Uusimmat

Xiaomi pistelee taas hintakilpailuun vipinää: älykaiutin 22 eurolla ja langaton latausalusta 13 eurolla

30.03.2018 08:55 Muropaketin toimitus

Xiaomi tylyttää monia suurempia valmistajia lyömällä puhelimiinsa samat ominaisuudet, mutta hintalappuun huomattavasti pienemmät lukemat. Samaa temppua tehdään nyt älykaiutinten ja langattoman latauksen saralla.

Xiaomi Mi AI Mini -älykaiuttimella on Kiinassa hintaa vain 169 yuania – noin 22 euroa. Kooltaan 90 x 90 x 50 millimetrin rasiaan on GizmoChinan mukaan onnistuttu mahduttamaan 1,5-tuumaisen kaiutinelementin ja 2 watin vahvistimen lisäksi neljä mikrofonia ja nelisuuntainen ohjainnappula, jolla voi säätää äänenvoimakkuutta, mykistää mikrofonin ja käynnistää tai keskeyttää musiikin toiston. Laite tukeekin  peräti 27 eri audiopalvelua.

Älytoiminnoista mainitaan esimerkiksi herätysten asettaminen, muistilistojen tekeminen, laskutoimitusten suorittaminen ja etäisyyksien kertominen paikasta toiseen. Tarvittaessa se toimii myös perinteisenä bluetooth-kaiuttimena. Ilmeisesti tuote tulee kuitenkin vain Kiinan markkinoille – ja kiinan kielellä toimivana.

Valmistajan latausalustan hinta on 99 yuania, hieman alle 13 euroa. Qi-standardia noudattava alusta lataa puhelinta enintään 7,5 watin teholla. Se lataa Xiaomin uuden Mi Mix 2S -puhelimen tyhjästä täydeksi alle kolmessa tunnissa. Samsungin latausalustasta löytyy potkua yhdeksän watin verran, mutta hintaakin on kolminkertaisesti.