UUSIMMAT

Xiaomi ylistää uutta MIUI-versiotaan, jätättää Samsungin ja Huawein huippumallit

01.08.2017 18:35 | Muropaketin toimitus | 1

Android-valmistajat pyrkivät erottumaan kilpailijoistaan esimerkiksi muokkaamalla käyttöjärjestelmää enemmän omaperäisen näköiseksi. Välillä tässä onnistutaan hyvin, välillä huonosti. Xiaomi ylpeilee nyt testivideolla, jossa sen uusi MIUI 9 -versio jättää kilpailijoiden puhelimet jälkeensä.

Testivideolla esitetään rinnakkain asetetut Xiaomi Mi6, Samsung Galaxy S8 ja Huawei P10. Jokaiseen puhelimeen on asennettu samat ohjelmat, ja tarkasti ohjelmoitu robottisormi käy painelemassa käyntiin 50 eri ohjelmaa, joiden käynnistymisnopeudet mitataan. Sovelluksista 43 käynnistyy nopeimmin Xiaomin laitteessa, Samsung on vikkelin neljän kohdalla ja Huawei jää pitämään perää voittaen kisan vain kolmen ohjelman kohdalla.

XiaomiToday-sivuston mukaan MIUI 9 -käyttöliittymän saama etu johtuu useista erilaisista optimoinneista, joita on tehty esimerkiksi CPU-kiihdytyksen, tuntoaistiin perustuvan palautteen antamisen ja säikeiden skeduloinnin suhteen. Yksi selkeä ero paperilla puhelimista löytyy. Sekä Samsung että Huawei hyödyntävät vain neljän gigatavun keskusmuistia, Xiaomi on asentanut sitä puhelimeensa kuuden gigatavun verran.

Valmistajan itsensä julkaisemiin testeihin kannattaa toki aina suhtautua varauksella. On aina mahdollista, ja jopa todennäköistä, että testiä varten puhelimiin oli ladattu iso kasa sovelluksia, joiden varmasti tiedettiin toimivan nopeimmin Xiaomin omassa laitteessa.