YouTube Shorts -työkalut käyttöön myös Suomessa

12.07.2021 10:59 | Muropaketin toimitus

TikTokin jalanjäljissä ovat lyhyet videopätkät muodissa, ja pian myös suomalaisten YouTube-käyttäjien on mahdollista käyttää lyhyiden videoita luomiseen tarkoitettuja työkaluja puhelimellaan.

YouTube on julkistanut YouTube Shorts -videoiden betaversion tulon Suomeen. Lyhyet videot ovat jo olleet katsottavissa YouTubessa, mutta nyt myös Suomessa käyttäjillä on mahdollisuus käyttää videoiden luomiseen tarkoitettuja työkaluja, joilla voi esimerkiksi yhdistää monta videoleikettä yhdeksi, tallentaa musiikin avulla ja säätää tallennuksen nopeutta. Käyttäjät voivat samplata ääniä muista Shorts-videoista ja kaikkialta YouTubesta.

YouTube julkaisi Shortsin ensimmäisen kerran viime vuoden syyskuussa. Nyt Shorts on saatavilla yli sadassa maassa.

Shortsin kansainvälisen laajennuksen yhteydessä palveluun lisätään uusia ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä kaikilla uusilla markkinoilla. Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi tekstin lisääminen valittuun kohtaan videota, automaattinen kuvatekstin lisääminen ja puhelimen galleriaan tallennettujen videoklippien lisääminen Shorts-kameralla otettuihin videoihin.

“Haluamme tehdä Shorts-videoiden luomisesta hauskaa. Kehitämme Shortsiä yhdessä sisällöntuottajien ja artistien kanssa, ja lisäämme uusia ominaisuuksia käyttäjien kokeiltavaksi”, kertoi Todd Sherman, YouTube Shortsin Global Product Manager.

Shortsin beta-versio on tulossa kaikkien saataville Suomessa 14. heinäkuuta.