Ohjelmistokehittäjä ulkoisti oman työnsä Kiinaan ja tienasi satoja tuhansia dollareita

16.01.2013 21:53 | Ville Suvanto | 23

Verizonin tietoturva-aiheiselta blogisivustolta löytyy mielenkiintoinen uutinen tapauksesta, jossa yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä oli ulkoistanut oman työnsä Kiinaan. Kyseinen henkilö oli töissä merkittävässä infrastruktuuriyrityksessä, joka oli ilmeisesti ottanut yhteyttä Verizoniin viime vuonna, kun se oli havainnut VPN-yhteyksien logitietoja Kiinaan. Nämä tiedot paikallistettiin kyseisen henkilön työasemalle.

Tutkijat olivat havainneet, miten ohjelmistokehittäjä oli ulkoistanut oman työnsä Kiinaan ja maksanut kiinalaisille viidesosan kuusinumeroisesta vuosipalkastaan. Alustavien tutkimusten mukaan hän oli pyörittänyt vastaavanlaista toimintaa myös muissa yrityksissä ja tienannut vuosittain satoja tuhansia dollareita. Reilu 40-vuotias henkilö oli kuluttanut työaikansa surffaamalla muun muassa Reddit- ja eBay-sivustoilla sekä katselemalla kissa-aiheisia videoita.

Help Net Security, Log audit reveals developer outsourced his job to China

Keskustelu

Kunnes kiinalaiset vie koko euroopan ja jenkkien omaisuuden järjettömänsuurien valtion velkojen takia. Karma kostaa.

Eli kun itse tekee vastaavan koijjauksen pitää laittaa kotiin yksi kone johon kinuski voi ottaa rdp-yhteyden.

Miten ne vie omaisuuden kun se on velkaa? :)

Ei vaan, tiedän kyllä mitä kauhuskenaariota ajat takaa. Tosin kyseinen skenaaria johtaisi myös niiden tuhoon, koska mistä löytyvät ne ostajat? Jos ne tuhoo sen, tuhoavat he myös itsensä. Eli tasaisesti mennään eteenpäin.

Mitäköhän kaveri tuosta sai? Oikeastaanhan se rikkoi kait vaan salassapitosopimusta, tosin tuotahan voisi pitää "ulkoistamisena" ihan firmankin kannalta. Nythän sen teki vain yksilö…

Vois kyllä itekki ryhtyä tuohon. Ei tuossa olis edes mitään väärää sinänsä. Kyllä ne kiinan pojat työt tekis. Sitte vähä itse vain korjaa jälkeä, niin kehtais ehkä esitellä tuloksetkin.

jees, kyllä kaveri varmaan itsekin on joutunut sitä koodia katselmoimaan ja säätämään, tekemään testausta ym quality assurancea ja muutenkin pitämään huolen, että pysyy kärryillä missä mennään jos joku tulee kysymään. Aika veijari kyllä.

Miten tuo muka on enemmän väärin kuin se, että itse yritys teettää työt halvemmalla. Ylennyshän tuosta pitäisi antaa kun osaa ulkoistamisen.

Yritys ei tykkää kun työntekijä keksii älykkään tavan tehdä töitä, eivät katsos itse ole kolmansiin maihin töitä siirtäneet.

Pitäisi näin itsekkin tehdä jos IT firmassa olisin töissä.

Onkohan uutisen kääntämisessä tullut virhe, kun siinä sanotaan, että … katseli kissa-aiheisia videoita. Olisikon alunperin ollut … watching "pussy" videos?

tyyta

Onkohan uutisen kääntämisessä tullut virhe, kun siinä sanotaan, että … katseli kissa-aiheisia videoita. Olisikon alunperin ollut … watching "pussy" videos?

"He spent hours upon hours browsing Reddit and eBay, watching cat videos on YouTube"

@6, luulen, että firma ei ole hirveästi tykänny tuote/yritys -salaisuuksien vuotamisesta ulkomaille.

Oli jopa lähettänyt tunnuslätkänsä Kiinaan kopioitavaksi. Vain tosi nörtti näkee noin paljon vaivaa, päästäkseen vähemmällä.

Lolcats = avain turmioon.

Fiksu kaveri. Tuo viimeinen lause pisti kyllä vähä naurattaan :)

Rikoshan oli siis se että sikariporras ei saanut tästä ulkoistamisesta miljoonien bonuksia…

Näyttä olevan yleinen trendi.

"Nokian tietohallinto ulkoistetaan intialaisille kumppaneille, potkuja suunnittellaan 300 työntekijälle"

Eli potkut tulee joka tapauksessa, pitää vaan ehtiä ennen pomoa että tienaakin jotain.

On kyllä ehdottomasti hatun noston arvonen suoritus, kyllä itse antaisin näin fiksulle kaverille vastaavanlaisesta tempusta ylennyksen, on sen verran omalaatuinen idea ollut. Monissa yrityksissä johto on tosin nykyään ahneita nilkkejä joita ei kiinnosta kuin oma palkkansa, antavat kostoks kenkää vaan.

Päivän naurut… Aivan helvetin hieno ja hyvällä tavalla röyhkeä idea. Yleensähän röyhkeys sallitaan ainoastaan ylimmälle johtoportaalle.

Ongelmahan oli vain siinä, että ulkoistamisen voittoja ei päästy jakamaan optioina.

…kissa-aiheisia videoita xD xD
Mikäs siinä ihan hyvin on äijä tienannu ja ilmeisesti molemmat ollut tyytyväisiä tulokseen :P

@frissy @3
Seurailehan tarkemmin noita valtioiden taloustilanteita ennenkuin alat huutelemaan.
Kyllä Kiina on yksi vauraimmista valtioista tällä hetkellä ja on vieläpä kasvavan talouden maa, toisin kuin meillä täällä korruption syömissä "sivistyneissä" keskuspankkien kusetuksissa pyörivissä "hyvinvointivaltioissa". Kiinalla/Venäjällä menee hyvin(..suhteellista..), loppumaailmalla ei.

Näytä kaikki kommentit

Jenkit on kyllä velkaa Kiinalle enemmän dollareita kun pien ihminen tajuaa. Hassua sinäänsä, mutta totta.

Jostain kuulin, että tämä uutinen olisi ollut joku vitsi-sivuston liikkeelle laittama, noh riippumatta onko koko juttu totta vai tarinaa, niin itse palkkaisin tuon kaverin head of sourcingiksi omaan firmaan. Onnistunut ulkoistus -> potkut, ei toimi logiikka.

Muropaketin uusimmat