UUSIMMAT

ZTE:n erikoinen taittuva älykellon ja puhelimen hybridi saapuu vihdoin myyntiin

09.04.2019 13:15 | Muropaketin toimitus

ZTE:n alabrändi Nubia esitteli MWC 2019 -messujen yhteydessä varsin erikoisen taittuvanäyttöisen älykellon ja älypuhelimen hybiridin, Alphan. Laite hämärtää älykellon ja älypuhelimen välisiä eroja, mutta ZTE itse kutsuu laitetta älypuhelimeksi. 

Ranteen ympärille kaartuvassa Nubia Alphassa on pitkä ja kaareva 192 x 960 -resoluutioinen näyttöpaneeli joka kattaa käyttäjän ranteen yläpuolen. Älypuhelimen suorittimena toimii Snapdragon Wear 2100, keskusmuistia löytyy yksi gigatavu ja sisäistä tallennustilaa kahdeksan gigatavua.

Nubia Alphalla voi soittaa puheluita itsenäisesti eSIMin avulla. Mukana on myös mahdollisuus soittaa laitteeseen ladattuja musiikkikappaleita ja katsoa videoita pieneltä näytöltä.

Laitteessa on lisäksi viiden megapikselin kamera ja sensoreiden puolesta Nubia Alphasta löytyvät GPS, sykemittaus, gyrometri, kiihtyvyysanturi ja kompassi. Akun kapasiteetti on 500 milliampeerituntia.

Alun perin Nubia Alphan oli määrä saapua myyntiin jo maaliskuussa. Tavoitteesta kuitenkin lipsuttiin ja laite on PlayfulDroidin mukaan ennakkotilattavissa Kiinassa tänään eli huhtikuun kymmenentenä päivänä. Musta eSIMillä varustettu malli kustantaa Kiinassa 3499 juania eli noin 460 euroa, kun taas kullattu versio maksaa 4499 juania eli noin 600 euroa.

Aikaisemman suunnitelman mukaan laite nähdään myös Euroopassa, vaikkakin sen oli määrä tapahtua jo maaliskuussa. Ilman eSIM-ominaisuutta laitteen hinnaksi on aiemmin ilmoitettu 450 euroa. eSIMin kanssa laite maksaa 550 euroa, mutta eSIM-variantti saapuu myyntiin vasta vuoden kolmannella neljänneksellä.