Myös HIS esitteli kahden Tahiti-grafiikkapiirin näytönohjainta

09.06.2012 13:44 | Ville Suvanto

Uutisoimme toukokuun puolella PowerColorin Radeon HD 7970 X2 Devil 13 -mallinimisestä näytönohjaimesta, joka ei ole AMD:n Radeon HD 7990, josta on huhuttu jo pidemmän aikaa, vaan yrityksen oma kahden Tahiti-grafiikkapiirin näytönohjain. HIS on nyt liittynyt samaan ryhmään esittelemällä Computex-messuilla HD 7970 X2 IceQ -näytönohjainta.

HD 7970 X2 IceQ perustuu piirilevyn ja coolerin osalta HIS:n omaan suunnitteluun, ja PowerColorin tavoin siinä on käytössä kaksi Tahiti-grafiikkapiiriä, jotka toimivat CrossFireX-tilassa. Piirilevyn takaosasta löytyy kolme kahdeksanpinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä ja grafiikkapiirien kellotaajuudet ovat korkeammat kuin yhden Tahiti-grafiikkapiirin Radeon HD 7970:ssä, mutta HIS ei ollut vielä paljastanut tarkempia kellotaajuuksia.

Näytönohjainta jäähdytetään kolmen korttipaikan korkuisella IceQ-tuoteperheen coolerilla, jossa on käytössä kaksi ilmeisesti 92 millimetrin tuuletinta. Kuvien perusteella käytössä on kaksi erillistä siiliä, joihin siirretään lämpöä grafiikkapiireistä kuparisilla lämpöputkilla. Edessä olevasta korttipaikkapaneelista kaksi ylintä on rei’itetty lämpimän ilman ulosmenoa varten ja alimmasta löytyy neljä Mini DisplayPort -liitintä sekä yksi kaksilinkkinen DVI-liitin.

HIS:n HD 7970 X2 IceQ saapuu nykyisten arvioiden mukaan myyntiin vasta heinäkuun lopulla, eikä sen hinnasta ole toistaiseksi tietoa.

techPowerUp!, HIS Radeon HD 7970 X2 IceQ Graphics Card Pictured

Keskustelu

@10:

Aika ristiriitainen kommentti: ”En lähde sun ikääsi ja kehitystäsi arvioimaan, mutta sun eka kommentti oli lapsellinen”.

@12:

Parempi kysymys olisi, miksi aina kohdistat muiden sanomiset itseesi ja mikä erottaa sinut jostain apple fanista esimerkiksi?

Ja fintroll veti kyllä taas pohjat tuossa kirjoitusasussa. Jos oikeasti on noin vaikeaa tuoda omia ajatuksia ilmi, voisiko pyytää joltakulta apua kirjoittamisessa vaikkapa?

Tuplapiiri markkinoille ei ole AMD:llä kyllä mikään kiire, kun ottaa huomioon 690 gtx:n naurettavan saatavuuden ja hinnan.

@12
Mulla on kokemuksia molemman kiskoviilamon tuotteista, ja olen oppinut vuosien varrella että kumpikaan ei sovi kaikkien tarkoituksiin.

@11
Saa noita punaisen kiskoviilaamon tuotteita mun puolesta kehua. Sitä vaan ihmettelen miksi punaniskoilta tulee paskaryöppy jos kyseenalaistaa amd rojujen hyvyyden.

@10
Mielipiteitä saa toki esittää, mutta on outoa kuulla sun suusta muuta kuin yksipuolista vittuilua toista merkkiä kohtaan.

@9
Ei täällä ole tapeltu tai kinasteltu, omia mielipiteitä saa esittää. En lähde sun ikääsi ja kehitystäsi arvioimaan mutta sun eka kommentti oli lapsellinen.

”Suomi on Euroopan Jenkkiläisin maa. Täällä jo kakarat tappelee kumpi Jenkkiläinen tuote on parempi ”

@6
Älykkyys on suhteellista ja ei millään tavoin liity siihen miten kommentoin täällä. Kerro sinä Pleva nuorempana miehenä miksi yleensä pitää kinastella jostain?

taitaapi lähteä tämmönen matkaan kun on nykyaikaiset liittimet.
prosentin parin tehoero nvitukan hyväksi ei asiaa auta.

on se kumma,mitä tolla tekee,todellakin,tän verran kommentoin.niinkuin tossa yläpuolella lukee ’oma kommentti’

milenkiintoista tässä kortissa on seuraava asia,luulen että ymmärrätte pointtini…

7970 X2 IceQ näytönohjain AHMII emolevyltä kolme (3) korttipaikkaa!!

omg! huhhuh!

mitä!?… ai niinkö?
että ei oo mitään koska on amd kortti….
mutta nvidia gpu:n tapauksessa on PÄÄUUTINEN/OTSIKKO.

..ok

muuta kortista.. 2 litran tai oikeastaan 3 litran uusi mega mitta.

ja,hd 7990 ei todellakaan tule,liikaa amppeereja,ei pärjää nvidian korteille,niin,miksi julkaista,fakta.

@5
Älykkäänä poikana voisit kertoa mikä olisi parempi kinastelun kohde ottaen huomioon uutisen aiheen.

Suomi on Euroopan Jenkkiläisin maa. Täällä jo kakarat tappelee kumpi Jenkkiläinen tuote on parempi ;)

Tuskin on alle 1GHz piirit.

Joo-o. Änvitukka vei tän erän ku ei HD7990:sta ees olla kuultu kuukausiin. GK110 ku tulee GeForceihin ni tättärää :D

Jos amd olisi julkaissut 7990 niin olisi tullut jo. Näitä 7970×2 lähemmäksi 7990:iä ei päästä

Kyllä tämä nyt alkaa näyttää vahvasti jo siltä että tupla-GPU referenssikorttia (eli HD 7990) ei tule. Eihän siinä olisi mitään järkeä julkaista tupla-GPU korttia jossa madalletut kellot (kuten on ollut tapana pari sukupolvea) vasta sen jälkeen kun valmistajien omat täysillä kelloilla olevat mallit on jo julkaistu.

Muropaketin uusimmat