Uusimmat

Xiaomilta Android One -puhelin kaksoiskameralla

06.09.2017 12:57 Muropaketin toimitus

Pikavauhtia tuntemattomuudesta Android-kansan huulille noussut Xiaomi valtaa jälleen uusia alueita. Nyt kiinalaistehtaan tuotantolinjat alkavat puskea ulos Android One -standardia noudattavaa Xioami Mi A1 -puhelinta.

Android One -konseptin ideana on tarjota kuluttajille todella edullisia ja puhtaalla Androidilla varustettuja puhelimia. Aivan hintahaitarin alapäähän Mi A1 ei asetu, sillä sen hinta on Intiassa noin 200 euroa. Länsimaihin saapuessaan hintaa saattaa olla vielä useita kymppejä enemmän. Suomi ei kuulu laitteen julkaisumaihin, mutta esimerkiksi Bulgaria, Tsekki, Unkari, Kreikka, Puola ja Venäjä saavat nauttia laitteesta virallisesti. Nettikaupoista puhelin löytää toki pohjolan perukoillekin.

Suuressa osaa Android One -puhelimia on käytössä jokin edullinen järjestelmäpiiri. Mi A1 käyttää kuitenkin peräti Snapdragon 625 -piiriä, jota muissa One -puhelimissa ei näy. Keskusmuistia on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64. Näytön koko on 5,5 tuumaa, ja sen tarkkuus 1080p. Virtaa näille on tarjolla 3080 milliampeerituntia, ja koko komeus on pakattu metallikuoriin.

Perusominaisuuksien osalta laite onkin lähes identtinen vain Kiinassa julkaistun Mi 5x -puhelimen kanssa. Molemmista löytyy myös kahdesta 12 megapikselin kennosta koostuva tuplakamera. Pelkillä megapikseleillä mitattuna siis samanlainen kamera kuin iPhone 7 Plus -puhelimessa. Xiaomi nostaakin tämän esille markkinoinnissaan, jossa puhelimia esitellään rinta rinnan.

Puhelimen käyttöjärjestelmä on Android lähestulkoon puhtaimmillaan. Tosin esimerkiksi kamerasovelluksena on Xiaomin oma MIUI-kamera. Tiiviistä Google-yhteistyöstä johtuen puhelimen Android N -käyttöjärjestelmä on luvattu päivittää Oreoon ennen vuoden loppua. Myös Android P -päivitys on luvassa ensimmäisten joukossa vuonna 2018. Pakettiin kuuluvat myös Googlen kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja Google Play Protect.