UUSIMMAT

Viikon tekniikkauutiset: Säihkyviä muistikampoja, hankalat BIOS-rajoitukset, ”poistukaa Facebookista”…

14.07.2019 20:10 | Muropaketin toimitus

Kuluneella viikolla testasimme kohtuuhintaiset ja värikkäät Adata XPG Spectrix D60G -DDR4 3000 MHz -muistikammat ja kerroimme millaisia ongelmia BIOS-rajoitukset aiheuttavat valmistajille. 

Uutisoimme myös kuinka Applen perustajajäsen kehotti ihmisiä poistumaan Facebookista, DisplayPort 2.0 -liitännästä ja miten sovellusten käyttöoikeuksien rajaaminen ei välttämättä aina takaa yksityisyyttä. Muropaketin pikatestissä käväisi Motorola One Vision.

Testi: Adata XPG Spectrix D60G -DDR4 3000 MHz -muistikammat – Järkihinnalla värivaloa ja näyttävyyttä

RGB-villitys on jatkunut jo vuosikaupalla tietokoneiden komponenttien ja oheislaitteiden markkinoilla, eikä trendi näytä laantumisen merkkejä. Muropaketti tutustui tällä kertaa Adata XPG Spectrix D60G -muistikampoihin, joiden valttina on näyttävä muoto ja led-valaistus.

BIOS-rajoitukset pakottavat emolevyvalmistajat yksinkertaisempiin käyttöliittymiin ja ominaisuuksien karsimiseen varmistaakseen tuen uusimmille AMD-prosessoreille

BIOS-ohjelmistolle on emolevyllä rajallisesti tilaa. AMD:n uusien prosessorimallien myötä emolevyvalmistajista ainakin MSI on joutunut yksinkertaistamaan BIOSia, jotta riittävän monen prosessorimallin mikrokoodit mahtuvat yhteen pakettiin.

Applen perustajajäsen Steve Wozniak kehottaa ihmisiä poistumaan Facebookista

Applen yhdessä Steve Jobsin kanssa perustanut Steve Wozniak kehottaa ihmisiä hankkiutumaan eroon Facebookista yksityisyyteen liittyvien huolien vuoksi.

Sovelluksen pyytämien oikeuksien rajoittaminen estää puhelimesi nuuskimisen? Luulit väärin

Android-sovellusten täytyy kysyä lupa tietojen keräämiseen ja puhelimen ominaisuuksien käyttämiseen. Mutta estääkö se lopulta mitään? Tietoturvatutkijat löysivät nimittäin 1325 Android-sovellusta, jotka keräsivät käyttäjästä tietoja vaikka käyttäjä oli erikseen kieltänyt datan luovuttamisen sovellukselle.

DisplayPort 2.0 on kohta täällä – liitäntä muuttuu, mutta yhteensopivuus säilyy

Hiljalleen markkinoille tuleva 8K-resoluutio tulee vielä jossain vaiheessa olemaan arkipäivää myös kuluttajalaitteissa. Sen järkevään hyödyntämiseen tarvitaankin uutta liitäntäteknologiaa.

Pikatesti: Motorola One Vision -puhelin – Hyvin käteen istuvalla, järkihintaisella puhelimella saa näyttäviä kuvia

Kiinnostaako puhelin, joka istuu käteen hyvin, on yksinkertainen käyttää ja ottaa mainioita kuvia? Motorola One Vision on mainio vastaus kaikkiin edellisiin tarpeisiin alemman keskiluokan puhelimissa. Sen hintakin jää järkevään luokkaan eli alle 300 euron.