UUSIMMAT

Vivon uutuuspuhelimen testituloksia julki, sormenjäljenlukija taas näytön alla

17.03.2018 11:40 Muropaketin toimitus

Vivo ehätti ensimmäisenä julkistamaan puhelimen, jonka sormenjäljenlukija on sijoitettu näyttölasin alle. Kun homma on saatu käyntiin, luvassa on luonnollisesti lisää samaa teknologiaa hyödyntäviä laitteita.

Ainakin mallinimen perusteella Geekbenchissä esiintyvä Vivo X21 UD hyödyntää samaa keksintöä, sillä ensimmäisenä uutta sormenjälkilukijaa hyödyntänyt malli oli myös varustettu UD-lisäkkeellä. Tosin joidenkin huhujen mukaan puhelimen sormenjäljenlukija olisi kuitenkin sen takapuolella, kertoo AndroidHeadlines. Virallinen varmuus asiasta saadaan aivan pian, sillä puhelimen virallinen julkaisu tapahtuu maaliskuun 19. päivänä.

GeekBenck-tulosten mukaan luvassa on Anrdoid 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmää ja Vivon omaa Funtouch OS -käyttöliittymää hyödyntävä laite. Sen järjestelmäpiirinä on Snapdragon 660, ja keskusmuistia on käytössä kuusi gigatavua.

Aiemmin nähtyjen vuotokuvien perusteella puhelimen näytön reunat ovat äärimmäisen ohuet, ja sen näytön kulmat on pyöristetty voimakkaasti. Näytön koosta ei ole liikkeellä kuin epämääräisiä huhuja, mutta todennäköisesti puhelimessa on kuusituumainen Full HD+ -tarkkuuden näyttö. Näytön ympärillä on metallista ja lasista rakennettu runko, ja puhelimen takapuolelta löytyy toistaiseksi tarkemmin määrittelemätön kaksoiskamera.