Nokia julkaisi Windows Phone 7.8 -päivityksen: Näin päivität oman Lumian

30.01.2013 20:45 | Sampsa Kurri | 160 | 41

Nokia on tänään aloittanut Windows Phone 7.8 -päivityksen toimitukset Lumia 510-, 610-, 710-, 800- ja 900-malleille. Puhelin ilmoittaa saatavilla olevasta päivityksestä automaattisesti seuraavien viikkojen aikana, mutta sen voi tehdä myös itse. Päivitys tuo mukanaan muun muassa päävalikkoon pienet 1/4-kokoiset ruudut, uusia teemavärejä, lukitusruutuun Bing-kuvia, kameraominaisuuksia, internet-yhteyden jakamisen ja City Lens -sovelluksen.

Nokia on julkaissut päivittämisestä YouTube-videon, jossa se ohjeistaa kytkemään puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja käynnistämään Zune-ohjelmisto PC:llä tai Windows Phone -sovellus Macilla.

TaskuMuro tutustui Windows Phone 7.8 -päivitykseen jo ennen joulua asentamalla Lumia 610:een ja 800:aan päivityksen epävirallista kautta. Toimistolta myöskin löytyvään Lumia 900:aan päivitystä ei sen sijaan ole vielä tullut saataville virallista kautta. Kerro kommenteissa, joko sait oman puhelimesi päivitettyä ja miltä WP 7.8 vaikuttaa.

Nokia Conversations, Get even more from your Nokia Lumia with Windows Phone 7.8

TaskuMuro, Tältä näyttää Windows Phone 7.8 -päivitys Lumia 800:ssa

Keskustelu

Zunen mukaan kaverin 900 on ajan tasalla :D

Tuleeko nuo sitten hieman eri aikaan riippuen mallista?

800:n löytyi 3 päivitystä sitten viime kerran, nyt asennuksessa 7.8. Saapas nähdä.

Argh, päivitysnäkymässä armottomia grafiikkaglitchejä :F Sormet ristiin…

Noksujen lisäksi myös HTC Radar lähti päivittymään. Ilmeisesti Microsoft on lähtenyt ihan kunnon valmistautumisella liikenteeseen.

Läpihän se meni. Ei näyt muu muuttuneen kuin että "työpöydän" nuoli siirtyi alas :)

Hämmentävän suppea päivitys. Yksi uusi tiilikoko, nuoli vaihtoi paikkaa, muutama väri määritelty lisää "teema"listaan. Yhtään uutta sovellusta ei tullut, enkä mitään muita muutoksia ole nähnyt. Ei kolmen minor-versionumeron arvoista.

Yritin kirjoittaa tuon Windows Phonella, mutta kirjautuminen ei toiminut. Sekin siitä :)

itsellänihän zune kertoo että on ajan tasalla. että ei ole mitään odotettua 7.8 päivitystä.

Kyllä se 7.8 tulee sieltä ajan kanssa koska päivitykset tulevat aina porrastetusti.

Trolololo, testiksi lähettämäni yhteystietokortti tuli perille kolmen päivän viiveellä. Meneekö se Itellan kuljettamana? Ollu jollain huonot speksit.

Daputti

Zunen mukaan kaverin 900 on ajan tasalla :D

Tuleeko nuo sitten hieman eri aikaan riippuen mallista?

jokujuippi

itsellänihän zune kertoo että on ajan tasalla. että ei ole mitään odotettua 7.8 päivitystä.

Nuo päivitykset tulevat saataville porrastetusti, kuten aina ennenkin on Nokialla ollut tapana. Eli ei kannata ihmetellä, vaikkei vielä pariin viikkoon olisi uutta softaversiota tarjolla.

Onkohan tästä vastaavaa sivua olemassa kuin viimekerralla, että voisi katsoa mille revisioille luurista on tuo pätsi saatavilla?

Lukekaa tuosta ylempää nuo viestit. Ne päivitykset tulee porrastetusti, jos et eilen tai tänään saanut, voit saada sen huomenna jne.

chainreaction

Tuolla kikkailulla sain lopulta päivitettyä onnistuneesti 7.8:iin. Eli ideana on pistää puhelin ensin lentokonemoodiin ja sitten yrittää hakea päivitystä Zunen kautta. Laskee siitä että kuinka kauan menee Update-valinnan painamisen jälkeen ilmoitukseen että päivitystä ei löydy. Sekunti tai pari ennen tätä ilmoitusta vetää verkkopiuhan irti. Tämän jälkeen updaten haku jatkuu ja kestää melko kauan, mutta lopulta pitäisi tulla ilmoitus päivityksestä. Tämän jälkeen kytkin verkkopiuhan kiinni ja klikkasin "Update" -painiketta ja Zune avasi päivityssovelluksen.

Jouduin toistamaan tämän siis useampaan kertaan, koska ennen 7.8 päivitystä puhelimeeni tuli ainakin 2 muuta päivitystä. Piuhakikka pitää kuitenkin ajoittaa oikein.

Päivitettynä Lumia 800, mallia musta ja operaattorilukitsematon.

Oma valkoinen Lumia 900 ei myöskään löytänyt päivityksiä, mutta tuolla ^^^^ kikalla päivitykset löytyi. Kolme päivitystä piti asentaa ja ennen jokaista piti tuo tehdä.

Oma Lumia 900 ei löytänyt tuota päivitystä 3G, WLAN ja Zunen kautta. Tuo verkkokaapelikikkailu toimi, 2 päivitystä ja sitten 7.8 pääsi ajamaan sisään. Kaikki toimii.

Samsung Omnia W päivittyi eilen illalla kaapelikikalla, kolme päivitystä piti asentaa niin pääsi versioon 8858.

Olis nyt tullut edes se screenshot ja hakukoneen vaihtomahdollisuus. Ei. Ihan kivat ruudut on juu, mutta tämän päivityksen hypettämisen tarkoitus taisi olla vain auttaa 7.5 -puhelimien varastontyhjennystä.

Kaapelikikka, porrastetut päivitykset… eihän puhelimen päivitys saa olla tuollaista. Toisaalta, kun huomioi että kyseessä on Nokia, Lumia ja WP7 niin mikään ei ilmeisesti ole mahdotonta. iPhonen käyttäjänä ei oikein voi ymmärtää tälläistä säätämistä. Mutta kun tuo työluuri on Kumia 900 niin olisihan se 7.8 siihen saatava. Ja Zune väittää ettei päivityksiä löydy.

Näytä kaikki kommentit

Mulla tulee vaan koko ajan ilmotus "Can't check for updates right now. Please try again later." Samaa ilmoitusta Zune on heittänyt jo pari viikkoa, eikä softan uudelleen asennus auttanut mitään.

lindeju

Kaapelikikka, porrastetut päivitykset… eihän puhelimen päivitys saa olla tuollaista. Toisaalta, kun huomioi että kyseessä on Nokia, Lumia ja WP7 niin mikään ei ilmeisesti ole mahdotonta. iPhonen käyttäjänä ei oikein voi ymmärtää tälläistä säätämistä. Mutta kun tuo työluuri on Kumia 900 niin olisihan se 7.8 siihen saatava. Ja Zune väittää ettei päivityksiä löydy.

Päivitys ei saa olla millaista? Ei tuo kaapelikikka ole nimensä mukaisesti mikään virallinen päivitystapa, vaan jonkun keksimä keino kiertää puhelimen versiotunnistuksen tai jotain muuta vastaavaa.

Tuo porrastaminen on puolestaan täysin normaalia ja sitä tekevät myös useimmat muut puhelinvalmistajat. Jos kaikkiin laitteisiin syötettäisiin päivitykset samalla kertaa, olisivat serverit totaalisen jumissa. Porrastuksella saadaan jaettua kuormitusta tasaisemmaksi.

Malttakaa nyt hyvänen aika hetki – ei sen päivityksen ole tarkoituskaan tulla kaikille laitteille ensimmäisellä sekunnilla.

Ai millaista? No juuri tälläistä mistä tässä nyt puhutaan; toisille päivitys tulee, toisille ei. Olen vaan tottunut siihen että kun Apple julkaisee uuden iOS-version niin se on heti saataviila ilman mitään odottelua tai poppakonsteja.

Muoks. Näillä ohjeilla löytyi ensimmäinen päivitys: http://www.stephenwagner.com/?p=660&cpage=2#comment-21116

Lumia 800 päivitettu Zunen kautta, ilman kikkailuja.
Mustan sivupalkin katoaminen ihan hyvä juttu.

lindeju

Ai millaista? No juuri tälläistä mistä tässä nyt puhutaan; toisille päivitys tulee, toisille ei. Olen vaan tottunut siihen että kun Apple julkaisee uuden iOS-version niin se on heti saataviila ilman mitään odottelua tai poppakonsteja.

Muoks. Näillä ohjeilla löytyi ensimmäinen päivitys: Upgrade to Windows Phone 7.8 on a Nokia Lumia 900 (Rogers Branded) The time I've wasted on technology… | The time I've wasted on technology…

Se on Applen oma juttu.

Ei löytynyt päivitystä normaalisti mutta lentokonetila/nettiyhteyden katkaisu toi päivityksen saataville. Kiitos vinkistä, päivityskin onnistui ongelmitta.

Ostin uuden Lumia 800:n tammikuussa alussa ja suoraan laatikosta otettuna se on ollut päivitettynä valmiiksi 7.8-versioon.

LG optimus seiskalle löyty myös 7.8 päivitys vaikka lg ei pitänyt tukea enää puhelinta kun on niin wanha :)

Syksyllä/alku talvesta ostettu lumia 800 ei suostu vieläkään pävittämään 7.8 versiota:mad:

Emännän Lumia 900 päivitetty kaapelikikalla.

Melkeinpä tasan 2s. aikaisemmin kuin ilmoitus tuli oli otettava piuha irti, sitten toimi.

Ensin piti kyllä muistaa laittaa flightmode päälle…

Tuolla ylempänä raportoin 30.1.2013, että ei ole omalle kasisataselle tullut päivitystä.

Ei ole vieläkään.

Joo, ei ole ei. Saa nähdä miten kauan tuo päivityksen jakelu mahtaakaan kestää vielä.

On kyllä meikästä aika hirveetä bullshittiä tämmönen näin hurja porrastus. Muistan lukeneeni sen Muron jutun tästä viime vuonna, että tämmönen on tulossa, niin on se näköjään oikeesti "julkastu". Mutta eipä näy, eikä heru sympatioita… vaikka kyllä puhelimestani tykkäänkin.

Eipä sillä päivityksellä mikään kauhea kiire minusta kyllä ole, kun ei siinä mitään selkeitä parannuksia juuri ole. Pelkkiä kosmeettisiä korjauksia vain.

Täyttä bullshittiahan tämä on kun ei vieläkään ole saatavilla. Jää tasan viimeiseksi Nokiaksi meikäläisen Lumia 800…

Eikö yksi tämän Windows Phone -alustan eduista pitänyt olla se, että Microsoft tuo päivitykset kaikkiin puhelimiin ilman, että valmistajat voivat niiden kanssa hidastella?

Näköjään ei…

Flight mode ja verkkopiuhan hetkeksi irroittaminen ennen tarkastuksen päättymistä toimi. Aivan älytöntä, että puhelin pitää näin huijata päivitettäväksi..

Samoin, täälläkin kaapelikikka toimi.
Vaikka aluksi oli pientä epäilyä, että kyseessä olisi ollut vain murottajan älytyskikka, remppaa verkkoa ja yritä päivitystä ja toista jos ei onnistunutkaan…

Muropaketin uusimmat