Motorola ja Verizon julkistivat DROIDin

29.10.2009 14:53 | Juha Kokkonen

Matkapuhelinjätti Motorola sekä verkko-operaattori Verizon julkistivat eilen odotetusti DROID-älypuhelimen. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen Android 2.0 -käyttöjärjestelmään perustuva laite, joka on toistaiseksi tarjolla vain Verizonin yksinoikeudella. DROID tulee Yhdysvalloissa saataville marraskuun 6. päivä. Sopimushinta yhdessä liittymän kanssa on 199 dollaria (kun otetaan huomioon 100 dollarin mail-in-alennus).

Ominaisuuksien osalta ei julkaisun yhteydessä enää paljastunut juurikaan mitään uutta. TaskuMuron aiempaa DROID-uutista lainaten kattavaan ominaisuusvalikoimaan kuuluvat 3,7 tuuman ja 854×480 pikselin kapasitiivinen kosketusnäyttö, 550MHz Texas Instruments OMAP3430 -suoritin, erillinen PowerVR GPU, 256 Mt RAM-muistia, CDMA, WLAN, GPS, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi, etäisyysanturit, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-salamalla, fyysinen QWERTY-näppäimistö, 3,5mm kuulokeliitäntä, 16 gigatavun muistikortti ja microUSB-liitäntä. Ohjelmistopuolella ainut suuri yllätys oli Google Maps Navigation beta, joka siis tarjoaa ääniopastetun navigoinnin Google-karttojen yhteyteen.

DROIDin kaveriksi on myöskin saatavissa koti- ja autotelakat, jotka puhelin tunnistaa automaattisesti magneettien avulla. Telakkaan asetettaessa puhelin kytkeytyy automaattisesti helppokäyttöisempään erikoistilaan. Lisäksi luvassa on ilmeisesti myös kolmansien osapuolien telakoita, joiden myötä saattaa paljastua lisää uusia erikoistoimintatiloja.

Boy Genius Report -sivuston preview-artikkelin tapaan DROID saa kehuja myös Endgadgetin hands-on-arviossa. Kehujen kohteet ovat tälläkin kertaa varsin samat: jämäkkä rakenne, iso ja hyvältä näyttävä näyttö, käyttöjärjestelmän nopeus sekä Android 2.0:n mukanaan tuomat uudistukset.

Verizonin lehdistötiedote

Engadget, Motorola DROID official on Verizon: $199 on contract, coming November 6th (video)

Engadget, Motorola DROID first hands-on! (update: video, impressions, more pics)

Keskustelu

Muuten olisi kyllä mahtava laite, kun ainakin O2 myy Saksassa 480e hintaan (tosin en tiedä saako Suomeen), mutta akkukesto on kuulemma todella heikko.

1: Kiitoksia. Tuli joku ajatuskatkos asian kanssa ja se sitten monistui useampaan kohtaan. Tiedossa kyllä on, että kyseessä on Verizon :)

Korjausesitys: kyseinen operaattori on Verizon, ei Verizone.

Pilkun rakastamista, kyllä, mutta silti.

Muropaketin uusimmat