Nokialla runsaasti tulevaisuudensuunnitelmia PureViewin suhteen

24.05.2012 15:27 | Juha Kokkonen

Nokia PureView sensor

Uuden 808 PureViewin tuotemarkkinoinnista vastaava Vesa Jutila on valottanut Engadget-sivustolle, että Nokialta on luvassa paljon uusia korkeatasoisilla kuvausominaisuuksilla varustettuja tuotteita. Vaikka Jutila ei suostunutkaan paljastamaan Engadgetille tarkempia yksityiskohtia, kuten Lumia-PureView-yhdistelmän tulevaisuudennäkymiä, hän kertoi, että Nokialla on lukuisia suunnitelmia vallankumouksellisen kameratekniikkansa hyödyntämiseksi.

Mahdollisia ovat mm. ohuemmat mallit, joista löytyy silti korkealuokkainen Carl Zeiss -optiikka sekä ylinäytteistystekniikkaa hyödyntävä kamerasensori. Tulevat PureView-tuotteet eivät kuitenkaan perustu välttämättä juuri samaan 41 megapikselin sensoriin, joka on 808 PureViewissä. Jutila myös muistutti, että Nokialla on jo työ alla seuraavan sukupolven kamerasensoreita, sillä 808 PureViewin suunnittelu on aloitettu jo vuonna 2007.

Engadget, The future for Nokia PureView: Possible slimmer models and ’not necessarily a 41MP sensor’

Keskustelu

hmm.. Laskeeko joku että nykyluurin käyttöikä olisi yli 2vuotta??
Omaan käyttöön on tullut varovaisesti arvioiden ostettua gsm-puhelimia vuodesta 1993 varmasti yli 150kpl.. Pureviewkin siis tilattu.. ( on myös iphonet ja androidit ).. So what – ominaisuuksiin nähden älypuhelimet tänään on suorastaan ilmaisia kun verrataan siihen kuinka paljon 90-luvulla meni vuodessa puhelimiin ( Ei kukaan valittanu kun luurit makso 5000markkaa kpl.. ja puhelut oli 10x kalliimpia/ minuutti ) hahh .. ny ollaan eurossa ja kansa on PA.. LOL

@17
En meinannutkaan, että tarvittaisiin mitään 4ydin [email protected] Lähinnä niin, että wp8 pyörii hd näytöllä tökkimättä _missään_ tilanteessa, nettiselaus on sujuvaa, ja virrankulutus mahdollisimman pieni. Eli jokin pienellä viivanleveydellä valmistettu 2ytiminen hyvillä virranhallinta ominaisuuksilla olisi aika passeli. Ja kameralla voi sitten olla vielä se oma prosessori pureviewiä varten.

”@17
Miksi pitäisi olla nykyistä tehokkaampaa rautaa ku nyt jo täydellisesti pyörii ja netin selailussa eroja on vain muutamia sadasosia?”

Eikös nuo uudet 28nm prosessilla valmistetut uudet sirut vaan satu olemaan tehokkaampia kuin edellisen sukupolven? Ainakin luulisi virrankulutukseen vaikuttavan kun pienemmällä viivaleveydellä tehty…
Akun kesto noissa Noksuissa on ollut kokoajan surkeempi, mitä uudempi Noksu sitä surkeemmin akku kestää. Sen takia akun kestoon pitäisi panostaa, joko kasvattamalla akun kokoa tai sitten paremmalla elektroniikalla.

@18 Jos joku kehtaa totisella naamalla väittää ettei Symbian ole vieläkin buginen, niin en oikein edes tiedä mitä sanoa siihen.

7. Käsittääkseni vain yksi valmistaja sai oikeudet osiin ja pystyy määritteleen hinnan. Maksatko pari saturaista extraa vai vaihdatko ”uuden” auton rikkinäisenä toiseen…jolloin arvo tipahtaa dramaattisesti. Paska säkä uusien saabien omistajille.

Mielummin ”kuoleva” loppuunkehitetty käyttis, kuin uunituore ja buginen sellainen.. Kolmen vuoden päästä luuri on kuitenkin jo hajonnut tai heitetty mäkeen.. ;)

@14
Miksi pitäisi olla nykyistä tehokkaampaa rautaa ku nyt jo täydellisesti pyörii ja netin selailussa eroja on vain muutamia sadasosia? Näyttää se paperilla hyvältä, mutta ei se loppupeleissä lähes mitään hyödytä. Sinunkaltaisia android valmistajat ovat höynäyttäneet jo monta vuotta.

Nokiahan vois tehdä jonkun näppärän pureview-kommunikaattorin niin bisnesmiesten ei tarvis ottaa pokkariakaan mukaan reissuun ;) . e90-julkaisusta on kuitenkin jo jonkin verran aikaa ja entiset käyttäjät haluis varmaan pikkuhiljaa jotain uudempaa kehiin.

@14 Totta turiset. Kunnon akku ja optiikka vaikka vähän tukevammaksi luuri kävisikin! Tai ainakin niin, että niiden puhelimien lisäksi, joista valo paistaa läpi, olisi oikeita käyttöpuhelimia.

WP8 tuolla 41mpx kennolla varustetulla kameralla(tai vaikka vielä paremmalla jos sellaisia kehittelee…) 4-4,5″ HD näytöllä, tehokkaalla raudalla, kunnon akulla ja fiksulla muotoilulla = tuleva puhelimeni. Alkaa tämä e90 olemaan jo eläkeiässä. Paksuudella/painolla ei nyt niin suurta väliä kun tottunut jo tähän halkoon, niin eiköhän vaihtaessa kaikki joka tapauksessa ole parempaan päin.
Toivottavasti vaan WP8 tulee olemaan toimiva käyttis ja nokia ei ala kilpailemaan puhelimien paksuuksilla ja karsi kennosta/optiikasta/akusta/muusta

Tämän jälkeen kaikissa älypuhelin vertailuissa pojo menee Nokialle ylivoimaisesti.

Windowsille jyrkkä EI, eikä myöskään Android, Symbian hammasta purren..

Meego, Tizen tai mikä vaan muu AVOIN käyttöjärjestelmä kiitos!

En kyllä halua enää ikinä symbian-puhelinta ellei se ole perusluuri ilman kosketusnäyttöä, ainoa tapaus missä se omasta mielestä oikeasti toimii :/

@6

Symbian ei ole kuolemassa vielä moneen vuoteen, joten en ymmärrä miksi sen alasajon pitäisi merkata vielä tässä vaiheessa yhtään mitään. Sovelluksia tehdään edelleen, eikä niistä tarvitse maksaa mitään kiskurihintoja. Niitä saa jopa ilmaiseksi, Saabin osia ei taida saada joten autoesimerkki ei oikein toimi tässä.

6: Eiköhän ne tarvikevalmistajat edelleen niitä Saabin varaosia myöskin tee. Ei ne käytetyt romut mihinkään ole äkkiä kadonneet, vaikka puulaaki menikin konkkaan.

4. Koska jotkut ihmiset käyttää ihan hyödykseen julkaistuja softia. Hiukan sama kuin menisit ja ostaisit Saabin. Sitten kun siihen tulee ongelmia niin pääset maksamaan kiskurihintoja kun Saabia ei enää ole varaosien valmistus on yhden tekijän takana jonka ainoa kriteeri on tehdä rahaa ja valinnavaraa ei ole. Puhumattaakaan siitä, että korjaamot ottaa vähän extraa kun on niin harvinainen auto ja valmistajakaan ei auta kun sitä ei enää ole.

Miksi ”kuoleva” käyttöjärjestelmä haittaa? Eikö pääasia ole, että puhelin on omaan käyttöön sopiva ja toimiva?

Näytä kaikki kommentit

Windows Phoneen tuollainen kiitos, eipä mulla symbianiakaan vastaan mitään ole mutta ei viitsisi ostaa luuria jossa on ”kuoleva” järjestelmä ja tuo pureview kyllä kiinnostaa.

1: Eiköhän se yhdistäminen Microsoftin tuotteisiin ole aika väistämätöntä Nokian nykyisessä strategiassa.

Tekniikka ihan ok kunhan ei sotke Microsoftin tuotteisiin ettei mene hyvä tekniikka pilalle.

Muropaketin uusimmat