UUSIMMAT

Vinkkejä kaikille älypuhelinkäyttäjille – näin akku kestää pitkään

26.12.2020 11:15 | Muropaketin toimitus

Yhä useampi valmistaja on tuonut puhelimiinsa isokapasiteettisia akkuja. Tarvetta moisille tuntuu olevan, ja Motorola halusi tiedotteen myötä valistaa kuluttajia akkukestosta ja lähinnä sen venyttämisestä . Ilosanoma on syytä välittää eteenpäin.

Teknologian kehittyessä älypuhelimista löytyy aina vain suurempia ja tarkempia näyttöjä sekä parempia kamerajärjestelmiä. Akunkesto on ja pysyy kuitenkin jatkuvana huolenaiheena. Alla muutamia vinkkejä, miten akunkestoa voi parantaa kotikonstein.

Muuta näytön kirkkaustasoa

Näytön kirkkauden aktiivinen hallinta kasvattaa merkittävästi akun käyttöikää. Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä aina käsin, vaan puhelimessa voi olla jo valmiiksi valoisuustunnistimella toimiva automaattinen kirkkaudentason säätö.

Näytön kirkkauden säätäminen ympäristön valoisuuden perusteella voi vaikuttaa merkittävästi akkukestoon. Lisäksi näytön sammumisajan lyhentäminen virransäästöasetuksista sekä säästää akkua, että vähentää kosketusnäytön virhepainalluksia.

Päivitä puhelimesi ja poista turhat sovellukset

Laitteesi päivittäminen on tärkeää, jotta voit nauttia ja hyötyä sen uusista ominaisuuksista. Päivitykset myös parantavat usein akkukestoa, puhelimen suorituskykyä sekä tietoturvaa.

Käyttäjien tulisi tarkistaa säännöllisesti älypuhelimilleen lataamansa sovellukset, sillä monet niistä toimivat taustalla käyttäjän huomaamatta. Ne saattavat myös käyttää puhelimen verkkoyhteyttä. Kaikki tämä kuluttaa virtaa, joten akku tyhjenee nopeammin.

Akunkestostaan välittävien käyttäjien tulisikin ladata ja asentaa vain sovelluksia, joita he todella tarvitsevat ja käyttävät. Kannattaa myös harkita älypuhelinta, johon ei ole asennettu tarpeettomia, akkua suotta kuluttavia valmisohjelmistoja tai vaihtoehtoisia ulkoasuja tarjoavia sovelluksia. Näin sinun ei tarvitse siivota puhelintasi niin usein tai poistaa turhia sovelluksia, joten myös akku kestää käytössä pidempään.

Muuta toimintoasetuksia

Useimmissa älypuhelimissa on toimintoasetuksia, joita voidaan kytkeä pois päältä akun säästämiseksi:

  • Käytä virransäästötilaa: Automaattinen virransäästötila käynnistyy, kun puhelimesi akun varaus on laskenut 5-15 prosenttiin. Tällöin puhelin vähentää muun muassa verkon kautta tapahtuvaa tiedonsiirtoa ja sovellusten taustasynkronointia. Lisäksi puhelin vähentää tai poistaa värinähälytykset puheluista ja herätyskellosta sekä vähentää graafisia toimintoja ja muita virtaa kuluttavaa toimintoja.
  • Vähennä widgetejä: Puhelin ajaa jatkuvasti monia erilaisia widgetejä. Niitä vähentämällä tai sammuttamalla myös akun kuormitus vähenee tuntuvasti.
  • Sammuta GPS-paikannus, WiFi ja Bluetooth kun et tarvitse niitä: Niiden sammuttaminen säästää akkua, kun puhelin ei etsi ympäriltäsi avoimia langattomia verkkoja tai Bluetooth-laitteita.

Harkitse uutta, suuremmalla akulla varustettua laitetta

Jos mikään yllämainituista ei auta, niin on ehkä aika harkita uutta puhelinta. Uudet puhelimet lataavat akkunsa tehokkaammin, mutta myös suojaavat niitä liian nopealta lataukselta, joka lisää käyttöikää.