NVIDIAn toimitusjohtaja: ”hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone”

10.11.2012 19:35 | Ville Suvanto

Kannettavat tietokoneet ovat kehittyneet vuosien saatossa merkittävästi ja markkinoilla on hyvin suorituskykyisiä ratkaisuja, jotka on kohdistetut lähinnä työpöytäkoneen korvaajiksi. Lisäksi viime vuosina markkinat ovat pyrkineet kohti pitkällä akunkestolla, monipuolisilla ominaisuuksilla ja pienellä koolla varustettuja kannettavia, kuten Applen MacBook Aireja ja Intelin Ultrabook-konseptin mukaisia malleja.

Taulutietokoneet ovat muuttaneet tilannetta ja niiden määrä on räjähdysmäisessä kasvussa. Applen iPadit ovat saaneet kilpailijoita kaikilta suurilta valmistajilta ja markkinoilla on eri käyttötarkoituksiin suunnattuja malleja. NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on kommentoinut oman näkemyksensä: ”hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone.”

NVIDIA on kohdistanut uudestaan markkinoitaan hiljattain ja sen liikevaihdosta 30 prosenttia tulee muista kuin tietokoneille suunnatuista piireistä. Käytännössä se tarkoittaa Tegra-järjestelmäpiirejä, joita käytetään muun muassa taulutietokoneissa ja älypuhelimissa.

Nvidia CEO: Consumers realize a great tablet is better than a cheap PC

Keskustelu

Tähän off-topic avautuminen alle 700 euron läppäreistä, joita ultrabookeina myydään. Aina joutuu katsomaan, että olisiko ultrabookien hinta vihdoin laskenut siedettäviin lukemiin, ja aina vastaus on tyly ei. En tiedä Intelin tarkkoja Ultrabook -speksejä, mutta 2,5-kiloiset tai ilman SSD-levyä olevat läppärit ei tähän kastiin kuulu (ainakaan saisi kuulua), vaikka olisi mitkä Core i5:t ja pitkät akunkestot. Silti niitä mainostetaan räikeästi ultrabookkina. Hui hai.

@48
No itseäni ei kyllä voisi paljoa kiinnostaa lukemista varten hankkia laitetta jota pitäisi ”ruokkia” aina kymmenen käyttötunnin välein koska se söi akkunsa tyhjäksi staattisen kuvan näyttämisen rankassa työssä.

Ns. sähköiseen musteeseen/paperiin perustuvat laitteet toimivat siinä puuhassa huomattavasti helppohoitoisemmin.
Eivät vain ole niin ”mediaseksikkäitä” kuin Syödyn Omenan kopioimat tuoteideat.

@46 No yksi hyvä käyttötarkoitus on juuri tuo lukeminen. Itseäni ainakin vituttaa ”oikea” paperi ja muutkin fyysiset mediat, mutta kun parempaakaan vaihtoehtoa ei oikein ole ollut saatavilla. Vastaus kysymykseen ”miksi et lue oikeita kirjoja?”: en halua oikeita kirjoja nurkkiin pyörimään.

Musta tulee seuraava Nvidian johtaja -”W000tttt tää leipä maistuu ihan leivälle!!!!!!”

@45:

Oma äiti lukee ainakin oikeita kirjoja, eikä kirjoja 600 euron ipadilla. Tabletille on vaikea keksiä käyttötarkoituksia, ellei sitten matkusta paljon ja haluaa säästää matkatavaroiden painossa joka kilon ja gramman.

Kyllä tabletilla 8 vuotta vanhan pöytäkoneen korvaa, mutta ei se omasta mielestä samanhintaista läppäriä missään nimessä voita millään saralla.

Nykypäivänä on hyvä olla kaksi konetta. Läppäri ja pöytäkone tai vaihtoehtoisesti joku padi.

Kolmannelle laitteelle ei voi yksinkertaisesti riittää aika, kun ihmisellä on päivässä tietty määrä aikaa ja 2 kättä joilla pitää selvitä, jolloin esim. padi on vaarassa jäädä vuoden turhimmaksi ostokseksi.

Puhelimella voi hoitaa täysin samoja asioita kuin padilla omasta mielestä. Useimmiten jopa helpommin ja pidemmän aikaa kätevän koon ja keveyden ansiosta.

Kaiken lisäksi padit tällä hetkellä vanhenevat ennätysajassa. Muistaakseni vain 2 vuotta vanhalle ensimmäiselle ipadille ei ole luvassa iOS päivityksiä enää. Läppärillä mennään kyllä helposti se 5 vuotta ja varmaan ylikin.

Yhtäkkiä nurkasta löytyy pyörimästä 10 tuuman liitutaulun kokoinen vehje. Mikä perkele sai moisen värkin silloin 2 vuotta sitten hommaamaan?

44. Juurikin näin.

Hyvänä esimerkkinä toimii esim. oma äiti. Hän lukee tabletilta kirjoja. Homma olisi huomattavasti tuskaisempaa läppäriltä. On sillä läppärikin, mutta tekee sillä eri asioita. Pöytäkonekkin löytyy ja silläkin tehdään eri asioita. Kaikilla koneilla tehdään myös eri asioita ERI PAIKASSA.

Pikkasen outo kommentti, koska asiat ovat riippuvasia siitä mihin sitä tietokonetta tai tablettia käyttää. Itse en näkisi asiaa jonkinlaisena kilpailuna että kuluttajan olisi valittava jompi kumpi perustuen muiden ihmisten mielipiteisiin. Vaan asiana jossa kuluttaja valitsee laitteensa perustuen henkilökohtaiseen tarpeeseen. Laitteiden käyttöliittymät, suorituskyvyt ja ominaisuudet ovat erilaisia, joten ne soveltuvat tällöin myös erilaisiin tehtäviin.

Otetaan esimerkikkejä.
– Tekstinkäsittelyä.
– Musiikki ja media editointia
– Web-surffailua
– Sosiaallista kommunikointia
– Kevyttä pelaamista
– Raskasta 3D pelaamista
– Tietokannat
– Viihteen katsomista ja kuuntelemista
– 3D suunnittelua

Ei näihin erilaisiin asioihin sovi parhaiten vain yksi laite, vaan jokaisessa eri laitteessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Joten minusta tämä puhe että joku on parempi kuin joku toinen on typerää, koska ei mainita että minkälaiseen käyttöön se on parempi?

X86- vehkeet on menneisyyttä pian ja samoin tornikotelot kannetaan kaatopaikoille. 2010 on niin ”kasaria” vuonna 2030, että porukka ihmettelee rumia ja typeriä tornikotelo-koneita.

Kyllä siinä mielessä ampui kommentti omaan jalkaan, kun tegra on jo jäänyt vuosia samsungin piirien jalkoihin kaikessa suorituskyvyssä.

Tegraa ei taida käyttää kovin moni muu kuin nuo kiinalaiset ”vakoilufirmat”, joita USA taitaa vielä boikotoida.

Juu ja taitaa meikäläisen puoleen hintaan ostama läppäri mennä seuraavat 6 vuotta tableteista ohi suorituskyvyssä helposti.

Nykyisillä tableteilla ei läppärin ja pöytäkoneen omistajat tee hevon humppaakaan.

37. Niin, pelikoneet vähän eri asia. Kysymys kuulukin hakkaako se tabletti sen 400e ”pelikoneen” :D

Tabletteja kannattaa käydä kokeilemassa kaupassa tai kaverin laitetta, siinä käytössä, jossa ITSE sitä tarvitsee.

Omassa tapauksessa himo on yltynyt jo useasti, mutta aina kokeilun jälkeen homma on sitten hyytynyt. Yleensa aina suorituskyvyn puutteen takia (uusin tegrakin on kokeiltu ja ipadi) ja lisäksi on ollut muitakin teknisiä syitä.

Mutta ehkä vielä joskus.. Nyt on toiveet korkealla intelin seuraavassa x86 prossusukupolvessa ja windows 8:ssa. Hinta on ok, kunhan on alle 1200e, jos olisi oikeasti omaan käyttöön sopiva laite.

@31 ”1280×800 resoluutioinen näyttökin riittää hyvin nettiselailuun”
Noin kivikautinen resoluutio ei kuule paljoa inspiroi…
Paitsi ehkä niitä jotka nielivät kaikki surkean paskareson näytöt koska niitä mainostettiin 16:9:nä.
Eikä pelkkä resoluution kasvatuskaan auta koska ei pientä ruutua ole mukava tihrustaa.

Ja pieneen jäähdytyskyvyttömään laitteeseen ei koskaan tulla saamaan lähellekään modernia laskentatehoa niin ei ole hankalaa konsolien perustella olemassa oloaan.
Samoin perustein voidaan yhtä hyvin sanoa että vanhempi tabletti jää nopeasti älypuhelimien kasvavan laskentatehon jalkoihin jolloin sen voisi yhtä hyvin kytkeä telkkuun.

Harmittaahan se sinuakin kun kaikki eivät nuole markkinoinnin persettä ja aina osta Jeesuksen viimeisintä tulemista.

@29
Mikä on riittävä graafinen taso? Voidaanko sitä koskaan edes saavuttaa, vai ollaanko se saavutettu jo 20v sitten? Mariokin oli aikanaan graafisesti erittäin näyttävä.
Tablettien tehot tulevat vuosia pc:n tehoja jäljessä, eli niihin nähden tablettien grafiikka tulee aina olemaan täyttä kuraa. Eli eivät tule ikinä korvaamaan oikeita pelikoneita.

Nämä jotka sanoo että Tabletit on turhia leluja, ei ole kuin korkeintaan 5 min katsonut että mikä helvetti se tämä on ja nakannut sivuun. Esim. työpaikoilla Tabletit ovat monilla aloilla paljon parempi vaihtoehto kuin läppärit. Kenttätyössä(ulkona) Tabletti on huomattavasti kätevämpi vaihtoehto kuin läppäri. Itseäni kuumottelisi Surface.

@34 Sillä että ne putoavat samaan hintaluokkaan, hyvä tabletti ~400€ == huono läppäri ~400€

Miten ihmeessä hyvä voi olla parempi kuin halpa(==paska)?

Hitsi ku haluisin nähä, että kohta ihmiset huomaa et noi tabletit on iha susii ja niil oikeesti tee mitää -> myynnit romahtaa. Olis hauska katella mite isoje valmistajien veneet kääntyy. Vähä ihmetyttäny ku kaikki lähtee tablettisotaan sillä mentaliteetilla, että noi on ainoita laitteita mitä on 5 vuode päästä olemassa.

@29 Sillä että se halpa läppäri ei pyöritä niitä pelejä kunnolla, valitettavasti.

@28 Et sitten lukenut miehen viestiä ollenkaan vai? Nimen omaan ei vaihdossa mene se iso (tv)näyttö, tatti/padiohjaus, puhumattakaan äänentoistosta, vaan kun tabletin lykkää televisioon konsolin lailla ja heittää bluetoothilla langattoman ohjaimen kiinni, niin se korvaa pelikonsolin.

ks. Green Throttle esimerkkinä

Itselläni nyt ollut reilun viikon päivät Nexus 7 käytössä ja kyllä se vaan on pirun näppärä, juurikin mahtuu povitaskuun ja siten on kannossa paljon helpompi kuin läppäri ja reppu. 1280×800 resoluutioinen näyttökin riittää hyvin nettiselailuun etc. Neliytiminen Tegra3 pyörittää hyvin pelejä. Olen ihan @26:n kannalla.

Mitä kommenteista huomasin, niin on kyllä muropoikien miehisyys uhattuna, kun joku menee sanomaan että tableteista onkin johonkin.

Näytä kaikki kommentit

13. Entäpä jos sillä ei muuta teekkään? Jos vain selailee nettiä ja pelaa ängry birtsiä niin miksi hemmetissä pitäisi ostaa läppäri?

Ainainen olettamus ”kun sillä voi tehdä muutakin” on ihan naurettavaa. Pitäisikö itsekkin ostaa kuorma-auto kun sillä voi vetää isoa perävaunua. En ole varmaan ikinä tekemässä sitä, mutta kun sen ”voi tehdä”.

Ehkäpä pitäisi ostaa tästä lähtien sellainen tabletti, missä on puhelinominaisuudet mukana, koska tabletilla voi tehdä enemmän asioita kuin pelkällä puhelimella…

”Visiona on se että tehokkaasta tabletista langattomasti kuva telkkariin/monitoriin ja siihen langaton peliohjain. Onnistuu jo nyt, mutta tehot ei ole riittävällä tasolla jotta saataisiin graafisesti näyttäviä pelejä.
Ei tarvitse kohta enää pelikonsolia hommata. Näistä tableteista tulee tulevaisuudessa pelikonsolien tappajia.”

Miten tämä eroaa siitä, että ostaa sen läppärin ja lisää halutut laitteet? (Muuten kuin, että läppärin tilalla on se täppäri). Täähän on kuin keksisi pyörän uudelleen.

@26 ”Kunhan tablettien tehot kasvavat niin voin korvata tällä pöytäkoneen/pelikonsolin pelialustana.”

Ehkä sinä, mutta minä ja moni muu itseään arvostava pelaaja ei vaihda hiirtä, näppistä, rattia, padia, tikkua yms. näyttöhipelöintiin ja kallisteluun? Sitten tietysti näyttö (esim. 46″ -> 10″), puhumattakaan äänentoistosta. Tabletit ei tule koskaan korvaamaan kunnon pelikonetta.

Hyvä taulutietokone on varmasti parempi kuin halpa (paska) läppäri. En päile yhtään. Hyvässä tabletissa on Intelin i-sarjan prossu (eli ei nvidian roskaa), usb host, näppäimistötelakka jne. Se tekee kaiken paremmin kuin halpa kannettava. Mutta entäpä jos verrataankin saman hintaisia läppäreitä vs taulukoneet, ja otetaan myös noiden telakoiden yms hinnat huomioon? Tottahan toki 3-4 kertaa kalliimpi tabletti voittaa jonkun halvan roskaläppärin jossa vuosikausia vanhaa prossutekniikkaa tms.

Itse olin ennen myös sitä mieltä että mitä hittoa sillä tabletilla tekee kun kaiken voi tehdä kannettavalla. Työpaikalla sitten testasin tablettia ja olin myyty.
Piti hommata oma.
Onhan tämä tablet aivan loistava sohvasurffikaveri ja kulkee mukana näppärästi joka paikkaan.

Läppärillä melkin kaikki tehdään selaimen kautta, mutta Tabletilla on älyttömästi sovelluksia jotka on tosi käteviä. Ei niitä löydy välttämättä PC:lle.

Uutiset luen Pulsella tai ampparilla, Kerää monesta lähteestä uutiset.
Laitan nettiradion soimaan TuneInin kautta tai spotifystä.
Tällä pystyy surffaamaan ihan eri asennoissa kuin läppärillä jonka näppäimistö on aina tiellä.
Sään, sähköpostin, Twitterin, Facebookin näen etusivulta androidin widgeteistä.
Löytyy veikkaus, posti, kartat,autonavi, venenavigointi syvyyskäppyröineen, Booxtv yms. sovellukset..
Auton viat tsekkaan Torque ohjelmalla ja 8€ hintaisella OBD palikalla jonka hommasin ebaysta.

Kuvanlaatu on tässä tabletissa todella hyvä verrattuna halpaan läppäriin.
Samoin äänipiiri on loistava verrattuna halpaan läppäriin.
Löytyy etukamera, takakamera, GPS.
Toimii näppäränä herätyskellona.
Akkukesto on todella hyvä ja virtanapista painamalla herää heti.
Tämä on myöskin kevyt.
Kosketusnäyttö on monessa tilanteessa paljon näppärämpi kuin hiiri.

Läppäri on unohtunut jo moneksi kuukaudeksi sohvan alle ja tabletti on korvannut sen täysin.
Ikävä kyllä osan hommista joutuu vielä tekemään pöytäkoneella, mutta sekin on vähenemään päin.

Kunhan tablettien tehot kasvavat niin voin korvata tällä pöytäkoneen/pelikonsolin pelialustana.
Visiona on se että tehokkaasta tabletista langattomasti kuva telkkariin/monitoriin ja siihen langaton peliohjain. Onnistuu jo nyt, mutta tehot ei ole riittävällä tasolla jotta saataisiin graafisesti näyttäviä pelejä.
Ei tarvitse kohta enää pelikonsolia hommata. Näistä tableteista tulee tulevaisuudessa pelikonsolien tappajia.

Sanomani on että antakaa mahdollisuus tabletille, kokeilkaa ennakkoluulottomasti mihinkä toimitoihin laite soveltuisi parhaiten kohdallanne. Jos ei sille käyttökohteita löydy, niin silloin se ei teidän käyttöönne sovi.
Minusta tämä on kovin juttu 15vuoteen tällä alalla.

@22, itse ajattelin vähän samoilla linjoilla. Tosin eipä ole nykyään järkeäkään ottaa, mun Intelin HD 4000 ajaa saman asian kuin halvimmat erilliset piirit.

@23, itsellä aktiivikäytössä 10″ EeePC 1005HA -netbook, sekä 7″ Nexus 7 -tablet. Näissä täytyy sanoa, että korkeamman resoluutionsa, pienen koon ja paremman näytön ansiosta tablet vie voiton verkkosurffailussa, kuvissa, ja jopa uudemmissa peleissä. Vanha tehoton netbook kelpaa lähinnä tekstin tuottamiseen ja retropeleihin, mihin tarkoitukseen se aikoinaan hankittiinkin. Pikaviestintä onnistuu molemmilla.

Turha tappelu imho.

@23 Mitä ne uudet ratkaisut näppäimistön tilalle on, puheohjaus?

Hyvä tabletti kyllä hakkaa halvan läppärin työhommissa missä on mahdollisuus kehittää sopiva ohjelmisto työntekijän ehdoilla. Ihmetyttää miten usea haluaa vielä käyttää näppäimistöä ja hiirtä vaikka uusiakin ratkaisuja on valmiina. Pöytäkonetta tai hyvää läppäriä tabletti ei korvaa, mutta markettiläppärin se voi korvata.

NVIDIA:n toimitusjohtajan mielipidettä valottaa parhaiten sen asian hahmottaminen että ne saa myytyä omaa tekniikkaansa kalliisiin taulutietokoneisiin mutta halpoihin tietokoneisiin harvoin otetaan heidän valikoimastaan erillistä näytönohjainta.

@19

No kyllä ainakin itse ottaisin jonkun kohtuullisen padin mieluummin kuin 400€ läppärin. Oletko tutustunut Androidin ja iOS:n pelivalikoimaan maksullisten pelien osalta? Niin… 10″ näyttö kelpaa jo netin lukemiseenkin ihan hyvin, itseasiassa 7″ on usein tarpeeksi. Varsinkin kun noissa tableteissa paljon parempi näyttö kun läppäreissä.

@19

No kyllä ainakin itse ottaisin jonkun kohtuullisen padin mieluummin kuin 400€ läppärin. Oletko tutustunut Androidin ja iOS:n pelivalikoimaan maksullisten pelien osalta? Niin… 10″ näyttö kelpaa jo netin lukemiseenkin ihan hyvin, itseasiassa 7″ on usein tarpeeksi. Varsinkin kun noissa tableteissa paljon parempi näyttö kun läppäreissä.

@18

Kyllä mä itse vaan ottaisin mielummin sen x86 laitteen kun jonkun hipelöitävän Android-lelun, jolle en keksi yhtäkään järkevää käyttötarkoitusta. x86 muovipaskanetbookilla vois sentään pelata Heroes kolmosta ja muita klassikoita. :)

No itsekin ostaisin ennemmin iPad minin tai Nexus 7:n kuin jonkun muovipaskanetbookin atomilla. Jos oikeasti tarvitsee kannettavaa tuotantotarkoitukseen niin rahaa on lyötävä tiskiin merkittävästi enemmän. Toki joillekin kelpaa 400e Aceri joka hajoaa heti takuun umpeuduttua.

”Consumers realize Jen-Hsun Huang is an idiot ”

Eikä ole ensimmäinen kerta kun tämä tyyppi päästää jotain aivopieruja. Se että moni on tabletteja ostanut ei tarkoita sitä että se tabletti olisi jotenkin parempi, vaan lähinnä sitä että ne työkoneet ja läppärit on jo olemassa ja nyt hommataan rinnalle viihdekäyttöön jotain muuta.

Tosiaan pitäisi verrata samanhintaisia laitteita eikä jotain top of the line tablettia johonkin budjettimikroon.

Pointti on se, että kysymyksen asettelu Nvidian toimarin osalta on täysin järjetön.

Tottakai joku ”hyvä” asia on parempi kuin joku toinen ”halpa” asia, jos halvalle on alustavasti asetettu huonon rooli.

Miksi ei vertailtaisi keskenään hyvää tablettia ja hyvää kannettavaa? Kallista tablettia ja kallista kannettavaa? Ei ole mitään järkeä verrata kahta täysin eri kategoriassa kilpailevaa tuotetta vieläpä eri hintaluokista keskenään. Eihän murossakaan ajeta testejä Pentium 2 vs. AMD:n uusin FX-sarja, koska se olisi täysin absurdia.

Melko uunoa olettaa etteikö muut keksi eri laitteille ja asioille käyttöä, jossei itse keksi.

@13 Kyllä, selailee nettiä ja pelailee AB muun muassa. Vai onko se jokin häpeä? Niitäkö ei lasketa miksikään käytöksi? Se viime vuosikymmenen mikro on myös vähän kiusallinen ottaa esimerkiksi automatkoille mukaan.

Mietin päivittäin että mitä vittua tableteilla oikeasti tekee? Selailee nettiä ja pelailee Angry Birdsiä? Halvalla oikealla tietokoneella kun voi sentään tehdä hieman muutakin, eikä tartte siristellä postikortin kokoiselta näytöltä sitä pientä pränttiä.

Tottakai se on parempi jos tarve on lähempänä tablettia kuin tietokonetta. Jos taas tarve on lähempänä tietokonetta niin voi surkea tietokonekkin olla parempi.

Riippuu niin hemmetisti siitä, että mitä tulet tekemään. Jos tarviit tulostus-serverin niin veikkaan, että ikäloppu tietokone on parempi vaihtoehto kuin tabletti. Jos taas tarkoituksena on vain kevyt surffailu ja viestinä, niin kappas…tabletti on parempi.

10. Taatusti, jos tarvetta on. Veikkaan, että jos on tarkoituksena ajaa nopea kierros radalla niin se kallis pyörä voittaa sen halvan ladan kyl :) Kuten sanoin, käyttötarkoitus.

Perusperttien käyttötarkoitukseen tabletit toimii loistavasti.

No totta v**ussa on parempi. Kyllä sillä kannettavuudella, keveydellä sun muulla on tavallisille ihmisille ihan oikeaa painoarvoa. Mielummin sitä tuollaisella nettiä surffaa sohvalta, kuin jollain 2000-luvun alun lenovoläppärillä.

Se että se on joillekkin vain ’lelu’, ei tarkoita että kaikille on. Samaan tapaan nämä pöytätietokoneetkin ovat joillekkin vain ’pelikoneita’ eli ’leikkiä’ varten.

Taas kyllä niin pintaliitoa joiltain kommentoijilta että huhhuh…

Kallis moottoripyörä on parempi kuin halpa auto.

Hekinen, what?

En nyt näe mitään ihmeellistä tuossa kommentissa. Olettaen, että hyvään tablettiin saa näppistelakan, niin kyllähän se voi olla monelle parempi kuin halpa tietokone. Halvalla tietokoneella ei varmaan kauheasti tehdä muuta kuin notkutaan siellä facebookissa, luetaan sähköposteja tai uutisia yms. muuta minkä luulisi onnistuvan myös tabletilla. Ei sillä pahemmin pelata mitään, mutta ei kyllä niillä halvoilla tietokoneillakaan (vaikka jotkut sitä väkisin yrittävätkin, kiduttaen vain itseään).

#1: ”…liian pieniä ja tehottomia kunnon tietokoneiksi/hyötylaitteiksi.
Sopii parhaiten joksikin leffakoneeksi pitkälle automatkalle,muuten hyödyttömiä koska ei mahdu povitaskuun eli ei kulje sujuvasti mukana.”

Että se halpa tietokoneko sitten on joku tehomylly? Saatika sitten mahtuu kulkemaan povitaskussa? Ihme aivopieruja taas viljellään.

Itse en oo tablettia hankkinut enkä varmaan hankikaan pitkään aikaan. Kotona on tietokone (ei halpa) ja muuta varten on sitten puhelin. Näillä aattelin pärjätä.

Hmmm… Jos otetaan hyvä täppäri, jossa on kunnon näppäimistötelakka ja Intelin i5:n sisällä pyörittämässä ohjelmia, 1600*1200 pisteen IPS-näyttö a. 1200€ ja siihen verrokiksi marketin 200€ halpis läppäri ”huipputehokkaalla” atom prosessorilla. 800*600 TN näyttö… Hmm… Kyllä minä luulen, että tuo hyvä täppäri on parempi kuin huono läppäri IMHO vaikka osa muroista näyttää olevankin eri mieltä… ;-)
Tuon lausahduksen voi ymmärtää niin eri tavoin.
Mutta vaikka pistettäisiin rinnakkai samanhintaiset laitteet, niin Täppäriin näyttää saavan paremman näytön ja mukavamman käyttökokemuksen melkein kaikkeen, mitä Matti Meikäläinen koneellaan tekee. Nettisurffailu, some ja sähköpostin luku… Mutta eihän noilla mobiililaitteilla kukaan oikeitä töitä tee, mutta ei kyllä 200 euron markettiläppäreilläkään. Niissä on niin huonot näytöt ja näppikset, että kyllä työn teko olisi tuskaa moisilla rävellyksillä.

Vai olisko tämä pientä laskun pehmentämistä kun aikovat kohta kenties vähentää työpöytä geforcien kehittämistä/valmistusta kun markkinaosuudet laskussa?

No johan on heitto.. ei siinä, on Tegrat ihan jees piirejä ja hyvä että promoaa niitä mutta nyt kyllä teki aika tyhmän vedon tällä.. varsinkin kun itse valmistaa työpöytä näyttispiirejä? samaku vaasan leipä sanoisi että ”on meillä nämä maalaisviipaleet mutta ruispalat on parempia ei noilla maalaisviipaleilla mitään tee”

tuo kundi sopisi jonnekkin gangnam videoon. no otti yhden iskun firman puolesta, mutta myötähäpeän tunne on suuri

Aika typerä kommentti Jen Hsunilta. Ei voi muuta sanoa.

Oletan kyllä, että HYVÄSSÄ tauluteitokoneessa on näppäimistötelakka.

Hah hah ahha hhaa, kuka vitun pelle tuo kinkki luulee olevansa. Ja muutenkin nämä ”pc:llä ei tee mitään, kaikki onnistu mobiililaitteilla”-idiootit ärsyttää.

Kyllä onneksi länsimainen rotu on järkevämpää.

”hyvä taulutietokone on parempi kuin halpa tietokone.”

VMP,halvassakin tietokoneessa/läppärissä on jonkinlainen näppis mitä tableteissa ei ole,leikkikaluja nuo tabletit IMO,liian isoja kännyköiksi,liian pieniä ja tehottomia kunnon tietokoneiksi/hyötylaitteiksi.
Sopii parhaiten joksikin leffakoneeksi pitkälle automatkalle,muuten hyödyttömiä koska ei mahdu povitaskuun eli ei kulje sujuvasti mukana.

Muropaketin uusimmat