Xiaomi Mi Mix 2 hylkää etukameran

11.08.2017 19:15 | Muropaketin toimitus

Xiaomi on noussut älypuhelinmaailman suunnannäyttäjien joukkoon innovatiivisilla malleillaan. Etenkin Mi Mix -puhelin ehti ensimmäisten joukossa venyttämään näytön lähes reunasta reunaan. Myös Mi Mix 2 tuo ilmeisesti mukanaan pienen vallankumouksen.

Näin on ainakin mikäli ThePhoneTalksin käsiinsä saama renderöinti kiinalaisyrityksen tämän vuoden huippumallista. Kuvissa esiintyy kiinalaisen lähteen mukaan prototyyppi Mi Mix 2 -puhelimesta. Laitteen näyttöä on suurennettu entisestään, kehystä on käytännössä jäljellä enää aivan ohut suiru puhelimen alareunassa.

Siinä missä esimerkiksi Essential ja Sharp ovat jättäneet erikoisen kolon puhelimen yläreunaan selfie-kameraa varten, on Xiaomi kuvan perusteella luopunut selfie-kamerasta kokonaan.  Kuvissa esiintyy vain puhelimen etupuoli, joten yksi teoreettinen mahdollisuus selfie-kuvien ottamiseen voisi olla Meizu Pro 7 -puhelimessa nähty kakkosnäyttö, jonka avulla selfiet voisi napsia 19 megapikselin takakameraa hyödyntäen.

Myös perinteinen kuuloke on jätetty pois, ilmeisesti puhelin käyttää näyttölasin alta toimivaa piezo-elementtiä, aivan kuten alkuperäisessä Mi Mixissa. Kritiikkiä saanutta ratkaisua on huhujen mukaan paranneltu rutkasti tämän vuoden päivitystä varten. Puhelin näyttää myös kuvan perusteelta vieläkin ohuemmalta kuin 7,9 millimetriä paksu Mi Mix, ja sen reunus vaikuttaa metalliselta. Puhelimen kulmia on myös viilattu aiempaa pyöreämmiksi.

Jo aiemmin vuotaneiden tietojen perusteella puhelimen järjestelmäpiirinä on Snapdragon 835, muistia löytyy kuusi gigatavua, näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja kaiken takana on 4500 milliampeeritunnin akku. Puhelinta odotetaan saapuvaksi syyskuun puolivälissä  4999 renminbin eli noin 635 euron hintaan.