Xiaomi nousi puettavien laitteiden ykköseksi

06.08.2017 12:16 | Muropaketin toimitus

Wearables-laitteiden, eli päälle puettavan tekniikan laitteiden, ykköseksi ponkaisi tämän vuoden toisella neljänneksellä kiinalainen Xiaomi.

Kovia saavutuksia myös älypuhelinpuolella napannut valmistaja onnistui toimittamaan peräti 3,7 miljoonaa wearables-kategoriaan kuuluvaa laitetta vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Vuosi sitten samalla ajanjaksolla Xiaomi pääsi kolmeen miljoonaan. Määrä on 17,1 prosenttia markkinasta.

Vielä vuosi sitten kärkipaikkaa piti tiukasti hallussaan Fitbit, jonka myyntimäärät romahtivat nyt 5,7 miljoonasta vain 3,4 miljoonaan laitteeseen. Kolmospaikkaa pitää hallussaan Apple, joka toimitti peräti miljoona laitetta enemmän kuin viime vuonna, yhteensä 2,8 miljoonaa. Strategy Analyticsin tilastoissa kaikki muut valmistajat on laitettu luokkaan ”muut”, johon jää markkinoista 54,2 prosenttia.

Pääsyynä Xiaomin kärkipaikkaan ovat sen erittäin edulliset tuotteet. Mi Band -älyrannekkeet maksavat vain noin 20 euroa, ja ovat saaneet suurta suosiota yrityksen kotikentän Kiinan lisäksi myös Intiassa ja Brasiliassa.