Motorolalta mielenkiintoinen kahden kosketustekniikan läppäpuhelin Kiinan markkinoille

10.05.2010 11:49 | Juha Kokkonen

Motorola on tuomassa Kiinan markkinoille mielenkiintoista läppäpuhelinmallia, joka on varustettu kahdella kosketusnäytöllä. North Sea -koodinimellä kulkeva, ilmeisesti MT810-mallinimen saava laite on suunnattu China Mobilen TD-SCDMA -verkkoon Kiinan markkinoille. Puhelimen mielenkiintoisin ominaisuus on läppäkansi, joka kääntyy simpukkatyyliin resistiivisen kosketusnäytön eteen. Läppä itsessään on läpinäkyvä ja varustettu kapasitiivisella kosketuksen tunnistuksella. Tämä mahdollistaa molempien kosketustekniikoiden parhaimpien puolien hyödyntämisen ja kiinalaisten kirjainmerkkien raapustamisen tavallisella styluksella.

Puhelimesta löytyy China Mobilen Ophone-ohjelmistoalusta, viiden megapikselin kamera, 720p videokuvaus, WAPI (Kiinan oma versio WiFi:stä) ja CMMB-mobiili-TV-ominaisuus. Läpinäkyvästä läpästä kerrotaan löytyvän myös 3D-filtteri, joka olisi hyödynnettävissä videoiden ja TV-lähetysten kanssa.

Engadget, Motorola MT810 Ophone to sport both capacitive and resistive digitizers, makes TV cameo

Engadget, Mysterious Motorola MT820 poses for a long, leisurely spy shoot

Keskustelu

Erikoinen idea kylläkin, varmasti toimii, mutta tulee pakosti mieleen, että onkohan tuo nyt vähän turhan hankalasti haluttu saada pakolla molemmat ominaisuudet. Mut myönnetään, että tuollainen ratkaisu olisi kyllä itsekkin ideaali, missä voisi vielä stylusta käyttää ihan vain sen takia, että voisi piirtää kunnolla.

Muropaketin uusimmat