UUSIMMAT

Vivo kertoi X20 -puhelimen julkaisupäivän

12.09.2017 09:47 | Muropaketin toimitus

Vivo on kertonut julkaisevansa X20-mallinsa syyskuun 21. päivänä. Virallisia ominaisuuksia ei kuitenkaan ole vielä paljastettu, mutta niiden uskotaan jo vuotaneen julkisuuteen. 

Valmistaja kertoi uutisen tilillään kiinalaisessa Weibo-palvelussa. Vuotaneiden tietojen perusteella näyttävin ominaisuus olisi eittämättä lähes koko laitteen etupuolen peittävä näyttö, jonka tarkkuus on 2160 x 1080 pikseliä ja kuvasuhde 18:9. Yllättävää kyllä, näytön koko ei sen sijaan ole vielä aivan selvä. Toiset lähteet väittävät sen kooksi 5,2 ja toiset 5,8 tuumaa. Saattaa olla, että suurempi näyttö löytyy Vivo X20 Plus -mallista.

Puhelimen järjestelmäpiirinä on vuotaneiden ennakkotietojen mukaan Qualcomm Snapdragon 660, jossa on kahdeksan Kryo 260 -ydintä ja Kryo 260-GPU. Muistia on peräti kuusi gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Muistikorttipaikan olemassaolosta ei ole vielä tietoa.

Kameroiden osalta laitteessa on 24 megapikselin tuplakamera takana, ja etupuolella samaa tarkkuutta edustava yksöisversio. Etupuolen kamera tukee myös puhelimen avausta katseen avulla. Avaamiseen pitäisi kulua vain noin sekunnin kymmenesosa. Samankaltaisia ratkaisuja on nähty viime aikoina myös Samsungilta, mutta niiden tietoturvallisuudesta on esitetty vakavia epäilyjä. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.1 Nougat.

Viimeisin julkisuuteen lipsahtanut tiedonmuru koskee laitteen akkua, jonka kapasiteetiksi kerrotaan 3500 milliampeerituntia.