WiFi 6 -piirien valmistajat uskovat kysynnän kasvavan huimasti

11.05.2020 18:23 Muropaketin toimitus

Useampi WiFi 6 -piirien toimittaja uskoo hyviin markkinanäkymiin. Kotioloihin pakotettujen ihmisten uskotaan päivittävän myös verkkolaitteitaan.

Ihmiset oleilevat nyt paljon kotona, joka kasvattanee WiFi 6 eli 802.11ax -standardia tukevien laitteiden kysyntää. WiFi 6 mahdollistaa nimittäin useampien laitteiden tehokkaamman käytön samassa verkossa ja nopeammalla tiedonsiirtonopeudella. WiFi 6 -yhteyksiä hyödyntävien laitteiden pitäisi myös kuluttaa vähemmän akkua.

Piirien valmistajat kuten MediaTek, Realtek Semiconductor ja RichWave uskovat kaikki kysynnän kasvavan kaksinkertaiseksi toisella vuosineljänneksellä. Mediatekin markkinoinnista vastaava James Chen puolestaan sanoi koronaviruspandemian ja sosiaalisen etäisyyden tekevän WiFi 6 -teknologiasta tärkeän.

Chen uskoi myös, että WiFi 6 yleistyy nopeiten kuluttajamarkkinoilla. Hän arveli sen tyydyttävän kasvavan kaistantarpeen kotien reitittimissä, älypuhelimissa ja yleensäkin ottaen viihteen kulutuksessa, kuten videon suoratoistamisessa ja pelaamisessa.