Uusimmat

Vuoto paljasti yksityiskohtia Windows 10X:stä – Saattaa ilmestyä myös perinteisille kannettaville

28.10.2019 18:21 Muropaketin toimitus

Windows 10X -käyttöjärjestelmäversio on suunniteltu kaksinäyttöisille hybridilaitteille, kuten ensi vuonna ilmestyvälle Microsoft Surface Neolle. Nyt käyttöjärjestelmästä on vuotanut kiinnostavia yksityiskohtia.

Uusien paljastusten perusteella Windows 10X on tehty sekä perinteisille simpukkamallisille kannettaville että tattuvanäyttöisille puhelimille. Nän ollen uusi käyttöjärjestelmä voitaisiin nähdä myös esimerkiksi Googlen edulliset Chromebookit haastavissa kannettavissa. Tiedot ovat peräisin Microsoftin omalta sisäiseen käyttöön tarkoitetulta verkkosivulta, kertoo ZDNet.

Käyttöjärjestelmän avaamisesta yritetään tehdä mahdollisimman nopeaa kasvojentunnistuksen avulla ja tiedostojen selaaminen on optimoitu kosketusnäytöille. Myös ilmoituksille ja pika-asetuksille varattua aluetta yritetään kehittää helppokäyttöisemmäksi. Perinteisestä käynnistysvalikosta puhutaan nimellä ”launcher” ja se tarjoaa käyttäjälle kustomoituja pikakuvakkeita käyttäjän suosimiin sovelluksiin, tiedostoihin ja verkkosivuihin.

Kannettavissa Windows 10X nähdään todennäköisesti loppuvuodesta 2020.