Näin askarrellaan SIM-kortista MicroSIM

07.05.2010 19:35 | Juha Kokkonen | 853

SIMApplen iPad 3G on ensimmäinen markkinoille saapunut MicroSIM-korttia käyttävä laite ja lisää on luultavasti luvassa vielä tämän vuoden aikana. Näillä näkymin ainakin seuraavan sukupolven iPhone on varustettu MicroSIM-korttipaikalla. Vanha perinteisen kokoinen SIM-kortti ei luonnollisesti sovi uuteen MIcroSIM-paikkaan, mutta ongelma ei ole ratkaisematon.

Brittiläinen John Benson on nimittäin julkaissut blogissaan kuvallisen oppaan, jossa SIM-kortti askarrellaan MicroSIM-muotoon. Työkaluiksi kelpasivat sakset, keittiöveitsi sekä malliksi alkuperäinen MicroSIM-kortti. Vaikka SIM-kortin kontaktipinnat ovat suuremmat kuin MicroSIMissä, on reunoilla ylimääräistä pintaa, jonka voi leikata huoletta pois. SIM-kortista askarreltu lopputulos toimii moitteetta MicroSIM-paikassa.

Johnbenson.net, How To Convert a SIM to a MicroSIM with a Meat Cleaver!

Keskustelu

Nuissa sais olla enemmän muistia, jotta saa enemmän tietoa sisään. Numeroita ja vaikka merkkikohtaisia puhelin asetuksia.

Helppo puhua materiaalin säästämisestä: En ole vielä kertaakaan nähnyt sim-korttia, joka EI olisi tullut luottokortin kokoisessa kehyksessä :D

Microsim-kortti sitten varmaan tulee ilman mitään kehyksiä tms..

Sen sim-kortin lisäksi mukana tuppaa tulemaan joku iso pakkaus / kansio yms… eli materiaalin säästäminen my …

Jonkun täytyy tehdä asiat ensimmäisenä vaikka siitä tulisi rutinaakin.

Niin se vaan on.

Oli kyseessä sitten apple, nokia tai mikä tahansa puoti.

Olihan siitä joskus aikoinaan juttua, kuinka monia tonneja valmistusmateriaaleja säästetään vuosittain, kun tuon kortin kokoa pienennetään. Tuo nykyisen kokoinen SIM-kortti on kuitenkin peräisin 90-luvulta, joten kun nykytekniikka sen mahdollistaa, niin miksi ihmeessä käyttää aivan turhaan tuplamäärä muovia valmistukseen.

ipadin kokoseen laitteeseen pitää sim-kortti pienentää LOL

1. Mitä viimeksi luin asiasta (siitä on jo tovi) niin kuulemma olisi tulossa kyllä kaikille, mutta kuulemma ongelmana oli se, että kaikilla oli vielä noita normi simmejä ihan hulluna varastossa.

Kuulostaa kyllä aika kaukohakuiselta syyltä, mutta on niitä tyhmempiäkin syitä ollut.

pitää olla uus ja pienempi niin hukkuu varmemmin jos se ei ole puhelimessa.

Vähän kiva ku vaihat sitten puhelinta tai iPhonesi menee rikki ni pitäs äkkiä saada joku lainapuhelin, eipä käy sim korttis sit :D

Ihme säätöä tämä että parin millin takia vaihdetaan. Tosin halushan Noksu pienemmän kännyliittimenkin kun vanha klassinen oli muka liian iso.. Ja pian he älysivät alkaa laittaa kännyihin 3.5mm kuulokeliitäntöjä ja usbiliitännän, mitkä eivät ole mitään pieniä.

En kyllä ihmettelisi jos iPhone alkaisi käyttää ihan omaa korttia..

Onko tuossa mitään funktionaalista uutta, vai vaan pienempi koko?

Olihan kyllä ihan selkeät ohjeet kaveri tehnyt. Alkaakos tämä MicroSIM nyt sitten lisääntyä muihinkin kuin vain Applen vehkeisiin?

Muropaketin uusimmat