Mozilla uudisti Firefoxin logoa maltillisesti

Firefox logo 2013

Syyskuussa 2002 julkaistu Mozilla Firefox on vakiinnuttanut asemansa yhtenä markkinoiden eniten käytetyistä nettiselaimista ja sen kettuaiheinen logo on tullut monelle tutuksi. Useimmat eivät kuitenkaan ole huomanneet, että Firefoxin logoa on muokattu vuosien varrella jo useampaan otteeseen. Nyt vuorossa on logon kolmas uudistus, eli järjestyksessään logon neljäs versio, ja se otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön Firefox 23 betan yhteydessä.

Uuden logon on suunnitellut Sean Martell ja muutokset ovat tälläkin kertaa hyvin maltillisia sekä tyylissä on lähinnä pyritty siirtymään hieman yksinkertaisempaan suuntaan. Logon kettu on muuttunut selkäosasta hieman tasavärisemmäksi, yksityiskohtia on vähennetty ja maapallon yläosan kiilto on poistettu. Useimmat eivät varmasti edes kiinnitä huomiota uudistukseen, mutta sen myötä logo on jälkeen ajan tasalla muutaman seuraavan vuoden ajan. Aiemman uudistussyklin perusteella logopäivitystä voidaan taas odottaa vuoden 2017 paikkeilla.

Mozilla Blog, A New Firefox Logo for a New Firefox Era

Sean Martell Blog, (Re)building a simplified Firefox logo

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

Kova uutispäivä ilmeisesti…

Vastaa tähän
3.

Olin just itekki sanomas että uutiskynnys +10…

Vastaa tähän
4.

aika radikaaleja muutoksia. Mielestäni logo on kuitenkin aika kaksiuloitteinen, vaikka uutisen mukaan yksiulotteiseen suuntaan on pyritty. Yksiulotteinen logo tuskin olisi kovin tunnistettava :think:

Vastaa tähän
5.
Elvis Jagger

Kova uutispäivä ilmeisesti…

FinlandApollo

Olin just itekki sanomas että uutiskynnys +10…

Kuun loppu lähenee ja viimeisiä viedään – aina ei ole valtaisaa herkkua tarjolla ;)

Vastaa tähän
6.

Lienee uutisen kirjoittaminen vienyt suurinpiirtein saman verran aikaa kuin tämän logon "uudistus".

Vastaa tähän
7.

^ q_q q_q q_q q_q, logo on jeba

Vastaa tähän
8.

Chromen logolle tehtiin tasan samat muutokset pari vuotta sitten. Tällä menolla parin vuoden päästä firefox on ulkoisesti identtinen chromen kanssa.

Vastaa tähän
9.

Mihins tassun/käpälän valkoinen täplä on kadonnut? Nyt se näyttää siltä kuin olisi käpälä "paketissa" tai joltain delfiinin pyrstöltä. Rumemmaksi meni.

Vastaa tähän
10.

@8.

Hyvä huomio. Olet oikeassa, näyttää muulta kuin käpälältä ja lopputulos sen mukainen.

Ihan hauskoja täm. pikku-uutisetkin. Kaiken tarvitse olla niin suurta ja merkittävää. Toki hyvän maun rajoissa myös määrällisestikin. Muro on mielestäni pitänyt tästä ja monesta muustakin asiasta hyvää huolta.

Vastaa tähän
11.

Ompa järjetön uutisaihe. Ketä kiinnostaa jonkun selaimen kuvake?

Vastaa tähän
12.

En ole huomannut että logo on aiemminkaan edes vaihtunut.

Vastaa tähän
13.

@Griffin Eihän se ole vain kuvake vaan myös koko tuotteen logo. Ehkä se on huomiota herättävämpää kun joku suuryritys laittaa logonsa kokonaan uusiksi.

Hienoa nähdä, että osataan tehdä riittävän hyvä logo jota voidaan käyttää ilman hirmuisia faceliftejä ja radikaaleja muutoksia.

Vastaa tähän
14.

Vuodesta 2005 käytetty enkä ole edes huomannut logossa muutoksia.

Vastaa tähän
15.

Ihan hyvä uutinen aiheesta, johon ei ole tullut kiinnittäneeksi huomiota. Jos ei kiinnosta, niin voi jättää lukematta. Itse aiheesta, olisihan saman selaimen aiempien versioiden dinosaurus-logon ja välissä olleen tulilinnunkin mainita :)

Vastaa tähän
16.

Jo on vaativaa porukkaa, heti inistään kun ei uutinen ole kiinnostava. Uutinen tuli lauantaina ja muutenkin jos ei ollut mitään muuta uutisoitavaa.

Kaippa se on parempi jättää uutisia julkaisematta kun on herkkää porukkaa.

Vastaa tähän
17.
Griffin

Ompa järjetön uutisaihe. Ketä kiinnostaa jonkun selaimen kuvake?

Minua ainakin, mutta ei niinkään koska se on mozillan logo vaan koska se on logo. Kyllä, olen graafinen horo niin sen takia nuo kiinnostaa.

Vastaa tähän
18.

Hieman tummempi väri ja vähemmän karvaa selässä. En näe kyllä mitä pointtia tässä muutoksessa oli.

Vastaa tähän
19.

En ymmärrä tätä logon yksinkertaistamis/pelkistämis -muotia ollenkaan. Mielestäni tuliketun logoista tuo 05-09 on paras ja Chromenkin logo oli alunperin parempi vrt. nykyinen lättänä vaikka alkuperäinenkin oli tehty ehkä turhan "kiiltäväksi".

Opera on tainnut vielä pysyä järkevässä mallissa eikä ole vielä mennyt muotivillitykseen kuten pahiten Chrome ja IE, eikä Firefoxiltakaan enää paljoa puutu.

Vastaa tähän
20.

Noh, rumempihan siitä tuli. Tämä oli taas hyvä esimerkki sarjassamme "korjaa ja kehitä ilman järkiperäistä syytä" ja tässä on lopputulos. Kumpa tämä rajoittuisi vain joihinkin turhanpäiväisiin kuvakkeisiin ja logoihin, mutta ehei… ei todellakaan. Jos ei löydetä vikaa, keksitään sellainen ja luodaan siihen sitten ratkaisu. Alkaa muistuttamaan jo Ostos-TV:tä, paitsi että suuremmassa mittakaavassa kuin tällaisessa logouudistuksessa, voi vahinkoa syntyä enemmän ja laajemmassa skaalassa kuin pelkän (mahdollisen) mielipahan muodossa.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla