tällä hetkellä Alicen kanssa voi kommunikoida vain venäjäksi, joten käyttäjäryhmä on siltä osin melkoisen rajoittunut. Mikäli Alicea haluaa kokeilla, muistuttaa AndroidHeadlines, että ”Alice” ääntyy venäjäksi hieman kuten ”Alissa” englanniksi. Sovellukselta voi myös halutessaan estää mikrofonin automaattisen käytön, jolloin hakujen tekemiseen tarvitaan mikrofonikuvakkeen painallus.

Mikäli venäjää on tullut opiskeltua, voi Alicelta kysellä säätietoja, ravintolavinkkejä, tai käskeä sen soittamaan musiikkia. Myös nettihakujen tekeminen Yandexin kautta onnistuu, kuten monet muutkin digiassistenttien perustehtävät. Yandexin mukaan komentoja ei tarvitse antaa jollakin tietyllä tavalla, vaan Alice osaa tulkita luonnollista kieltä. Lisäksi sen kerrotaan hyödyntävän koneoppimisen algoritmeja, ja parantavan ymmärrystään sen ansiosta koko ajan.

Yandex-sovellus Alicen kanssa on tarjolla suomalaisillekin Googlen omassa Play-kaupassa.

 

Muropaketin uusimmat