UUSIMMAT

Viikon tekniikkauutiset: Huawein kauppakielto, Windowsin suurpäivitys, Sonyn uudet vastamelukuulokkeet…

26.05.2019 12:20 | Muropaketin toimitus

Kuluneella viikolla merkittävin tekniikkauutinen oli Yhdysvaltojen Huaweita vastaan asettama kauppakielto, joka estää yhdysvaltalaisia yrityksiä käymästä kauppaa Huawein kanssa. Kauppakielto tekee Huawein mobiililaitteiden tulevaisuudesta varsin epävarman.

Kerroimme myös, kuinka Microsoft aloitti Windowsin toukokuisen suurpäivityksen jakelun ja kuinka AMD:n Zen 2 -prosessorit saavat DDR4-3200 -muistituen. Otsikkoihin mahtuivat myös Sonyn kohtuuhintaiset vastamelukuulokkeet ja Redmi K20 -puhelimesta kertoneet huhut. Muropaketin ensituntumissa nähtiin Honor 20 Pro.

Näin Googlen ja Huawein Androidia koskevan yhteistyön päättyminen vaikuttaa Huawein ja Honorin puhelimien nykyisiin ja mahdollisiin tuleviin omistajiin

Google ilmoitti, ettei se enää auta Huaweita Android-käyttöjärjestelmän kanssa, minkä vuoksi tulevien Huawei-laitteiden Android-käyttökokemus on vaarassa heikentyä merkittävästi. Huawei on kuitenkin vakuuttanut, että tällä hetkellä käytössä ja myynnissä olevat Huawei ja Honor -laitteet pysyvät Android-tuen kannalta ennallaan

Ensituntumat: Honor 20 Pro -puhelin – Ykkösvalinta parasta hinta-laatusuhdetta metsästävälle, jos Google sen sallii

Honor osoitti jo View20-mallillaan olevansa tosissaan kilpailemassa myös huippumallien kanssa. Muropaketti pääsi tutustumaan Honor 20 Pro -malliin jo etukäteen. Ikävä kyllä Honor 20 Pron myyntiin saapuminen hankaloituu kauppakiellon vuoksi. 

Microsoft aloitti Windows 10 May 2019 -suurpäivityksen jakelun

Näkyvimpiä uudistuksia suurpäivityksessä on uusi Light theme -teema, joka muuttaa mm. tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon vaaleaksi nykyisen tumman sijaan. Lisäksi Käynnistä-valikosta löytyvien tiilien hallinnointi on jatkossa helpompaa. Enterprise- ja Pro-versioiden käyttäjille tulee saataville Windows Sandbox -työkalu.

Sony julkisti kohtuuhintaiset ja langattomat WH-XB900N-vastamelukuulokkeet

Sonyn mukaan uudet langattomat WH-XB900N-vastamelukuulokkeet sopivat erityisesti vahvasta bassosta pitäville kuuntelijoille, sillä ne kuuluvat Sonyn Extra Bass -mallistoon.

Vuoto: AMD:n Zen 2 -prosessorit saavat DDR4-3200 -muistituen

AMD:n tulevat prosessorit näyttävät vuototiedon perusteella saavan keskusmuisteille JEDEC-spesifikaation mukaisen tuen 3200 megahertsin kellotaajuudelle.

”Lippulaivojen tappaja” Xiaomi Redmi K20 -puhelin tarjoaa lovettoman näytön ja muita kiinnostavia ominaisuuksia

Xiaomi esittelee toukokuun 28. päivänä uuden Redmi K20 -mallin, jota se markkinoi ”edullisena lippulaivojen tappajana”. Xiaomi on paljastanut Redmi K20 -puhelimesta tähän mennessä jo useita kiinnostavia ominaisuuksia.

Muropaketin uusimmat