Uusimmat

Volvon tulevassa sähköautossa käytetään Androidiin perustuvaa tietoviihdejärjestelmää

15.10.2019 19:22 Muropaketin toimitus

Volvon huomenna julkaistava täyssähköinen XC40 Electric -automalli tulee hyödyntämään yhtenä ensimmäisistä tehdasvalmisteisista autoista Android Automotive -käyttöjärjestelmää.

Android Automotive -käyttöjärjestelmä tarjoaa integroituna muun muassa Google Mapsin, Google Assistant -virtuaaliapurin ja Google Play -kaupan sekä luonnollisesti mahdollisuuden liittää tietoviihdejärjestelmään puhelin. Android Automotiven kautta voi myös hallita autoon liittyviä asetuksia, kuten ilmanvaihtoa, kertoo Caradvice.

Google Play Storesta voi ladata autoon lisää sovelluksia ja sisäänrakennetun langattoman yhteyden avulla käyttöjärjestelmän voi päivittää OTA-päivityksien avulla. Google Assistant mahdollistaa auton toimintoja ohjaamisen puheella. Kuljettava voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään tai toistaa musiikkia Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla.

Google-pohjainen tietoviihdejärjestelmä integroidaan Volvon On Call -järjestelmän kanssa, joten sen toiminnot, kuten auton esilämmittäminen, ovien lukitus ja lukituksen avaus sekä auton jakaminen digitaaliavaimella, kuuluvat myös kokonaisuuteen.