Myös LG, Sony ja Lenovo valmistelevat 1080p-älypuhelimia tahoillaan

19.11.2012 12:59 |

JDI 5 inch 1080p panelHTC, Oppo ja Sharp ovat jo esitelleet omat 1080p-näytöllä varustetut älypuhelimensa ja nähtävästi perässä seuraa myös suuri joukko muita valmistajia. Viime päivien huhujen mukaan Samsung kehittää paraikaa omaa Full HD -näyttöään ja LG:n, Lenovon sekä Sonyn kerrotaan valmistelevan omia Full HD -puhelimiaan.

LG:n F240-mallin tiedot ovat ilmestyneet GLBenchmark-testisovelluksen tulostietopankkiin ja tallentuneiden tietojen mukaan laitteesta löytyy 1080×1920 pikselin näyttö, 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, Adreno 320 GPU ja Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmä. Julkaisun arvellaan tapahtuvan CES- tai MWC-tapahtumassa ensi vuoden alussa.

GLBenchmark Results, LG F240K

Lenovon toistaiseksi nimettömästä 1080p-puhelimesta on puolestaan vuotanut nettiin käyttöjärjestelmän kuvankaappauksia. Kaappauksista käy selville Full HD -resoluution lisäksi kaksois-SIM-toiminto ja Lenovon oma kustomoitu Android-käyttöliittymä. Puhelimen kerrotaan olevan kehityskaarensa loppuvaiheessa, mutta toistaiseksi tarkempia speksejä ei ole vielä tarjolla. Näytön on kuitenkin kerrottu olevan kooltaan 4,5 ja 5,5 tuuman välissä.

Engadget, Lenovo’s upcoming five-inch 1080p phone to feature dual-SIM connectivity

Sony Mobile Communicationsin myynti- ja markkinointijohtaja Dennis Van Schie on puolestaan paljastanut saksalaiselle talouslehdelle, että yritys aikoo lähitulevaisuudessa julkaista huippumallin, joka kykenee kilpailemaan Applen iPhonea ja Samsungin Galaxy S III:a vastaan. Lisäksi Schie paljasti, että uutuus tulee näytille CES-tapahtumassa ensi vuoden alussa. Laitteen arvellaan olevan Sony C660X Yuga, josta on liikkunut netissä huhuja jo jonkin aikaa. Laitteesta huhutaan löytyvän viiden tuuman 1080p-näyttö, 13 megapikselin kamera ja neljän Krait-prosessoriytimen järjestelmäpiiri.

PhoneArena, Sony getting ready to release new Android flagship that will directly rival iPhone 5, Galaxy S III

Keskustelu

Well tässähän alkaa olla samaa pixeli kilpajuoksua kuin digipokkareissa aikoinaan. Jokaisessa 50 euron kurapokkarissakin oli 20-30 gigapixelin kenno, kunnes Canon onneksi löi pelin poikki ja julkaisi PowerShot G1 X, jossa ”mitättömän” vähän pixeleitä, mutta mielettömän hyvä kuvanlaatu. Eikähän se jossain vaiheessa löydy se optimaalinen pixelikoko ja sitten alkaa taas oikeasti käyttöön vaikuttavat asiat merkitä enemmän. Mutta tässä vaiheessa en viekä sanoisi tuota peru HD tasoa tämän kokoluokan laitteissa tarpeettomaksi. Pitäisi päästä tyyppaamaan tuollaista laitetta. Itse on omista Aplen täppäriä, mutta retinanäytöllinen versio kyllä teki itseeni hyvän vaikutelman, kun rinnalla kokeili perinteistä.

6: Nuo pokkareiden zoomit vaan on keskimäärin sellaista kuraa, että niistä ei ole kovinkaan kummoista iloa. Itsekään en viitsi pokkarini zoomia juurikaan käyttää juuri heikosta kuvanlaadusta johtuen. Ja fakta kuitenkin on, että tuollainen optinen zoomi vie aivan liikaa tilaa sopiakseen käytettäväksi massamarkkinoiden älypuhelimessa.

Ja mun N9 pieksee kaikki android vempeleet. Ei ehkä tehoissa, mutta käytettävyydessä. Nää on näitä mielipiteitä.

Aika huvittava kommentti Sonylta, että ”nyt vasta tehdään huippumalli mikä pärjää Applen iPhonelle”. Kyllä tämä oma Xperia S on piessyt iPhone 5:ttä jo ennenkuin iPhone julkaistiin. Siis 8 kuukautta ennen iPhonen julkaisua.

FullHD:n tarpeellisuudesta en osaa sanoa juuta eikä jaata, mutta sen verta voin kyllä sanoa että 4,3″ 720p IPS-näytöstä erottaa vielä paljaalla silmällä siniseksi jumiutuneen pikselin. FullHD samassa kokoluokassa olisi jo hankala erottaa 1/3 pikseliä.

Jeps, tehoakkua vaan mukaan. Tietenkään kaikkiin puhelimiin ei tätä saa, mutta onhan tuota valikoimaa. Tuskin lisätarkkuus tulee akkukestoa muuttamaan.

Itse en näe lisätarkkuudesta mitään haittaa. Esim. Noten ruudulla teksti pikselöityy aivan samassa kohtaa kuin SGS3:ssa, joten ero koossa menee siinä mielessä hukkaan.

Argumentti ettei tälläkään ominaisuudella ole perusjantterille merkitystä on hitusen turha. Perusjantteri käy ostamassa sen Lumia 900:sen ja suurimmaksi osaksi homma toimii ihan hyvin, ja kun ruutu menee sutuksi eihän siitä välitä. Mutta kun on muunlaisiakin kuluttajia.

@2

Kyllähän puhelimiinkin voisi laittaa tuollaisia akkuja jos joku haluaisi kantaa pari senttiä paksuja puhelimia mukanaan… Eipä siinä akkuteknologiassa tai sen kehityksessä sen ihmeellisempää ole.

”vain survottu” .. On siinä nyt hieman muutakin tehty, esimerkiksi kameran softat on täysin erilaisia. Joo se ei tue GSM toimintoja mutta 3G/4G/WiFi löytyy ja ne nyt riittää tänäpäivänä jo aika monelle.

16 megapikselin kamera, 21x optisella zoomilla.

Se tarkoittaa siis ikäänkuin että tuolla saa 8 megapikselin kuvia, 42x zoomilla. Aika kauas voi tiirailla :)

Nokian ylinäysteisyystekniikan suuntaan voisin lähteä, mikäli puhelin on Android. Ja siltikin, optinen zoomi pieksee 100-0 edelleen kaikenmaailman pureviewit.

PureView 808 sehän pystyi vain 3 kertaiseen zoomiin? Ei sekään vielä mihinkään riitä.

4: Tuossa Samsungin tekeleessä on vain survottu GS3:n tekniikka ja pokkari samoihin kuoriin. Puhelintoimintoja tuo ei tietääkseni tue laisinkaan. Mielestäni optinen zoom ei muutenkaan ole kovinkaan hyvä ratkaisu kännyköihin. Ennemmin lähtisin Nokian ylinäytteistystekniikan suuntaan.

Joo. No hyvänä puolena ainakin se että varmaan 720p resoluutio (eli mulle riittävä) yleistyy halvempiinkin malleihin.

Kyllä tärkeämmät osa-alueet silti (mulle) olisi parempi akku ja ehkäpä optinen zoom kameraan. Kyllä prosessoritehoa ja pikseleitä on peruskäyttäjille jo tarpeeksi.

Samsungilla on joku 21x optisella zoomilla varustettu Jelly Bean kamera/puhelin mutta siinäkin surkea n. 1500mAh akku.

http://www.t3.com/reviews/samsung-galaxy-camera-review

@2 Veikkaus on veikkaus. Siihen kuvanlaatuun tulee edelleen muutos, erottipa pikselit ruudulta taikka ei.

Samaa mieltä Kezi.

Jos tehtäisiin sokkotestejä missä ihmiset vertailee 5″ ruudun laatua, vahva veikkaukseni on ettei suurin osa huomaisi mitään eroa 720p tai 1080p välillä ts. eivät nää pikseleitä ruudulta.

Isompi reso vie enemmän tehoja (virtaa) puhelimelta.

Puhelinten akut ovat junnanneet paikoillaan jo vuosikausia.

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?341580-Test-Review-of-Keeppower-18650-3400mAh-%28Black%29

Siinäkin fotossa pari Li-ION sormiparistoa, yhteensä 6800mAh 3.6V

En oikein näe järkeä tuossa resoluutiossa alle 7″ näytön kanssa. Tietty, ellei se vedä alempiresoluutioisten näyttöjen hintoja alas (jota epäilen vahvasti).

Muropaketin uusimmat