UUSIMMAT

Yli 10 miljoonaa kertaa ladattu mobiilisovellus salakuunteli käyttäjiä metsästäessään piraatteja

14.06.2019 16:35 | Muropaketin toimitus | 1

Espanjalaisen LaLiga -jalkapallosarjan virallinen mobiilisovellus on rikkonut EU:n yksityisyys- ja läpinäkyvyyslakeja etsimällä käyttäjien puhelinten mikrofonien avulla laittomia jalkapallostreameja. 

The Vergen mukaan sovellus hyödynsi Shazamia muistuttavaa äänen tunnistusteknologiaa ja GPS:ää, ja pyrki niiden avulla tarkkailemaan, mikäli käyttäjän olinpaikassa, kuten sporttibaarissa, katsottaisiin La Ligan otteluita laittomasti ilman asianmukaista lisenssiä.

La Ligan mobiilisovellusta on ladattu yli kymmenen miljoonaa kertaa. LaLiga on puolustanut menettelyä toteamalla, että sovellus pyytää lupaa puhelimen mikrofonin ja paikkatietojen käyttöön, ja kertonut että kerättyä dataa on käytetty ainoastaan laittomien piraattistreamien löytämiseen.

Sovelluksen käyttöehdoissa on kyllä maininta siitä, että käyttäjät suostuvat auttamaan LaLigaa etsimään laittomia jalkapallolähetyksiä, mutta muuten toiminnasta ei ole kerrottu esimerkiksi sovelluksen sisällä. Espanjalaisten viranomaisten mukaan käyttäjille ei ole tiedotettu toiminnasta tarpeeksi selvästi. Viranomaisten mukaan sovellus täytyy sulkea kesäkuun 30. päivään mennessä ja LaLigalle on määrätty 250 000 euron sakko.

Keskustelu

Perhana terrorismi lakeja käyttävät väärin, kuten 2000 luvun alussa. En myönnä piratismia. Ei DJ:n hommilla paljon rikastu, jos ei vedä kokoajan live keikkoja ja ole suosittu.

Muropaketin uusimmat