UUSIMMAT

Vivon salaisuus vuosi julki – hypetetty sormenjälkiskanneri on X2o Plus UD -mallissa

17.01.2018 15:23 Muropaketin toimitus

Pitkään odotettu puhelin, joka osaisi lukea sormenjäljen suoraan näytön läpi on päivä päivältä lähempänä. CES-tapahtumassa paljastui sen valmistaja ja nyt myös malli.

Vastaavaa tekniikkaa odotettiin jo viime vuoden iPhone-malleihin ja Samsungin uutuuksiin. Kumpikaan valmistaja ei saanut kuitenkaan tekniikkaa toimimaan haluamallaan tavalla tarpeeksi ajoissa. Aivan vuoden lopussa Synaptics kertoi kehittäneensä toimivan lukijan, ja se nähtäisiin pian julkaistavassa ”suositun valmistajan” puhelimessa.

Hieman yllättäen sormenjälkiässän kaivoikin takataskustaan CES-tapahtumassa Vivo. Sen taustayhtiö BBK Electronics valmistaa myös  OPPO- ja OnePlus-puhelimia, joten kaikki brändit yhteenlaskettuna kyseessä on erittäin merkittävä peluri mobiilimaailmassa.

CESissä puhelimen mallia tai julkaisuaikataulua ei kerrottu, mutta nyt kiinalaisten luottovuotaja, paikallinen telehallintoviranomainen TENAA on paljastanut ainakin mallin. Kyseessä on nimeltän Vivo X20 Plus UD, joka on hyvin samankaltainen kuin aiemmin nähty X20 Plus. Puhelimen näyttö on 6,43-tuumainen, ja perustuu OLED-tekniikkaan. Muiden näyttötekniikoiden kanssa Synapticsin lukija ei toimisikaan.

Puhelimen muut ominaisuudet:

  • Järjestelmäpiiri: Snapdragon 660
  • RAM: 4 gigatavua
  • Tallennustilaa: 128 gigatavua
  • Takakamerat: 12+5 megapikseliä
  • Etukamera: 12 megapikseliä
  • Akku: 3800 milliampeerituntia