Viikon tekniikkauutiset: Huawei Mate 30:n julkistus, WiFi 6 -standardi vakiintui, Ryzen 5 3500 -huhuja…

22.09.2019 14:56 | Muropaketin toimitus

Kuluneella viikolla kerroimme, kuinka Huawei esitteli virallisesti uudet Mate 30 -puhelimet sekä Watch GT 2 -älykellon ja kuinka WiFi 6:n standardi vakiintui. 

Muihin uutisiin kuuluivat muun muassa Ryzen 3500 ja 3500X -suorittimia koskevat huhut sekä Logitechin esittelemä G604 Lightspeed -pelihiiri. OnePlusilta puolestaan nähtiin virallisia kuvia lokakuun alussa ilmestyvästä OnePlus 7T -mallista. Muropaketin testipenkissä vieraili Kingston KC2000 (1 Tt) -SSD-asema.

Huawei julkaisi virallisesti Mate 30 -puhelinmallistonsa – Suomeen tulo on edelleen auki

Huawein uusi Mate 30 -mallisarja saa kaksi lippulaivaluokan edustajaa, perusmallin ja Pro-version. Mallit edustavat monilta osin tämän päivän huippua, sillä käytössä ovat valmistajan upouusi Kirin 990 -piiri, 5G-yhteydet sekä monipuolinen kameraratkaisu.

Huawei esitteli Watch GT 2 -älykellon

Huawei on julkistanut toisen sukupolven Watch GT 2 -älykellon, joka käyttää Huawein itse kehittämää Kirin A1 -järjestelmäpiiriä. Valmistajan mukaan Kirin A1 mahdollistaa entistä pidemmän akunkeston ja paremman käyttäjäkokemuksen.

WiFi 6 -standardi sai lopullisen muotonsa

WiFi-standardin uusin versio on 802.11ax, joka tottelee myös helpompaa WiFi 6 -nimeä. Nyt WiFi 6 on saanut lopullisen muotonsa, ja sitä käyttäville laitteille voidaan myöntää viralliset hyväksynnät. Ensimmäiset virallisen standardin mukaiset laitteet ovat vasta julkaistut Samsung Galaxy Note 10 -älypuhelimet.

AMD:n Ryzen 5 3500- ja Ryzen 3500X -prosessoreiden speksit vuodossa

AMD:n Ryzen 5 3500- ja 3500X -prosessorit ovat spekseiltään miltei identtiset. Prosessoreiden kellotaajuudet ovat yhtenevät. Ero muodostuu Ryzen 5 3500X -mallin huomattavasti suuremmasta välimuistin määrästä.

Logitech julkaisi uuden langattoman G604 LIGHTSPEED -pelihiiren

Logitech G604 LIGHTSPEED -pelihiiri tarjoaa monipuolisen painikesijoittelun, jonka valmistaja kertoo soveltuvan monenlaisiin peleihin, aina räiskintäpeleistä verkkoroolipeleihin. Hiiressä käytetään optista HERO 16k -anturia.

OnePlus julkaisi virallisia kuvia OnePlus 7T:stä

OnePlus esittelee OnePlus 7T -mallistonsa virallisesti vasta lokakuun 10. päivänä. Valmistaja on kuitenkin julkaissut OnePlus 7T:stä virallisia kuvia jo nyt.

Testi: Kingston KC2000 (1 Tt) -SSD-asema – Järkevästi hinnoiteltu vaihtoehto

Muropaketin testeissä on käynyt jo useampikin Samsungin SSD-asema, joista jokainen on tarjonnut toinen toistaan parempaa suorituskykyä. Kingston omaa pitkät perinteet muistituotteista, joten otimme mielenkiinnolla testattavaksi myös sen uuden KC2000 -SSD-aseman ja selvitimme onko siitä kovaksi haastajaksi Samsungille.

 

Muropaketin uusimmat