Nokia aloitti vihdoin Symbian-puhelimiensa Belle-päivitykset

07.02.2012 18:12 | Juha Kokkonen

Nokia Belle

Nokia on pitkän odotuksen jälkeen aloittanut tänään Symbian-pohjaisten puhelimiensa Nokia Belle -päivitykset. Päivityksen versionumero on 111.030.0609 ja se tulee saataville N8-, E7-, X7-, C7-, E6-, C6-01- ja Oro-malleille. Nokia 500 -mallin Belle-päivitys viivästyy muutamalla viikolla. Päivityksen koko on puhelinmallista riippuen noin 200-300 megatavua. Koska kyseessä on Nokian mukaan mittava päivitys, se on saatavilla vain Nokia Suite -tietokonesovelluksen kautta.

Belle on suurin päivitys pitkään aikaan ja se tuo mukanaan mm. kuusi aloitusnäyttöä, uudet widgetit, uudistetun alapalkin sekä yläpalkin alasvetovalikolla, parannetun nettiselaimen, uuden sovellusvalikkorakenteen sekä päivitetyn kamerasovelluksen. TaskuMuro tutustui Bellellä varustettuun Nokia 701 -puhelimeen jo viime syksynä.

Päivitykset tulevat saataville portaittain. Kaikki suomen markkinoille lokalisoidut puhelimet ovat päivitettävissä tästä päivästä lähtien.

Nokia Ääni, Nokia Belle -päivitykset alkavat tänään

Nokia Belle Updates – Rollout status

TaskuMuro asentaa parhaillaan Belleä valikoimistaan löytyviin Symbian-puhelimiin ja raportoimme myöhemmin tähän uutiseen ensimmäisistä käyttökokemuksista. Kerro uutisen kommenteissa omista ensikokemuksistasi Belle-päivitykseen liittyen.

Keskustelu

ome E7-00 ei kyllä toimi ollenkaan Bellellä. Kansimekanismin ja pikkuvalikkojen kanssa haptiikka toimii mutta eventit eivät mene UI:lle. Esimerkiksi puheluun vastaaminen ei onnistu ennenkuin kääntää puhelimen vaakaan ja avaa kannen.

muilla samanlaisia kokemuksia?

Tänään aamupäivällä päivitin ja pitkin päivää hieronut E6:sta. Täytyy kyllä todeta että tämähän on kuin uusi puhelin. Kaikki sujuu sulavasti ja varmasti. Paljon selkeempi kuin Anna. Opera -sovellus päivityksen jälkeen tuli asennettua ongelmitta uudestaan, muuta ei hävinnyt. Täyden kybän päivitys. Kyllä se julkaisu kestikin tälle mallille..

24
Pystyykö täällä laittamaan yksityisviestejä? Jos pystyy niin laita semmoinen

Tuli tämäkin nähtyä. Parannus oli ok, mutta ei vieläkään kilpailijoiden tasolla käyttökokemus. Lapsin kauppaan ja ostin lumian. Myytävänä sininen N8 :)

@16-18 Päivittyi lopulta. Kokeilin kahdessa eri koneessa. Uudelleen käynnistin kaikki – lopulta toimia, mutten tiedä, mikä oli ongelma.
Varmuuskopioi puhelimen päivityksen yhteydessä – olin tosin tehnyt sen itsekin. Sähköpostitilit ja WLAN hävisivät ja niiden salasanat yms. täytyi syöttää uudestaan : (
En ihan yhdy noihin alkupään ylistyslauluihin. Jospa silti olisi ollut alussa edes tätä…

Ehdin eilen kehua Belleä täällä ku olin päivittäny. No tänään bussissa puhelimen kosketusnäyttö lakkasi reagoimasta, ja sitten seuraavaksi puhelin lakkasi reagoimasta myös virtanapin/menu napin painamiseen. No vein sen sitten Nokian huoltoon, lupasivat että ehkä jo perjantaina saan takas.

@19 siis ei mulla hävinnyt ainakaan N8:ssa tekstiviestit. vain ekalla kertaa palautus jäi siihen jumittamaan mutta uus yritys ja jo toimi.

Muutama E7 nyt päivitettynä Belle:n, ei pahoja ongelmia kun muistaa otta varmuuskopion tekstiviesteistä, ne tuppaa häviämään. Muutama ohjelma piti asentaa uusiksi… Pääasiassa parantunut Annasta, esim. ylhäältä vedettävä valikko josta nopeaa katkaista Wlan, mobiilidata jne. Widgetien käsittely parempaa, vaikka jotkut ovatkin turhan isoja / kokoa ei voi muuttaa. Vielä kun keksisin kuinka voin laittaa widgetit ”off-line” kuten Annassa, jotteivat kuluta virtaa niin kaikki olisi hyvin, vai päivittyvätköhän ne vain silloin kun menet ko. näyttöön ?

@17 – Juu, on USB piuhalla kiinni tietokoneessa. Ei kyllä löytänyt Ovi SUite Annaakaan aikanaan – latasin sen silloin puhelimella itsellään, mutta tämä ei kuulemma onnistu nyt.
Kutsuttiin niitä silloinkin, kun mulla oli 1200/300bs eka modeemi, mokioiksi…

@16 Olihan sinulla puhelin piuhalla kiinni koneessa? Itsellä ainakin tarjosi päivitystä vasta kun iskin puhelimen piuhalla koneeseen kiinni. Bluetoothin päässä kun oli, niin ei mitään viestiä että päivitys olisi saatavilla.

Ei ainakaan mun Nokia Suite 3.3.86? tarjoa Belle päivitystä. Katsoi Nokian sivuilta, että N8 versioni mukaan se pitäisi olla saatavana…
Nokia hauskaa taas… sitä on viime aikoina ollut muutenkin kivasti…

Vähän liian Androidimainen mun makuuni, mutta hyvin kyllä reagoi, ja muuta moitittavaa ei löydy. Toki osa uusista ominaisuuksista on todella hyviäkin, mutta osaa vanhasta jäi kaipaamaan hieman.

@13 voisin paljon pistää pantiksi että niin sen oli tarkoituskin olla, mutta ne surullisen kuuluisat ”aikataulut” …

@9 Kannattaa varmaan poistaa spotify ja asentaa uusiksi, jos et ole vielä sitä tehnyt. Itsellä hävisi spotify puhleimesta päivityksen yhteydessä, joten jouduin lataamaan sen uusiksi ja asennuksen jälkeen kaikki toimi normaalisti.

Bellestä sen verran, että kyllä N8 muuttui aivan uudeksi puhelimeksi. Niin kuin joku jo kommentoikin, tälläinen N8:n olisi pitänyt ollla jo julkaistaessa.

Kyllä on N8 täysin erilainen. Toimii huomattavasti nopeammin valikoissa, sovellukset avautuvat nopeammin ja kosketusnäytön toiminta parani huomattavasti. Muutenkin ulkoasu on huomattavasti modernimpi kuin Annassa. Tykkään :)

No voi sen N9 oston lykätä ens kuulle ni näkee mitä MWC:ssä julkaistaan :)

Leaked Belleenkin nähden tämä tuntuu paljon paremmalta. Eipä olisi ihan heti uskonut.

@7 Muutaman bootin jälkeen lähti pelittämään, mutta ainoastaan 3G:llä. Olisihan se mukavampaa WLAN:lla ladata nuo offline listat. Toivotaan että se on vain pientä alkukankeutta ja lähtee myöhemmin pelittämään kunnolla.

Ainakin paljon vikkelänpi, tosin pitkä iso valikko ei ole niin omaan mieleen. Toki saa kansioita, mutta saisipa eri kansioihin erilaiset kuvat.

Näytä kaikki kommentit

@6 Kyllä Spotify lähti ihan hyvin toimimaan. Joskin poistin kyllä ennen sen asennusta vanhan data-kansion, kun muistelin, ettei se sitä kuitenkaan osaa käyttää.

Vaikuttaa vikkelämmältä ja paljon joustavammalta käyttää ainakin N8:ssa. Spotify tosin ei suostu toimimaan. Onko muilla samaa ongelmaa?

alkuvalikoiden vasteherkkyys on ihan eriluokkaa kuin annassa

Voi sentään, kun tämä versio olisi saatu ulos jo N8:n alkuperäisen julkaisun mukana!

Muutamia sovelluksia hävitti, helposti sai ladattua Storesta uusiksi. Kaikki tuntuu olevan nopeampaa ja parempaa kun Anna versiossa, reagoi kosketukseen paljon paremmin yms.

Muropaketin uusimmat