MSI:n R7970 Lightningilla uusi 3DMark 11 -maailmanennätys: P18103 pistettä

01.11.2012 11:39 |

AMD:n julkaistua lokakuussa Never Settle -nimiset Catalyst 12.11 -beeta-ajurit, nousi Radeon HD 7970 -näytönohjain extreme-ylikellotuksessa takaisin kamppailemaan GeForce GTX 680:n kanssa suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelistä Futuremarkin 3DMark 11 -testissä.

Ukrainalainen ylikellottaja T0lsty on onnistunut rikkomaan 18000 pisteen rajapyykin 3Dmark 11:n Performance-esiasetuksilla P18103 pisteen tuloksella, kun käytössä oli ollut nestemäisellä typellä jäähdytetty MSI:n R7970 Lightning -näytönohjain. Testi oli saatu ajettua läpi Tahiti XT -grafiikkapiirin toimiessa 1760 MHz:n ja GDDR5-muistien 2000 MHz:n kellotaajuudella. Alustana testeissä oli käytetty MSI:n MPower Z77 -emolevyä ja Intelin Core i7-3770K -prosessori oli ylikellotettu nestemäisellä typellä jäähdytettynä 6200 MHz:n kellotaajuudelle.

Uutisoimme Muropaketissa pari viikkoa sitten EVGA:lla työskentelevän Kingpinin rikkomasta 17000 pisteen rajapyykistä, kun GeForce GTX 680 -näytönohjain oli ylikellotettu GK104-grafiikkapiirin osalta 2080 MHz:n kellotaajuudelle.

MSI, Lehdistötiedote

hwbot.org, T0lsty’s 3DMark11 – Performance score

Keskustelu

@Van ”Niin virallisestihan AMD kyllä ohitti 3d markissa 680 gtx:n”
Älä viitsi, 7970 lappunen on hyvä mutta sen suorituskyky on vielä aika kaukana 680 tasosta.

@36:

Ja tosiaan tuo parinsadan pisteen ero on kellottamattomana 3d markissa. Enemmänhän tuolla kingpinin tuloksella on huijattu kun virransyöttö on täysin kellottajan itse modifoima, eli siis ei Nvidian ansiosta.

Tuo 7970 lightning tulos käyttää piirin omaa virransyöttöä ja ohjelmallista kellotusta, eli voisi sanoa AMD:n tehneen kortin kanssa paljon järeämpää työtä.

Modattuna 7970:sta saataisiin varmaan jo 2000+ pisteen ero 680 gtx:n nähden.

@36:

Niin virallisestihan AMD kyllä ohitti 3d markissa 680 gtx:n, mutta se riippuu sitten siitä, mistä taulukosta ja millä laseilla tietoa suodatetaan.

Sanoisin että 15% suorituskyky lisä yksistä ajureista yli vuoden vanhalle näytönohjaimelle on jo erittäin kova saavutus. Kalliimpia 680 gtx:iä ei ole mitään järkeä ostaa kun ovat vielä hitaampia.

@VaN

Sää olet vekkuli vesseli, aiemmin väitit amd:n olevan tuhansien pisteiden etumatka mutta nyt se muuttui parinsadan pisteen tappioksi.

Kymmenen kuukauden aikana amd:n ajurit ei ole nopeuden suhteen juuri kehittyneet joten vahvasti epäilen että beta ajureiden tuoma pikku boosti on saavutettu muuten kuin koodia hiomalla.

Mut hei, käyppä ostaan joku 7970 bulkkilappu sen 6870:n tilalle ja päivitä se vanha q6600 alusta. 7k ratukat lienee lähes ilmaisia vähäisestä kysynnästä johtuen ja amd sai viimein myyntiin sun budjetille sopivan FX-8350 prossun.

@11 ”mutta nvidiaa viedään nyt kyllä kuin altaan mittaa. Tuhansien pisteiden ero nvidiaan on jo huomattava.”

@35 ”On se hienoa että nvidia tekee vakio ohjaimella edes 200 pisteen eron 3d markissa”

@32:

Failed troll is a failed troll.

On se hienoa että nvidia tekee vakio ohjaimella edes 200 pisteen eron 3d markissa. Kaikissa käytännön sovelluksissa nvidia sitten häviääkin poikkeuksetta.

Pleva ja sin joutuvat pyörittämään 3d markkia varmaan seuraavat 6kk, että illuusio markkinoiden nopeimmasta single coresta säilyy näillä todisteilla. Sääliksi käy.

Joo Nvidia edelleen 1.
http://www.3dmark.com/hall-of-fame/

Top 10 on 9kpl nvidiaa ja 1x amd (laskinko oikein?)

Jos täällä nyt on joku kellä on typpee tms.. niin ei muutaku testii vetään ja tonne listoille nimi.

Joku Rusina indokiinassa on saanut huijaus ajureilla ja heikommalla kuvan laadulla enemmän pisteitä niin ei kerro korttien todellisesta luonnollisemmasta suorituskyvystä mitään.

eli lyhkäsesti, Nvidialla pääsee kovempiin tuloksiin Huomattavasti iisimmin.

Eli Tilanne katsaus
Nvidia 1
Amd 2

Mielenkiintoista, vielä torstaina punaniskat oli niin täpinöissään ettei mitään rajaa. Fanipojille top 10 listan tulokset on myrkkyä.

http://aijaa.com/aa78QK

Eikä siinä vielä kaikki, uusimmilla beta huijaus ajureillakin amd:n virtasyöppö monsteri jää kakkoseksi selvällä erolla.

http://aijaa.com/wQGHl8

AMD / ATI / Intel / nVidia uutisissa on aina parasta antia nämä kommentit :D

Ok mielestäni niin kauan kuin verrataan nimenomaan radeon vs radeon, mutta ei ole vertailukelpoinen nvidian tuloksiin. Tuolta listalta kun etit, niin löydät paremman vertailun radeon vs geforce(nmbr of gpus x1):
http://www.3dmark.com/hall-of-fame/

http://www.3dmark.com/3dm11/4801593

* Benchmark tessellation load modified by AMD Catalyst driver, result invalid. Check your video driver settings.
* Graphics driver is not approved

Ei Futuremark Hall of Famessa. HWBot listaa koska heidän mielestä tessellaation vähentäminen ajureilla on OK. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

@24
Amd:n ajureissa käytetty tesselaatiohuijaus parantaa kokonaistulosta n. 20% uutisen 3dmark11 benchmarkissa.

@21/22

Mikäli oikein muistan, niin eikös GK104 ollut alunperin tarkoitus nimetä GTX660:ksi, mutta nopeutta olikin niin paljon, että nimesivät GTX680:ksi?

Eipä nää jutut peruspelaajan ostopäätökseen juurikaan vaikuta, veikkaisinpa että ~99.9% muroista kellottaa korttinsa ilmalla tai korkeintaan vedellä jäähdytettynä.

Jooo o.. kerran kun AMD saa jotai merkittävää aikaa ni jo on pirskeet :DD noh eihän tähän voi muuta kun todeta että, toiset saa kauheeta riemuitsemista jopa pienistäkin asioista :) xD

@17:

Menee se 7970 ohi Nvidiasta ilman nestemäistä typpeäkin, jos olet artikkeleita viimeaikoina seuraillut.

Laitappas pleva faktoja pöytään niistä ajurihuijauksista? Miten ne on mielestäsi tehty? Aikuinen ukko ja jaksaa kitistä jokaisessa amd artikkelissa, no sitä kai se pilluttomuus teettää :D

@16:

Nvidiahan tuli miltei 6kk myöhässä markkinoille viimeisen päälle viilattuna, että varmasti päihittäisi 7970:n suorotuskyvyssä. Eroa saatiin vain 10% AMD:n verrattuna.

Nyt jo vuoden vanha AMD:n kortti päihittää nvidian upouuden virtaa säästävän ihmekortin suorituskyvyssä ja hinnassa, mikä on suoranainen AMD:n riemuvoitto ja paha paikka nvidialle.

Kohta tulee 8xxx -sarja ja Nvidialla on pullat uunissa vielä pitkään ennen kuin päästään uutta laudanpalaa näyttelemään messuilla.

Mitäs menit myymään. Ainiin, kuinka moni muuten täällä päivittää näytönohjaimen ja suorittimen puolen vuoden välein?

Näytä kaikki kommentit

@16:

No varmasti harmittaa kun ostit sen 680 gtx:n vielä 200 euroa kalliimmalla. No aina ei voi voittaa.

Nvidiahan tuli markkinoille myöhässä jotta kerkisivät viilaamaan jonkinmoista nopeuseroa kilpailijaan. No nyt kävikin niin että vuoden vanha kortti pieksee tuoreen puoli vuotta markkinoilla olleen kortin.

Sitten kun vielä muistetaan että 680gtx:n pitäisi edustaa näytönohjainten uusinta tekniikkaa, niin sanoisin että tuokaan saavutus ei näy muualla kuin virrankulutuksessa. Onneksi olkoon, säästät 2 senttiä vuodessa sähkölaskussa!

@19
Juuh sillon tulee AMD 8000 sarja ja TAAS mennään NVIDIAN ohi oikeelta ja vasemmalta :)

amd:llä ei ole mitään hävittävää.hehe

odottakaa pari kuukautta,tai enintään uuden vuoden yli.

Mielenkiinnosta kysyn että moneltako fanipojalta löytyy riittävän äkäinen pc esim. 7970 kortilla, VaNipojulla sellaisia leluja ei tiettävästi ole?

Ai nämä harrastelija muutaman minuutin huippu ylikellotukset todellako on se juttu jolla ostopäätös tehdään? HAH, ja teillä kaikilla kommentoineilla löytyy perus nestemäiset typet pöytälaatikosta? alatta aina kaatelemaan säiliöön sitä ku bf3 starttaa? just just.. en tiennykkää et näin tää toimii… spawnaus tauolla sitte täytellää.. hah

@11, 14
Jep, harmittaa vietävästi että tulin keväällä myyneeksi äänekkään ja virtasyöpön 7970 monsterikortin. Sehän olisi ollut ½ vuoden ajuriviilauksien jälkeen suorituskyvyssä lähes samalla tasolla kuin virtapihi ja hiljainen kuin bulkki GTX 680 julkaisuhetkellä,… jos siis unohdetaan että uusissa ratukoissa on hieman korkeammat kellotaajuudet ja ajurihuijaukset etc.

Taidan siirtyä prossuissakin takasin AMD:n puolelle kun tuo FX:n 8350 tulee saataville. Intelit saa sitten mennä vaikka vaimon koneeseen pasianssia pelaamaan…

Ajuri kikkailuahan tuossa harrastetaan….Täällä puhuu itku potku raivareita saanut Nvidiann omistaja…Heh! Mulla ei ole kun GTX670:nen enää kun myin tuon 680:sen pois…Täytynee harkita tollasta AMD:tä uudelleen. Mulla oli 7970 refrenssi jäähyllä aluksi mutta oli se sellanen linko että nämä Asusin jäähyllä olevat Nvidiat tuntuu niin hiljaisilta…Heh…Itkettää niin perkeleesti mua nyt!

Samaa mieltä @11 kanssa,nvidiaa viedään,eikä sille voi nvidia fanit mitään :D
Eivät vain voi uskoa tuota todeksi,saas nähdä mitä käy,kun amd:n kortilal rikotaan tuo 2Ghz gpu:n raja,että paljonkohan silloin irtoaa noita pisteita… :D

sitten ootellaan kun 680 gtxstä julkastaan järeempi malli ja paremman ajurit ja sattuu vielä löytymään hyvin kulkeva yksilö. Onkohan tässä mitään järkeä? Kait nämä sitten jollain tasolla viel kehitystä eteenpäin…

Noniin, mitä ihmeellistä tässä on? Sanoin jo aiemmin (680 gtx lighting kellotus uutisessa) että kun amd:n vastaava ihmekellotus kortti paremmilla komponenteilla saapuu ammattilaiskellottajan käsiin, niin on ihan yhtäläiset mahdollisuudet rikkoa ennätys uusiksi.

@7:

Sori pleva, mutta nvidiaa viedään nyt kyllä kuin altaan mittaa. Tuhansien pisteiden ero nvidiaan on jo huomattava.

Pienet vihreät miehet pomppii silmille.

Ja juu, hieno tulos varsinkin verrattuna faktaan että 7970 oli 1760mhz kelloilla vrt 2080mhz 680.

@6
Sinäpä sen sanoit, kakkamikäkakka ja huijausmoodissa ajettu tulos ei ole validi :D

*R7970, hienosti taas kädet käyny nopeammin mitä silmä ehtinyt tarkistaa. :D

18k On kyllä aivan kunniotettava tulos.

Toisaalta prosessori oli myös saatu kulkemaan korkeammalla, joten tiedä sitten paljonko vaikuttaa edelliseen maailmanennätykseen. ”R9790 + Core i7-3770K @ 6,2GHz” vs ”GTX 680 + i7-3930K @ 5,6GHz”. Siinä on taas muille kellottajille vähän kiinniotettavaa.

ja tonnilla paremmaks kertaryssäyksellä, ei pöllömmät ajurit nämä

Ai jai jai kun Nvidiaa viedään nyt oikeen urakalla joka testissä ja pelissä :)

Muropaketin uusimmat