Uusimmat

Viikon tekniikkauutiset: Huawei Mate 20 Pro, kiinnostavia älykellouutuuksia ja erikoisia näppäimistöjä

21.10.2018 12:40 Muropaketin toimitus

Menneen viikon aikana uutisoimme muun muassa Huawei Mate 20 Prosta, kiinnostavista älykelloista sekö Cooler Masterin ControlPad-näppäimistöstä.

Kuluneen viikon aikana otimme ensikosketuksen Huawein uuteen Mate 20 Pro -lippulaivaan ja uutisoimme kiinnostavista älykellouutuuksista, Huawei Watch GT:stä sekä uudella Snapdragon 3100:lla varustetusta Montblanc Summitista. Tietotekniikan puolellä tutustuimme Cooler Masterin erikoiseen ControlPad-näppäimistöön sekä Radeon RX 590:n väitettyihin testituloksiin.

Ensituntumat: Huawei Mate 20 Pro haastaa Samsungin Note 9:n ja Applen iPhone XS:n kehittyneimpien älypuhelimien sarjassa

Huawein uudet Mate 20 -sarjan lippulaivapuhelimet Mate 20 Pro ja sen pikkuveli Mate 20 jatkavat valmistajan mallisarjan perinteitä, mutta tuovat mukanaan myös aidosti uutta. Sormenjälki luetaan nyt lasin alta. Akkua ladataan nopeasti ja langattomasti. Takaa löytyy myös uudistunut kolmoiskamera. Muropaketti kävi ottamassa Huawein kärkimallista ensituntumat Lontoossa.

Huawei esitteli myös Watch GT -älykellon – Lupaa hurjaa akkukestoa

Huawei esitteli Mate 20 -mallien ohella odotetusti uuden Watch GT -älykellon, joka lupaa tarjota selvästi kilpailijoitaan paremman akkukeston. Älykello saapuu myyntiin myös Suomessa.

Maailman ensimmäisestä Snapdragon Wear 3100 -suorittimella varustetusta Montblanc Summit 2 -älykellosta saa maksaa lähes tonnin

Saksalainen kellovalmistaja on esitellyt maailman ensimmäisen Snapdragon Wear 3100 -suorittimella toimivan älykellon, Montblanc Summit 2:n. Kello on kuitenkin sangen tyyris, sillä sen halvimmastakin versiosta saa pulittaa lähes tuhat dollaria.

Cooler Master käynnisti Kickstarter-kampanjan ControlPad-näppäimistölle

Pienikokoinen ControlPad-näppäimistön erikoisuus on sen kyky tunnistaa painalluksen voimakkuus. Näppäimistö on suunnattu pelaajien lisäksi myös kuvankäsittelyn ammattilaisille.

Väitetyn Radeon RX 590 -näytönohjaimen 3DMark-testitulokset ilmestyivät tuloslistalle

Spekulaatiot uudesta Polaris-arkkitehtuurin näytönohjaimesta saivat lisäpontta, kun 3DMarkin tuloslistalle ilmestyi tuntemattoman näytönohjaimen testitulokset.

Intel tukee enimmillään 128 gigatavun keskusmuistia yhdeksännen sukupolven Core-prosessoreilla

Intel tarjoaa uusimpien Core-prosessorien yhteydessä tuen yhteensä 128 gigatavulle DDR4-keskusmuistia. Tämä mahdollisuus juontaa todennäköisesti juurensa tarpeesta sallia 64 gigatavun muisti vain kahta muistikampaa tukeville emolevyille.