Nokia TV -sovellus nyt ladattavissa Lumia-puhelimiin Suomessa

25.05.2012 15:04 | Juha Kokkonen | 60

Nokia TV on Lumia 800

Nokian Lumia-puhelimille suunnattu Nokia TV -sovellus on nyt ladattavissa Lumia 710 ja 800 -puhelimiin. Tänään kauppoihin tulleesta Lumia 900 -mallista se löytyy esiasennettuna. Halvimmassa Lumia 610 -mallissa se ei toimi. Sovelluksen lataaminen (2 Mt) onnistuu ilmaiseksi Windows Phone Marketplacen kautta. Sovelluksen käyttö ei vaadi erillistä kirjautumista tai rekisteröintiä. Palvelun käyttö onnistuu sekä langattoman lähiverkon että 3G-matkapuhelinverkon kautta.

Nokia TV -sovelluksen kautta voi katsoa YLE:n (Areena), MTV3:n (Katsomo), Nelosen (Ruutu.fi), UrhoTV:n ja Voicen ohjelmatallenteita internetin välityksellä. Myöhemmin tarjonnan luvataan kasvavan muilla kotimaisilla ja ulkomaisilla ohjelmien tarjoajilla. ”Olemme erittäin iloisia voidessamme innovoida ja kokeilla uusia viihdepalveluita tärkeiden yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja tuoda tämän sovelluksen ensimmäisenä Nokia Lumia -älypuhelinten käyttäjille Suomessa. Nokia TV on käyttäjille ilmainen sovellus, joka tarjoaa pääsyn Internetin TV-palveluihin. Käyttäjä voi etsiä ja selailla yhdestä paikasta ohjelmia suomalaisten TV-kanavien Internet TV-palveluista ja katsoa ohjelmia Nokia Lumia -älypuhelimestaan”, kertoo Nokian viihdepalveluista vastaava johtaja Jyrki Rosenberg.

TaskuMuro testasi pikaisesti Nokia TV:tä Lumia 800 -älypuhelimella ja totesi palvelun toimivan pääosin sujuvasti ja selkeästi. Tarjonta on jaettu kanavittain ja sisältöä on mahdollista selata eri tavoin jaoteltuna tai hakea juuri tiettyä ohjelmaa. Kuvanlaatu on hyvä, vaikkakaan se ei hyödynnä näytön täyttä tarkkuutta. Ohjelmissa ei esiintynyt mainoksia, toisin kuin osassa palveluista netin kautta katsottuna. Pitkän veikkausliigaottelutallenteen kelauksessa sovellus jäi kertaalleen lataamaan niin pitkäksi aikaa, että toisto oli käynnistettävä uudelleen. TaskuMuro tutustuu Nokia TV:hen hieman tarkemmin kuvien kera kesäkuussa julkaistavan Lumia 900 -artikkelin yhteydessä.

Nokian lehdistötiedote

Keskustelu

Eikö nokialla ollut toi viritin systeemi joskus 10v sitten?

Ei tässä nokia tv:ssä ole mitään uutta näihin erillisiin sovelluksiin, vai onko?

Kun kuulin ekan kerran ”nykyisestä” Nokia TV:stä niin kerkisin jo innostumaan, että luurissa olisi viritin ja voisi missä tahansa maassa virittää kanavat näkyviin, mutta toisin kävi. Saatiin softa, joka on jo kaikilla valmistajilla ja aika pitkälti jo melkein millä tahansa laitteella (konsolit, puhelimet, tabletit jne). Jotenkin jäi vähän ”blääh” olo itselle. Ei käytännössä mitään uutta.

Tää on ihan siisti. En omista lumiaa, niin en osaa sanoa kuinka toimii, mutta uskoisi että paremmin kuin androidilla.

Omalla S 2:sella ruutu sovellus lagaa eikä katsomon mobile sivusto toimi, eikä siitä ole sovellusta. Areena taas on toiminut ihan hyvin.

15: Ruutu.fi ja Areena sovellukset löytyvät, mutta millä nimikkeellä yhdessä ja samassa sovelluksessa?

Ainakin markkinointi hehkuttaa tätä taas uutena ja ihmeellisenä. Androidiinhan nuo samaiset ominaisuudet saa helposti Play Storesta.

Hyvä sovellus catch-up tv:n katseluun eri palveluntarjoajilla, mutta tehokas kanavayhtiöiden yli tapahtuva haku ja ohjelmaseuranta puuttuu. Sellainen on kuitenkin jo kehitetty Oulun yliopistossa:
http://www.kuukkelitv.fi/mediaseina

11: Osa noista Nokian softista kyllä toimii jos asennat laitteeseen Nokian OEM-Marketplace .xap-tiedoston. Nokian Marketplace näkyy tällöin muissakin puhelimissa, mutta kaikki softat eivät toimi. Nokia Kartat käsittääkseni ainakin toimivat, mutta tämä ei. Jotkut taas herjaavat että ei ole tuettu laite.

HTC Radarilla ei jostain syystä toimi. Nokia OEM-Marketplace asennettu, softa asentuu kiltisti, mutta käynnistettäessä kaatuu. Noh pitää jatkaa testailua :D

Vaikka tuo ei mitään TV:ä sinänsä kännyyn tuo, vaan Areenan videot, niin hyvä sovelluspaketti kuitenkin. Ei tarvi selaimella katella. Ei selainkaan välttämättä huono mahdollisuus ole, jos siinä vain toimii Flash tai joku himputin WindowsMedia. Kaikissa Nokian käynnyissäkään ei vaan toimi

Telkkari puhelimeen.Wau. Mitäköhän seuraavaksi lanseerataan Microsoft puhelimiin, reikäkortinlukija? Morsetuskoje?

Tulis tällanen sovellus xboxillekin millä näkyis katsomot ja ruudut niin ei tartteis konetta erikseen viritellä telkkuun…

Lumiaa ei tule ikinä…siinä vaiheessa kun Nokia Belle ja Nokia 808 loppuu…Vaihdan Samsungiin tai LG:hen, Htc …IPhone never…never…never

Oliskohan kyse ihan siitä, että halutaan pitää resurssisyöpömmät softat pois aiheuttamasta vitutusta heikomman raudan puhelimissa. Johan 610:ssä on karsittu muitakin ominaisuuksia samoista syistä. (speksit on alle ekan WP7:n vaatimusten)

3: Uskoisin, että IT-viikon tieto on peräisin suoraan Nokian edustajalta, eli pitänee paikkaansa. Tuota vähän arvelinkin. Niin sitä sovelluksia alkaa rapisemaan pois halpismallin käyttäjien ulottuvilta :( Hyvä syy maksaa muutama kymppi lisää 710-mallista.

Joku voisi kertoa, toimiiko myös Lumia 610:llä, koska tuossa tiedotteessa sitä ei ainakaan mainita.

Muropaketin uusimmat