Virallisesti julkaistussa Lenovo Legion Phone Duel 2 -pelipuhelimessa on jotain mitä puhelimissa ei yleensä ole – ja se voi olla häiriöksi

08.04.2021 15:00 | Muropaketin toimitus

Lenovon Legion Phone Duel -pelipuhelin osoittautui mainioksi laitteeksi. Nyt malli saa sisäänsä uusinta rautaa, mutta myös poikkeuksellisen jäähdytysratkaisun. Mukana on myös kahdeksan virtuaalisen ohjainpainikkeen ratkaisu.

Juuri virallisesti julkaista Lenovo Legion Duel 2 -pelipuhelin on isokokoinen, sillä se perustuu 6,92-tuumainseen AMOLED-näyttöön, jonka tarkkuus on  Full HD+ (2460 x 1080 pikseliä). Maltilliseksi jäävän tarkkuuden vastineeksi näytössä käytetään poikkeuksellisen korkeaa, 144 hertsin virkistystaajuutta. Kosketusanturin näytteistystaajuus on peräti 720 hertsiä. Laitteen ulkomitat ovat 176 x 78,5 x 9,9 millimetriä. Painoa on kertynyt 259 grammaa.

Pellin alla tehoista vastaa vähemmän yllättäen Qualcommin lippulaiva eli Snapdragon 888 -mobiilialusta ja Adreno 660 -grafiikkasuoritin. Puhelimessa on siis myös 5G-modeemi. RAM-muistia voi enimmillään olla 16 gigatavua(LPDDR5)  ja tallennustilaa 512 gigatavua .

Puhelin perustuu sisältää Advanced Technology Architecture (ATA 2.0) -rakenteeseen, eli puhelin on suunniteltu toimimaan pelaajien suosimassa vaakatilassa. Erityisesti jäähdytykseen on kiinnitetty huomiota.

Yhdellä tuulettimella puhalletaan ilmaan puhelimen läpi kahden poistoaukon suuntaan. Laitteen isokokoisen jäähdytyshöyrykammion ja aktiivisen Twin Turbo-Fan -nimen saaneen tuulettimen yhdistelmällä valmistaja kertoo ratkaisun saavuttavan puhelimen sisään tulevan ja ulospuhallettavan ilman lämpötilan muutokseksi jopa 22 astetta. Tuulettimen pitäisi aiheuttaa enintään 27 desibelin äänitason.

Toinen selkeä erikoisuus on puhelimen ohjainpainikeratkaisu. Puhelimessa on käytettävissä kahdeksan virtuaalista painiketta. Näitä muokata monipuolisesti, esimerkiksi käytössä voi olla neljä kosketuksen tunnistavaa olkapainiketta, kaksi takapainiketta ja näyttöä voi lisäksi käyttää kahtena kosketusvoiman tunnistavana painikkeena.

”Mobiilipelit ovat yhä kehittyneempiä, mukaansatempaavampia ja ne vaativat monipuolisia ohjaustaitoja”, sanoo Jerry Tsao, Lenovon Mobile Gaming Groupin varatoimitusjohtaja.

Automaattitarkenteinen 44 megapikselin etukamera nousee esiin rungosta. Siinä on huomioitu striimauskäyttö esimerkiksi tekoälyvetoisella taustan poistolla. Lisäksi käytettävissä on neljä tekoälyllä optimoitua, melua vaimentavaa mikrofonia. Takakamerassa on käytössä 64 megapikselin kenno (f1.99) ja 16 megapikselin ultralaajakulma (f2.2 ja 123° kuvakulma).

Kaiken tehon hyödyntämiseksi myös kahteen osaan jaettu akku on kapasiteetiltaan isohko eli 5500 milliampeerituntia. Sitä voi ladata 90 watin teholla toimivalla pikalatauksella. Täyden latausnopeuden saavuttamiseksi on käytettävissä kaksi USB-C-liitäntää. Tyhjä akku täyttyy puolessa tunnissa.

Kolmesta lasiosasta koostuvassa takakuoressa on lisäksi yksi pelimaailmasta tuttu elementti: Säädettävä ja RGB-valaistu Legion-logo.

Hintaa tällä pelihirmulla on edullisempana 12 + 256 gigatavun versiona 799 euroa. Täysiverinen 16 + 512 gigatavun versio maksaa 999 euroa. Puhelimen ennakkomyynti alkaa heti tänään 8. päivä huhtikuuta. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

LUE MYÖS: Testi | Lenovo Legion Duel -pelipuhelin – Toista näin ainutlaatuista puhelinta pelaajalle on vaikea kuvitella

Muropaketin uusimmat