UUSIMMAT

Yksi Android Q -käyttöjärjestelmän uusista ominaisuuksista saapuu vain tiettyihin huippumalleihin

13.05.2019 10:49 | Muropaketin toimitus

Google paljasti taannoin, että Android Q sisältää erityisesti kuulorajoitteisten elämää helpottavan Live Caption -ominaisuuden. Toimintoa ei kuitenkaan nähdä kaikissa älypuhelimissa.

Live Caption -toiminto pyrkii luomaan automaattisesti tekstitykset mihin tahansa puhelimesta kuuluvaan puheeseen. Näin automaattiset tekstitykset saa esimerkiksi podcasteihin, puheviesteihin tai videoihin reaaliajassa. Ominaisuus toimii myös silloin, kun puhelimen äänenvoimakkuus on säädetty nollaan, joten siitä voi olla hyötyä mikäli puhelimen täytyy pysyä äänettömänä.

Nyt Google on kuitenkin vahvistanut VentureBeatille, että Live Caption -ominaisuus saapuu Android Q:n mukana vain tiettyihin korkeamman luokan puhelimiin. Googlen mukaan Live Caption vaatii puhelimelta paljon muistia ja tallennustilaa, jonka vuoksi sitä ei voida ajaa kaikilla laitteilla.

Google kertoo tarkemmin Live Captionia tukevista puhelimista lähempänä Android Q:n julkaisua. Android Q:n betaversiota voi kuitenkin testata jo nyt 13 valmistajan laitteilla.