Xiaomin puhelimiin tulossa odotettu ratkaisu – ikävät kameralovet jäänevät hiljalleen historiaan

05.09.2020 16:05 | Muropaketin toimitus

Kukaan tuskin jää tulevaisuudessa kaipaamaan älypuhelimissa ollutta näytötöntä aluetta, johon on ollut sijoitettuna puhelimen etukamera. Myös Xiaomi kertoi, että siltä on ensi vuonna tulossa näytön alle sijoitettu kamera.

Viime vuosina puhelimissa on usein ollut pieni lovi, jossa etukamera sijaitsee. Trendin aloitti Apple iPhone X vuonna 2017. Jatkossa sellaista ei tarvitse välttämättä lainkaan – mikäli Xiaomin tyyli sijoittaa kamera kiinnostaa muitakin valmistajia.

Xiaomin kamera on näytön alla, eikä sitä ilmeisesti juurikaan erota, mutta tiettävästi pieni tumma kohta on kuitenkin havaittavissa. Xiaomin mukaan kameran ympärillä olevien pikselien kirkkauteen, väriskaalaan ja väritarkkuuteen on kiinnitettävä erityishuomiota. Yritys kertoo myös, ettei pikselitiheydestä tarvitse tinkiä, ja että kameralla voi näytön alle sijoittamisesta huolimatta kuvata entiseen tapaan – tässä auttaa tiettävästi Xiaomin kehittämä optimointialgoritmi.

Xiaomin näytön alle sijoitettuja kameroita voi odotella ensi vuodeksi. Myös ZTE on tuomassa mahdollisesti syyskuussa julkaistavaan puhelimeensa vastaavanlaisen kameraratkaisun, mutta kyseistä puhelinta ei välttämättä nähdä kuin Kiinan markkinoilla.