Yritys teki tekoälystä toimitusjohtajan – ”Tekoäly on yritysjohtamisen tulevaisuus”

19.03.2023 05:45 Muropaketin toimitus

Kiinalainen peli- ja mobiilisovellusyhtiö NetDragon Websoft vaikuttaa luottavan tekoälyyn. He tekivät sellaisesta peräti toimitusjohtajan.

Netdgragon nosti tekoälybotin nimeltään Tang Yu tytäryhtiönsä Fujian NetDragon Websoftin toimitusjohtajaksi viime vuonna. Tiettävästi tekoälyllä on sukupuoli, ja se on nainen.

Ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten päätös on tarkalleen vaikuttanut taloudelliseen tulokseen, mutta ainakin NetDragonin osake on noussut viimeisen puolen vuoden aikana 10 prosenttia, ja NetDragon on menestynyt Hong Kongissa listattujen yritysten Hang Seng Indeksiä paremmin.

Netdragon itse uskoo tekoälyjohtamiseen vankasti.

– Uskomme, että tekoäly on yritysjohtamisen tulevaisuus, ja Tang Yun nimittäminen edustaa sitoutumistamme toimintatapojemme muuttamiseen ja tekoälyn todelliseen omaksumiseen, joka viime kädessä ajaa tulevaa strategista kasvuamme, NetDragonin puheenjohtaja Dejian Liu sanoi lehdistötiedotteessa viime vuoden elokuussa.

NetDragon tiedotti myös, että tekoälybotti lisää päätöksenteon ja riskienhallinnan tehokkuutta sekä auttaa ”varmistamaan oikeudenmukaisen ja tehokkaan työympäristön kaikille työntekijöille”.

NetDragonin aikeena on jatkaa tekoälyn algoritmien kehittämistä, jonka toivotaan johtavan avoimeen, interaktiiviseen ja läpinäkyvään johtamismalliin.

Alibaban perustaja Jack Ma ennusti CNN:lle vuonna 2017, että ”robotti tulee todennäköisesti olemaan 30 vuoden sisällä Time-lehden kannessa parhaana toimitusjohtajana”.

LUE MYÖS: Kirjailijan urasta haaveillut myyjä keksi oikotien onneen – teki kirjan muutamassa tunnissa tekoälyllä – Muropaketti.com