UUSIMMAT

Yhdysvaltain armeija kielsi TikTok-sovelluksen käyttämisen

05.01.2020 11:44 | Muropaketin toimitus

TikTok-mobiilisovellus kasvattaa suosiotaan. Sillä voi ladata omaksi ja muiden käyttäjien iloksi lyhyitä, itse editoituja videoita. Yhdysvaltain armeijassa sovelluksen käytöstä kuitenkin huolestuttiin.

Kiinalaisen ByteDance-yrityksen omistama applikaatio on herättänyt huolta myös muualla maailmassa. Sen on arveltu muodostavan uhan tietoturvalle.

Yhdysvaltain armeijan palveluksessa toimiva Robin Ochoa tiedotti, että henkilöstöä on kehotettu lopettamaan applikaation käyttäminen valtion omistamissa puhelimissa. Sama päätös tehtiin Yhdysvaltain laivastossa. Puolustusministeriö on niin ikään julkaissut ohjeistuksen sovelluksista, joiden lataamisessa kannattaa olla varuillaan.

Väitetysti TikTokia voidaan käyttää Yhdysvaltain kansalaisten datan keräämiseen, joka puolestaan muodostaa riskin kansalliselle turvallisuudelle. Epäilyjä on, että erityisesti Kiina saattaisi hyödyntää TikTokin keräämää dataa vakoilussa. TikTok on puolustautunut sanomalla, että kaikki Yhdysvaltain kansalaisten data on sijoitettuna Kiinan ulkopuolelle, eikä sitä luovuteta kiinalaisille tahoille.

Muropaketin uusimmat