Nokian Here-karttapalvelu nyt ladattavissa iOS:lle

20.11.2012 18:35 |

Nokia Here iOS

Nokia julkaisi viikko sitten uudelleenbrändätyn Here-karttapalvelunsa ja ilmoitti samalla sen tulevan saataville myös muille mobiilialustoille. Tuolloin iOS-version kerrottiin odottavan Applen hyväksyntää ja tänään se on ilmestynyt saataville App Storeen. Here on ladattavissa ilmaiseksi sekä iPhone- että iPad-versiona. Sovelluksen koko on 3,7 megatavua ja se toimii iOS 4.3 ja sitäuudemmilla käyttöjärjestelmäversioilla.

Nokia Here tarjoaa omien karttapohjiensa ja hakutietojensa lisäksi mm. liikennetiedot, opastavan kävelynavigoinnin, joukkoliikennetiedot sekä karttojen lataamisen offline-tilassa käytettäväksi. Here tarjoaa myös kirjautumismahdollisuuden, jolloin käyttäjän tiedot ja lempikohteet tallentuvat Nokian pilvipalveluun ja ovat käytettävissä kaikilta Hereä tukevilta laitteilta käsin.

iTunes, HERE Maps By Nokia

Nokia Here iOS

TaskuMuro latasi Heren testiksi kolmannen sukupolven iPadiin sekä iPhone 5:een. Ensivaikutelma on raikas ja ulkoasussa on havaittavissa heti tuttua Nokiaa. Sovelluksen käyttöliittymä koostuu yläreunan haku- ja asetuspalkista sekä alakulmien paikannus- sekä karttatasopainikkeista. Lisäksi iPad-versiossa ruudun alalaidassa on lista lähellä sijaitsevista paikoista. Haun voi suorittaa sekä osoitteella että paikan tai yrityksen nimellä.

Nokia Here iOS

iPhonella karttakuva vaikutti jostain syystä hieman pehmeältä, mutta iPadin ruudulla kuva oli hieman terävämpi. Reittiopastus onnistuu sekä autoillen että kävellen, mutta vain kävellessä saa käyttöön myös puheopastuksen. Julkisen liikenteen toiminnot eivät olleet käytössä Tampereella, mutta tiettävästi ne toimivat Suomessa ainakin pääkaupunkiseudulla. Offline-tilassa käytettäväksi käyttäjä voi tallentaa yhden kartta-alueen kerrallaan. Mitä suuremman alueen valitsee, sitä vähemmän yksityiskohtia kartassa on, sillä tallennustilaa on varattu vain 10 megatavua.

Kaikkiaan Heren iOS-versio jätti positiivisen ensivaikutelman ja tarjoaa hyvän vaihtoehdon Applen omalle ongelmista kärsivälle karttasovellukselle. Kerro kommenteissa mitä mieltä itse olet Nokia Heren iOS-versiosta.

Keskustelu

Pikaisen kotikonnuilla tehdyn testauksen perusteella viilaamista riittää vielä – Oulun yliopistolle vie HERE:n mukaan Rakentajantie (muutettiin tämän kuun alusta Paavo Havaksen tieksi) ja lauantaina avattua Möljänsiltaa ei näkynyt. Aivan viime aikojen tapahtumiahan nuo ovat, mutta päivitykset ovat jo paikallaan Googlen kartoissa:-)

3. Voitko yhtään enempää puffata androidia?

Olisi mielenkiintoista tietää, miten tuo toimii ihan maailmalla. Suomi nyt ei todellakaan ole maailman napa, joten suoraan sanottuna tuolla suomen toimivuudella on vain merkitystä suomalaisille. Nokialle ja muulle maailmalla tuo suomen toimivuus on täysin toissijaista.

3: Puheopastettu navigointi on kävellessä, mutta ei autoreitityksessä.

+Saapa nähdä minkälainen rävellys on tulossa Androidille, kilpailu on kovaa Googlen omia systeemeitä vastaan.

Turn-by-turn opastus puuttuu? Ohjelma on Nokian nettikartat app muodossa (nettikartat toimii jäätävän huonosti pc:lläkin)? Käyttäjäkokemuksien mukaan toimii huonosti.

Ei iLampailla ole vieläkään pullat hyvin uunissa, Androidilla sentään parhaat kartat opastuksella ilmaiseksi ja ymmärtääpä tuo puhettakin niin ei tarvitse näppäillä osoitteita. Ja Nokian puhelimissa myös turn-by-turn ilmaiseksi.

Joo, Helsingissä ainakin toimii tuo joukkoliikennesysteemi. Vähän sekavalta vaikuttaa. Kartat eivät toimi näytön natiiviresoluutiolla, joten näyttävät epätarkoilta (iPhone 4, 4S, 5?). Varmaan korjautuu piakkoin päivityksellä. 3GS:llä kartat näyttävät puolestaan teräviltä (itsellä siis 3GS ja 4S).

Muropaketin uusimmat