NVIDIAn toimitusjohtaja: “hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone”

Kannettavat tietokoneet ovat kehittyneet vuosien saatossa merkittävästi ja markkinoilla on hyvin suorituskykyisiä ratkaisuja, jotka on kohdistetut lähinnä työpöytäkoneen korvaajiksi. Lisäksi viime vuosina markkinat ovat pyrkineet kohti pitkällä akunkestolla, monipuolisilla ominaisuuksilla ja pienellä koolla varustettuja kannettavia, kuten Applen MacBook Aireja ja Intelin Ultrabook-konseptin mukaisia malleja.

Taulutietokoneet ovat muuttaneet tilannetta ja niiden määrä on räjähdysmäisessä kasvussa. Applen iPadit ovat saaneet kilpailijoita kaikilta suurilta valmistajilta ja markkinoilla on eri käyttötarkoituksiin suunnattuja malleja. NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on kommentoinut oman näkemyksensä: “hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone.”

NVIDIA on kohdistanut uudestaan markkinoitaan hiljattain ja sen liikevaihdosta 30 prosenttia tulee muista kuin tietokoneille suunnatuista piireistä. Käytännössä se tarkoittaa Tegra-järjestelmäpiirejä, joita käytetään muun muassa taulutietokoneissa ja älypuhelimissa.

Nvidia CEO: Consumers realize a great tablet is better than a cheap PC

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Tähän off-topic avautuminen alle 700 euron läppäreistä, joita ultrabookeina myydään. Aina joutuu katsomaan, että olisiko ultrabookien hinta vihdoin laskenut siedettäviin lukemiin, ja aina vastaus on tyly ei. En tiedä Intelin tarkkoja Ultrabook -speksejä, mutta 2,5-kiloiset tai ilman SSD-levyä olevat läppärit ei tähän kastiin kuulu (ainakaan saisi kuulua), vaikka olisi mitkä Core i5:t ja pitkät akunkestot. Silti niitä mainostetaan räikeästi ultrabookkina. Hui hai.

Vastaa tähän
3.

@48
No itseäni ei kyllä voisi paljoa kiinnostaa lukemista varten hankkia laitetta jota pitäisi “ruokkia” aina kymmenen käyttötunnin välein koska se söi akkunsa tyhjäksi staattisen kuvan näyttämisen rankassa työssä.

Ns. sähköiseen musteeseen/paperiin perustuvat laitteet toimivat siinä puuhassa huomattavasti helppohoitoisemmin.
Eivät vain ole niin “mediaseksikkäitä” kuin Syödyn Omenan kopioimat tuoteideat.

Vastaa tähän
4.

@46 No yksi hyvä käyttötarkoitus on juuri tuo lukeminen. Itseäni ainakin vituttaa “oikea” paperi ja muutkin fyysiset mediat, mutta kun parempaakaan vaihtoehtoa ei oikein ole ollut saatavilla. Vastaus kysymykseen “miksi et lue oikeita kirjoja?”: en halua oikeita kirjoja nurkkiin pyörimään.

Vastaa tähän
5.

Musta tulee seuraava Nvidian johtaja -“W000tttt tää leipä maistuu ihan leivälle!!!!!!”

Vastaa tähän
6.

@45:

Oma äiti lukee ainakin oikeita kirjoja, eikä kirjoja 600 euron ipadilla. Tabletille on vaikea keksiä käyttötarkoituksia, ellei sitten matkusta paljon ja haluaa säästää matkatavaroiden painossa joka kilon ja gramman.

Kyllä tabletilla 8 vuotta vanhan pöytäkoneen korvaa, mutta ei se omasta mielestä samanhintaista läppäriä missään nimessä voita millään saralla.

Nykypäivänä on hyvä olla kaksi konetta. Läppäri ja pöytäkone tai vaihtoehtoisesti joku padi.

Kolmannelle laitteelle ei voi yksinkertaisesti riittää aika, kun ihmisellä on päivässä tietty määrä aikaa ja 2 kättä joilla pitää selvitä, jolloin esim. padi on vaarassa jäädä vuoden turhimmaksi ostokseksi.

Puhelimella voi hoitaa täysin samoja asioita kuin padilla omasta mielestä. Useimmiten jopa helpommin ja pidemmän aikaa kätevän koon ja keveyden ansiosta.

Kaiken lisäksi padit tällä hetkellä vanhenevat ennätysajassa. Muistaakseni vain 2 vuotta vanhalle ensimmäiselle ipadille ei ole luvassa iOS päivityksiä enää. Läppärillä mennään kyllä helposti se 5 vuotta ja varmaan ylikin.

Yhtäkkiä nurkasta löytyy pyörimästä 10 tuuman liitutaulun kokoinen vehje. Mikä perkele sai moisen värkin silloin 2 vuotta sitten hommaamaan?

Vastaa tähän
7.

44. Juurikin näin.

Hyvänä esimerkkinä toimii esim. oma äiti. Hän lukee tabletilta kirjoja. Homma olisi huomattavasti tuskaisempaa läppäriltä. On sillä läppärikin, mutta tekee sillä eri asioita. Pöytäkonekkin löytyy ja silläkin tehdään eri asioita. Kaikilla koneilla tehdään myös eri asioita ERI PAIKASSA.

Vastaa tähän
8.

Pikkasen outo kommentti, koska asiat ovat riippuvasia siitä mihin sitä tietokonetta tai tablettia käyttää. Itse en näkisi asiaa jonkinlaisena kilpailuna että kuluttajan olisi valittava jompi kumpi perustuen muiden ihmisten mielipiteisiin. Vaan asiana jossa kuluttaja valitsee laitteensa perustuen henkilökohtaiseen tarpeeseen. Laitteiden käyttöliittymät, suorituskyvyt ja ominaisuudet ovat erilaisia, joten ne soveltuvat tällöin myös erilaisiin tehtäviin.

Otetaan esimerkikkejä.
– Tekstinkäsittelyä.
– Musiikki ja media editointia
– Web-surffailua
– Sosiaallista kommunikointia
– Kevyttä pelaamista
– Raskasta 3D pelaamista
– Tietokannat
– Viihteen katsomista ja kuuntelemista
– 3D suunnittelua

Ei näihin erilaisiin asioihin sovi parhaiten vain yksi laite, vaan jokaisessa eri laitteessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Joten minusta tämä puhe että joku on parempi kuin joku toinen on typerää, koska ei mainita että minkälaiseen käyttöön se on parempi?

Vastaa tähän
9.

X86- vehkeet on menneisyyttä pian ja samoin tornikotelot kannetaan kaatopaikoille. 2010 on niin “kasaria” vuonna 2030, että porukka ihmettelee rumia ja typeriä tornikotelo-koneita.

Vastaa tähän
10.

Kyllä siinä mielessä ampui kommentti omaan jalkaan, kun tegra on jo jäänyt vuosia samsungin piirien jalkoihin kaikessa suorituskyvyssä.

Tegraa ei taida käyttää kovin moni muu kuin nuo kiinalaiset “vakoilufirmat”, joita USA taitaa vielä boikotoida.

Juu ja taitaa meikäläisen puoleen hintaan ostama läppäri mennä seuraavat 6 vuotta tableteista ohi suorituskyvyssä helposti.

Nykyisillä tableteilla ei läppärin ja pöytäkoneen omistajat tee hevon humppaakaan.

Vastaa tähän
11.

37. Niin, pelikoneet vähän eri asia. Kysymys kuulukin hakkaako se tabletti sen 400e “pelikoneen” 😀

Vastaa tähän
12.

@38: Joku X360 tai PS3 edustaa modernia laskentatehoa?

😀

Vastaa tähän
13.

Tabletteja kannattaa käydä kokeilemassa kaupassa tai kaverin laitetta, siinä käytössä, jossa ITSE sitä tarvitsee.

Omassa tapauksessa himo on yltynyt jo useasti, mutta aina kokeilun jälkeen homma on sitten hyytynyt. Yleensa aina suorituskyvyn puutteen takia (uusin tegrakin on kokeiltu ja ipadi) ja lisäksi on ollut muitakin teknisiä syitä.

Mutta ehkä vielä joskus.. Nyt on toiveet korkealla intelin seuraavassa x86 prossusukupolvessa ja windows 8:ssa. Hinta on ok, kunhan on alle 1200e, jos olisi oikeasti omaan käyttöön sopiva laite.

Vastaa tähän
14.

@31 “1280×800 resoluutioinen näyttökin riittää hyvin nettiselailuun”
Noin kivikautinen resoluutio ei kuule paljoa inspiroi…
Paitsi ehkä niitä jotka nielivät kaikki surkean paskareson näytöt koska niitä mainostettiin 16:9:nä.
Eikä pelkkä resoluution kasvatuskaan auta koska ei pientä ruutua ole mukava tihrustaa.

Ja pieneen jäähdytyskyvyttömään laitteeseen ei koskaan tulla saamaan lähellekään modernia laskentatehoa niin ei ole hankalaa konsolien perustella olemassa oloaan.
Samoin perustein voidaan yhtä hyvin sanoa että vanhempi tabletti jää nopeasti älypuhelimien kasvavan laskentatehon jalkoihin jolloin sen voisi yhtä hyvin kytkeä telkkuun.

Harmittaahan se sinuakin kun kaikki eivät nuole markkinoinnin persettä ja aina osta Jeesuksen viimeisintä tulemista.

Vastaa tähän
15.

@29
Mikä on riittävä graafinen taso? Voidaanko sitä koskaan edes saavuttaa, vai ollaanko se saavutettu jo 20v sitten? Mariokin oli aikanaan graafisesti erittäin näyttävä.
Tablettien tehot tulevat vuosia pc:n tehoja jäljessä, eli niihin nähden tablettien grafiikka tulee aina olemaan täyttä kuraa. Eli eivät tule ikinä korvaamaan oikeita pelikoneita.

Vastaa tähän
16.

Nämä jotka sanoo että Tabletit on turhia leluja, ei ole kuin korkeintaan 5 min katsonut että mikä helvetti se tämä on ja nakannut sivuun. Esim. työpaikoilla Tabletit ovat monilla aloilla paljon parempi vaihtoehto kuin läppärit. Kenttätyössä(ulkona) Tabletti on huomattavasti kätevämpi vaihtoehto kuin läppäri. Itseäni kuumottelisi Surface.

Vastaa tähän
17.

@34 Sillä että ne putoavat samaan hintaluokkaan, hyvä tabletti ~400€ == huono läppäri ~400€

Vastaa tähän
18.

Miten ihmeessä hyvä voi olla parempi kuin halpa(==paska)?

Vastaa tähän
19.

Hitsi ku haluisin nähä, että kohta ihmiset huomaa et noi tabletit on iha susii ja niil oikeesti tee mitää -> myynnit romahtaa. Olis hauska katella mite isoje valmistajien veneet kääntyy. Vähä ihmetyttäny ku kaikki lähtee tablettisotaan sillä mentaliteetilla, että noi on ainoita laitteita mitä on 5 vuode päästä olemassa.

Vastaa tähän
20.

@29 Sillä että se halpa läppäri ei pyöritä niitä pelejä kunnolla, valitettavasti.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.