Nokia karsii Salon tehtaalta jopa 1000 työpaikkaa

23.03.2012 11:48 | Juha Kokkonen

Nokia Salo

Nokia ilmoitti eilen saaneensa päätökseen helmikuussa aloitetut Salon tuotantoyksikköä koskevat yt-neuvottelut. Kokonaisvähennystarve Salon matkapuhelintuotannossa ja sen tukitoiminnoissa on Nokian helmikuisen arvion mukaisesti enintään 1000 työpaikkaa. Henkilöstövähennykset toteutetaan kuluvan vuoden aikana portaittain niin, että suurin osa vähennyksistä toteutuu kesäkuun loppuun mennessä.

Tapansa mukaisesti Nokia tarjoaa irtisanomisuhan alla oleville henkilöille taloudellista tukea sekä Salon tuotannolle räätälöidyn Bridge-tukiohjelman, joka on räätälöity työntekijöiden edustajien sekä muun muassa Salon kaupungin, työ- ja elinkeinoministeriön ja Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kanssa. Tukiohjelma tarjoaa tukea uudelleentyöllistymiseen, jatko- ja uudelleenkoulutukseen sekä yrittäjyyteen. Lisäksi tavoitteena on uusien työnantajien ja yritysten sijoittuminen Saloon.

Nokian Salon yksikön luottamusmiehet ovat erittäin pettyneitä neuvotteluiden tulokseen. Luottamusmiesten mukaan neuvotteluissa keskusteltiin määrien sijaan lähinnä vähennysten toteutustavasta. ”Näkemykset ovat eronneet varmasti enemmän kuin koskaan näissä neuvotteluissa”, ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Mika Kortelainen arvioi Salon Seudun Sanomille. Irtisanottavat henkilöt saavat ensi viikolla ennakkoilmoituksen asiasta. Tuhannen ihmisen irtisanominen on kova isku 55 000 asukkaan Salolle, joka jo aiemmin on kärsinyt työpaikkojen puutteesta.

Salon ohella muutoksia tapahtuu myös Komaromin tehtaalla Unkarissa ja Reynosan tehtaalla Meksikossa. Muutokset vähentävät merkittävästi tuotannon vaiheita sekä työn määrää, keskittyen älypuhelinten räätälöintiin.

Nokian lehdistötiedote

SSS.fi, Nokian luottamusmiehet: Näkemykset erosivat enemmän kuin koskaan

Keskustelu

@2 Nokialla se vasta järkevää olisi olla täysi mulkku ja potkia polttaen kaikki välit.
Kuitenkin joku potkituista ihan hyvin tehdä jonkun uuden Angry Birdsin, ja siinä sitten itkevät kun jää Windows Mobile tuki saamatta.

@1 Taitavat olla läpeensä mätiä hedelmiä, katoppa nokian kurssia nyt ja vrt 2008 vuoden kurssiin. Taas sen näkee mitä se teettää kun ei houkutella kunnon johtajia vaan otetaan oman talon juristi johtamaan hommaa. Saivat kuulemma halvalla, mikä miellytti myös ammattiliittoja.

Toivottavasti näille löytyy uutta duunia… Jos homma on ollut kokoomalinja duunia, niin tuskin kannattaa samaa duunia hakea.

5. Niin tuo on Nokian tarjoamaa. Tuo on tavallaan se ”bonari” siitä, että valitsit Nokian. Etkä firmaa X. Tosin…firma X:stä ei kenties olisi tullut kenkää…

@5

Jutun mukaan Nokia tarjoaa taloudellista tukea, ei valtio.

Se on ikävää, syytä poliitikoja ja työvoimapoliittisia toimenpiteitä. Mukana on myös Eun sosiaalirahasto. Voi sitä epätasa-arvoisuutta.

[email protected] Että se on hieno juttu kun nokian duunarit saavat ”erinomaista neuvontaa” verrattuna muihin tuleviin työttömiin? IMO kaikkien poispotkittavien pitäisi olla samassa asemassa. En ymmärrä miksi ”nokialainen” on joky pyhä lehmä, joka tarvitsee jotain erikoishyysäystä. Tietysti jos ja kun firma maksaa kaiken, niin silloinhan kyseessä on pelkkä ”työsuhde-etu”, mutta jos veromarkkoja on hommassa mukana, niin silloin tuo asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.

Kaveri saamassa kenkää tuolta ja sanoi, että erinomaisesti hoidettu. Harva duunari missään muualla saa samanlaisia etuja ja neuvontaa. Noksu on ilmeisesti ensi vuoteen asti pitämässä tiloissaan neuvontapisteitä, jossa on työkkärin ja jotain työhaku porukkaa aina saatavilla. Lisäksi tulee joku 10 päivän valmennus/koulutus. Firma järjestää paikalle myös rekrytoivia työnantajia kymmenittäin, maksaa uudet ammattikoulutukset ja järjestää erilaisia tilaisuuksia asian tiimoilta pitkälle irtisanomisajan jälkeenkin. Päälle vielä vapaaehtoiset tukipaketit.

2: Onko kokemusta juuri Nokian tukiohjelmasta, vai vaan yleisesti? Yksi puolituttu sai lähtöpassit Nokialta viime vuonna ja ainakin hänen mukaansa Nokialla olisi hoidettu nuo tukiohjelmat aika hyvin.

Nuo tukiohjelmat on hienoja. Työkkäristä tai jostain konsulttifirmasta tms tulee tyyppi, horisee pari tuntia jostain CV:n tekemisestä ja se olis sitte siinä. Vähän potkurahaa päälle ja eikun maailmalle onnea etsimään.

Teppo Tulppu – K**ipää *om*. Kyllä siellä herrat nauraa taas kun työntekijöiden kovan työn tuloksena kypsytetyt hedelmät ovat valmiita poimittaviksi. Tietenkin työntekijät jäävät nuolemaan näppejänsä.

Muropaketin uusimmat