Uusimmat

Xiaomi julkaisi odotetusti Black Shark -pelipuhelimensa

14.04.2018 19:56 Muropaketin toimitus

Xiaomin alainen Black Shark -tuotemerkki on julkaissut uuden pelaajille tarkoitetun älypuhelimen.

Xiaomin kehitämästä Black Shark -pelipuhelimesta on liikkunut huhuja jo pitkään. Nyt kiinalaisvalmistaja on julkaissut laitteen virallisesti. Pelikäyttöön tarkoitetun Black Sharkin suorittimena toimii Snapdragon 845. Piiristä pyritään saamaan vielä hieman enemmän tehoa nestejäähdytysjärjestelmällä, jonka pitäisi alentaa lämpötiloja noin kahdeksan astetta.

Puhelimessa on 2160 x 1080 pikselin resoluutiolla toimiva 5,99 tuuman näyttö, jonka kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio Full HD+. Kuvaa on pyritty parantamaan MEMC:n kuvaprosessorilla, jonka pitäisi terävöittää väritoistoa ja tehdä liikkuvasta kuvasta sulavampaa.

Muistiin ja tallennustilaan tulee kaksi vaihtoehtoa. Toisessa on kuusi gigatavua käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa, ja toisessa kahdeksan gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavun tallennustila. Akun kapasiteetti puhelimessa on 4000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on Android Oreo.

Black Sharkin pääkamerana toimii 12 + 20 megapikselin kaksoiskamera, etupuolelta löytyvän kameran resoluution ollessa 20 megapikseliä. Molempien takakameroiden aukko on f1.75.

Pelipuhelin erottuu kilpailijoistaan muun muassa erikoisella muotoilullaan sekä erillisellä ”Black Shark”-näppäimellä, jolla laitteen voi Android Headlinesin mukaan kytkeä korkeamman suorituskyvyn pelitilaan. Black Sharkissa on myös niin sanottu ”X-Type”-antenni, jonka luvataan tarjoavan hyvälaatuista verkkosignaalia tilanteessa kuin tilanteessa.

Puhelimen kanssa ilmestyy Black Shark Gamepad -peliohjain, joka saa laitteen muistuttamaan hieman Nintendo Switch -konsolia sivulle liitettävänä lisälaitteena. Ohjaimessa on oma akku.

Edullisemman Black Shark -variantin hinnaksi on ilmoitettu 2999 yuania eli reilut 385 euroa. 8/128 gigatavun malli kustantaa puolestaan 3499 yuania eli noin 450 euroa. Peliohjaimelle tulee hintaa valuuttakurssin mukaan 23 euroa. Laitteet saapuvat myyntiin Xiaomin sekä JD.comin verkkokauppoihin huhtikuun 20. päivä, mutta niiden länsimaisesta saatavuudesta ei ole vielä tietoa.