Xiaomi kiilasi jo kärkeen Euroopan puhelinmarkkinassa

03.08.2021 16:09 | Muropaketin toimitus

Viimeisimmän Strategy Analytics -tutkimusyrityksen tilaston perusteella Xiaomi on napannut piikkipaikan Euroopan puhelinmarkkinoilla. Samsungin suistaminen kärkipaikalta on vaatinut reipasta kasvua.

Xiaomi on Strategy Analyticsin tilastojen perusteella on kahminut Euroopan puhelinmarkkinoista peräti 25,3 prosenttia. Kasvua vuoden toisella neljänneksellä on peräti 67,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Tämän osuuden saavuttaminen on vaatinut 12,7 miljoonan puhelimen toimittamista toisen vuosineljänneksen aikana.

Tilastoissa toista sijaa pitää aiempi ykkönen eli Samsung. Se on markkinaosuuksissa edelleen hyvin kärkikamppailussa mukana 24 prosentin osuudellaan. Kolmospaikka pitää selvästi Apple, jonka markkinaosuus oli 19,2 prosenttia. Kärkikolmikon perässä tulevat Oppo (5,6 %) ja Realme (3,8 %).

Markkinaosuuksien uusjako on pitkälti peruja Huawein vaikeuksista, mutta kasvulukujen taustalla ovat Strategy Analyticsin mukaan myös esimerkiksi yleisen taloustilauden kohentuminen ja edullisempien 5G-laitteiden myyntiin tulo.

Muropaketin uusimmat