Nokialla runsaasti tulevaisuudensuunnitelmia PureViewin suhteen

Nokia PureView sensor

Uuden 808 PureViewin tuotemarkkinoinnista vastaava Vesa Jutila on valottanut Engadget-sivustolle, että Nokialta on luvassa paljon uusia korkeatasoisilla kuvausominaisuuksilla varustettuja tuotteita. Vaikka Jutila ei suostunutkaan paljastamaan Engadgetille tarkempia yksityiskohtia, kuten Lumia-PureView-yhdistelmän tulevaisuudennäkymiä, hän kertoi, että Nokialla on lukuisia suunnitelmia vallankumouksellisen kameratekniikkansa hyödyntämiseksi.

Mahdollisia ovat mm. ohuemmat mallit, joista löytyy silti korkealuokkainen Carl Zeiss -optiikka sekä ylinäytteistystekniikkaa hyödyntävä kamerasensori. Tulevat PureView-tuotteet eivät kuitenkaan perustu välttämättä juuri samaan 41 megapikselin sensoriin, joka on 808 PureViewissä. Jutila myös muistutti, että Nokialla on jo työ alla seuraavan sukupolven kamerasensoreita, sillä 808 PureViewin suunnittelu on aloitettu jo vuonna 2007.

Engadget, The future for Nokia PureView: Possible slimmer models and ‘not necessarily a 41MP sensor’

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

hmm.. Laskeeko joku että nykyluurin käyttöikä olisi yli 2vuotta??
Omaan käyttöön on tullut varovaisesti arvioiden ostettua gsm-puhelimia vuodesta 1993 varmasti yli 150kpl.. Pureviewkin siis tilattu.. ( on myös iphonet ja androidit ).. So what – ominaisuuksiin nähden älypuhelimet tänään on suorastaan ilmaisia kun verrataan siihen kuinka paljon 90-luvulla meni vuodessa puhelimiin ( Ei kukaan valittanu kun luurit makso 5000markkaa kpl.. ja puhelut oli 10x kalliimpia/ minuutti ) hahh .. ny ollaan eurossa ja kansa on PA.. LOL

Vastaa tähän
3.

@17
En meinannutkaan, että tarvittaisiin mitään 4ydin prossuja@2ghz. Lähinnä niin, että wp8 pyörii hd näytöllä tökkimättä _missään_ tilanteessa, nettiselaus on sujuvaa, ja virrankulutus mahdollisimman pieni. Eli jokin pienellä viivanleveydellä valmistettu 2ytiminen hyvillä virranhallinta ominaisuuksilla olisi aika passeli. Ja kameralla voi sitten olla vielä se oma prosessori pureviewiä varten.

Vastaa tähän
4.

“@17
Miksi pitäisi olla nykyistä tehokkaampaa rautaa ku nyt jo täydellisesti pyörii ja netin selailussa eroja on vain muutamia sadasosia?”

Eikös nuo uudet 28nm prosessilla valmistetut uudet sirut vaan satu olemaan tehokkaampia kuin edellisen sukupolven? Ainakin luulisi virrankulutukseen vaikuttavan kun pienemmällä viivaleveydellä tehty…
Akun kesto noissa Noksuissa on ollut kokoajan surkeempi, mitä uudempi Noksu sitä surkeemmin akku kestää. Sen takia akun kestoon pitäisi panostaa, joko kasvattamalla akun kokoa tai sitten paremmalla elektroniikalla.

Vastaa tähän
5.

@18 Jos joku kehtaa totisella naamalla väittää ettei Symbian ole vieläkin buginen, niin en oikein edes tiedä mitä sanoa siihen.

Vastaa tähän
6.

7. Käsittääkseni vain yksi valmistaja sai oikeudet osiin ja pystyy määritteleen hinnan. Maksatko pari saturaista extraa vai vaihdatko “uuden” auton rikkinäisenä toiseen…jolloin arvo tipahtaa dramaattisesti. Paska säkä uusien saabien omistajille.

Vastaa tähän
7.

Mielummin “kuoleva” loppuunkehitetty käyttis, kuin uunituore ja buginen sellainen.. Kolmen vuoden päästä luuri on kuitenkin jo hajonnut tai heitetty mäkeen.. 😉

Vastaa tähän
8.

@14
Miksi pitäisi olla nykyistä tehokkaampaa rautaa ku nyt jo täydellisesti pyörii ja netin selailussa eroja on vain muutamia sadasosia? Näyttää se paperilla hyvältä, mutta ei se loppupeleissä lähes mitään hyödytä. Sinunkaltaisia android valmistajat ovat höynäyttäneet jo monta vuotta.

Vastaa tähän
9.

Nokiahan vois tehdä jonkun näppärän pureview-kommunikaattorin niin bisnesmiesten ei tarvis ottaa pokkariakaan mukaan reissuun 😉 . e90-julkaisusta on kuitenkin jo jonkin verran aikaa ja entiset käyttäjät haluis varmaan pikkuhiljaa jotain uudempaa kehiin.

Vastaa tähän
10.

@14 Totta turiset. Kunnon akku ja optiikka vaikka vähän tukevammaksi luuri kävisikin! Tai ainakin niin, että niiden puhelimien lisäksi, joista valo paistaa läpi, olisi oikeita käyttöpuhelimia.

Vastaa tähän
11.

WP8 tuolla 41mpx kennolla varustetulla kameralla(tai vaikka vielä paremmalla jos sellaisia kehittelee…) 4-4,5″ HD näytöllä, tehokkaalla raudalla, kunnon akulla ja fiksulla muotoilulla = tuleva puhelimeni. Alkaa tämä e90 olemaan jo eläkeiässä. Paksuudella/painolla ei nyt niin suurta väliä kun tottunut jo tähän halkoon, niin eiköhän vaihtaessa kaikki joka tapauksessa ole parempaan päin.
Toivottavasti vaan WP8 tulee olemaan toimiva käyttis ja nokia ei ala kilpailemaan puhelimien paksuuksilla ja karsi kennosta/optiikasta/akusta/muusta

Vastaa tähän
12.

Tämän jälkeen kaikissa älypuhelin vertailuissa pojo menee Nokialle ylivoimaisesti.

Vastaa tähän
13.

WP8 luureja odotellessa.

Vastaa tähän
14.

Eiköhän WP7 kuole ennen Symbian Belleä…

Vastaa tähän
15.

Windowsille jyrkkä EI, eikä myöskään Android, Symbian hammasta purren..

Meego, Tizen tai mikä vaan muu AVOIN käyttöjärjestelmä kiitos!

Vastaa tähän
16.

En kyllä halua enää ikinä symbian-puhelinta ellei se ole perusluuri ilman kosketusnäyttöä, ainoa tapaus missä se omasta mielestä oikeasti toimii :/

Vastaa tähän
17.

@6

Symbian ei ole kuolemassa vielä moneen vuoteen, joten en ymmärrä miksi sen alasajon pitäisi merkata vielä tässä vaiheessa yhtään mitään. Sovelluksia tehdään edelleen, eikä niistä tarvitse maksaa mitään kiskurihintoja. Niitä saa jopa ilmaiseksi, Saabin osia ei taida saada joten autoesimerkki ei oikein toimi tässä.

Vastaa tähän
18.

6: Eiköhän ne tarvikevalmistajat edelleen niitä Saabin varaosia myöskin tee. Ei ne käytetyt romut mihinkään ole äkkiä kadonneet, vaikka puulaaki menikin konkkaan.

Vastaa tähän
19.

4. Koska jotkut ihmiset käyttää ihan hyödykseen julkaistuja softia. Hiukan sama kuin menisit ja ostaisit Saabin. Sitten kun siihen tulee ongelmia niin pääset maksamaan kiskurihintoja kun Saabia ei enää ole varaosien valmistus on yhden tekijän takana jonka ainoa kriteeri on tehdä rahaa ja valinnavaraa ei ole. Puhumattaakaan siitä, että korjaamot ottaa vähän extraa kun on niin harvinainen auto ja valmistajakaan ei auta kun sitä ei enää ole.

Vastaa tähän
20.

@4 “Nokian nykyisessä strategiassa”

Sielun myynti.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.