MSI:n R7970 Lightningilla uusi 3DMark 11 -maailmanennätys: P18103 pistettä

AMD:n julkaistua lokakuussa Never Settle -nimiset Catalyst 12.11 -beeta-ajurit, nousi Radeon HD 7970 -näytönohjain extreme-ylikellotuksessa takaisin kamppailemaan GeForce GTX 680:n kanssa suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelistä Futuremarkin 3DMark 11 -testissä.

Ukrainalainen ylikellottaja T0lsty on onnistunut rikkomaan 18000 pisteen rajapyykin 3Dmark 11:n Performance-esiasetuksilla P18103 pisteen tuloksella, kun käytössä oli ollut nestemäisellä typellä jäähdytetty MSI:n R7970 Lightning -näytönohjain. Testi oli saatu ajettua läpi Tahiti XT -grafiikkapiirin toimiessa 1760 MHz:n ja GDDR5-muistien 2000 MHz:n kellotaajuudella. Alustana testeissä oli käytetty MSI:n MPower Z77 -emolevyä ja Intelin Core i7-3770K -prosessori oli ylikellotettu nestemäisellä typellä jäähdytettynä 6200 MHz:n kellotaajuudelle.

Uutisoimme Muropaketissa pari viikkoa sitten EVGA:lla työskentelevän Kingpinin rikkomasta 17000 pisteen rajapyykistä, kun GeForce GTX 680 -näytönohjain oli ylikellotettu GK104-grafiikkapiirin osalta 2080 MHz:n kellotaajuudelle.

MSI, Lehdistötiedote

hwbot.org, T0lsty’s 3DMark11 – Performance score

Muropaketin toimitus

Kommentit

4.

@Van “Niin virallisestihan AMD kyllä ohitti 3d markissa 680 gtx:n”
Älä viitsi, 7970 lappunen on hyvä mutta sen suorituskyky on vielä aika kaukana 680 tasosta.

Vastaa tähän
5.

@36:

Ja tosiaan tuo parinsadan pisteen ero on kellottamattomana 3d markissa. Enemmänhän tuolla kingpinin tuloksella on huijattu kun virransyöttö on täysin kellottajan itse modifoima, eli siis ei Nvidian ansiosta.

Tuo 7970 lightning tulos käyttää piirin omaa virransyöttöä ja ohjelmallista kellotusta, eli voisi sanoa AMD:n tehneen kortin kanssa paljon järeämpää työtä.

Modattuna 7970:sta saataisiin varmaan jo 2000+ pisteen ero 680 gtx:n nähden.

Vastaa tähän
6.

@36:

Niin virallisestihan AMD kyllä ohitti 3d markissa 680 gtx:n, mutta se riippuu sitten siitä, mistä taulukosta ja millä laseilla tietoa suodatetaan.

Sanoisin että 15% suorituskyky lisä yksistä ajureista yli vuoden vanhalle näytönohjaimelle on jo erittäin kova saavutus. Kalliimpia 680 gtx:iä ei ole mitään järkeä ostaa kun ovat vielä hitaampia.

Vastaa tähän
7.

@VaN

Sää olet vekkuli vesseli, aiemmin väitit amd:n olevan tuhansien pisteiden etumatka mutta nyt se muuttui parinsadan pisteen tappioksi.

Kymmenen kuukauden aikana amd:n ajurit ei ole nopeuden suhteen juuri kehittyneet joten vahvasti epäilen että beta ajureiden tuoma pikku boosti on saavutettu muuten kuin koodia hiomalla.

Mut hei, käyppä ostaan joku 7970 bulkkilappu sen 6870:n tilalle ja päivitä se vanha q6600 alusta. 7k ratukat lienee lähes ilmaisia vähäisestä kysynnästä johtuen ja amd sai viimein myyntiin sun budjetille sopivan FX-8350 prossun.

@11 “mutta nvidiaa viedään nyt kyllä kuin altaan mittaa. Tuhansien pisteiden ero nvidiaan on jo huomattava.”

@35 “On se hienoa että nvidia tekee vakio ohjaimella edes 200 pisteen eron 3d markissa”

Vastaa tähän
8.

@32:

Failed troll is a failed troll.

On se hienoa että nvidia tekee vakio ohjaimella edes 200 pisteen eron 3d markissa. Kaikissa käytännön sovelluksissa nvidia sitten häviääkin poikkeuksetta.

Pleva ja sin joutuvat pyörittämään 3d markkia varmaan seuraavat 6kk, että illuusio markkinoiden nopeimmasta single coresta säilyy näillä todisteilla. Sääliksi käy.

Vastaa tähän
10.

Joo Nvidia edelleen 1.
http://www.3dmark.com/hall-of-fame/

Top 10 on 9kpl nvidiaa ja 1x amd (laskinko oikein?)

Jos täällä nyt on joku kellä on typpee tms.. niin ei muutaku testii vetään ja tonne listoille nimi.

Joku Rusina indokiinassa on saanut huijaus ajureilla ja heikommalla kuvan laadulla enemmän pisteitä niin ei kerro korttien todellisesta luonnollisemmasta suorituskyvystä mitään.

eli lyhkäsesti, Nvidialla pääsee kovempiin tuloksiin Huomattavasti iisimmin.

Eli Tilanne katsaus
Nvidia 1
Amd 2

Vastaa tähän
11.

Mielenkiintoista, vielä torstaina punaniskat oli niin täpinöissään ettei mitään rajaa. Fanipojille top 10 listan tulokset on myrkkyä.

http://aijaa.com/aa78QK

Eikä siinä vielä kaikki, uusimmilla beta huijaus ajureillakin amd:n virtasyöppö monsteri jää kakkoseksi selvällä erolla.

http://aijaa.com/wQGHl8

Vastaa tähän
12.

AMD / ATI / Intel / nVidia uutisissa on aina parasta antia nämä kommentit 😀

Vastaa tähän
13.

Ok mielestäni niin kauan kuin verrataan nimenomaan radeon vs radeon, mutta ei ole vertailukelpoinen nvidian tuloksiin. Tuolta listalta kun etit, niin löydät paremman vertailun radeon vs geforce(nmbr of gpus x1):
http://www.3dmark.com/hall-of-fame/

Vastaa tähän
14.

http://www.3dmark.com/3dm11/4801593

* Benchmark tessellation load modified by AMD Catalyst driver, result invalid. Check your video driver settings.
* Graphics driver is not approved

Ei Futuremark Hall of Famessa. HWBot listaa koska heidän mielestä tessellaation vähentäminen ajureilla on OK. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

Vastaa tähän
15.

@24
Amd:n ajureissa käytetty tesselaatiohuijaus parantaa kokonaistulosta n. 20% uutisen 3dmark11 benchmarkissa.

Vastaa tähän
16.

@21/22

Mikäli oikein muistan, niin eikös GK104 ollut alunperin tarkoitus nimetä GTX660:ksi, mutta nopeutta olikin niin paljon, että nimesivät GTX680:ksi?

Eipä nää jutut peruspelaajan ostopäätökseen juurikaan vaikuta, veikkaisinpa että ~99.9% muroista kellottaa korttinsa ilmalla tai korkeintaan vedellä jäähdytettynä.

Vastaa tähän
17.

Jooo o.. kerran kun AMD saa jotai merkittävää aikaa ni jo on pirskeet :DD noh eihän tähän voi muuta kun todeta että, toiset saa kauheeta riemuitsemista jopa pienistäkin asioista 🙂 xD

Vastaa tähän
18.

@17:

Menee se 7970 ohi Nvidiasta ilman nestemäistä typpeäkin, jos olet artikkeleita viimeaikoina seuraillut.

Vastaa tähän
19.

Laitappas pleva faktoja pöytään niistä ajurihuijauksista? Miten ne on mielestäsi tehty? Aikuinen ukko ja jaksaa kitistä jokaisessa amd artikkelissa, no sitä kai se pilluttomuus teettää 😀

Vastaa tähän
20.

Noniin päivittyhän se alkuperäinen viestikin sitten tänne.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.