Päivitä käyttöjärjestelmäsi Windows 7:ksi ilmaiseksi

Tech ARP -sivusto on onnistunut saamaan käsiinsä OEM-valmistajille suunnatun dokumentin, josta selviää Microsoftin tulevan Windows 7 -käyttöjärjestelmän päivittämiseen liittyviä tietoja. Microsoftin päivitysohjelman on määrä auttaa OEM-valmistajia minimoimalla niiden loppukäyttäjien määrää, jotka saattavat lykätä uuden tietokoneen ostamista ja odottavat saavansa samalla Windows 7 -käyttöjärjestelmän. Ohjelman myötä käyttäjät, jotka ostavat tietokoneen Windows Vista -käyttöjärjestelmällä, voivat päivittää sen ilmaiseksi Windows 7:ksi sen julkaisun jälkeen.

Ohjelma on suunnattu yksittäisille kuluttajille ja pienille yrityksille, jotka ovat ostaneet tietokoneen tiettynä määriteltynä aikana. Kyseistä ajankohtaa ei ole toistaiseksi julkistettu, mutta esimerkiksi viime vuonna Windows Vistalla tietokoneensa ostaneet kuluttajat ovat auttamatta ilmaisen päivitysmahdollisuuden ulkopuolella. Vaatimuksina on, että uudessa tietokoneessa on esiasennettuna Windows Vista ja siinä tulee olla COA-sertifikaatti (Certificate of Authenticity).

Päivityksessä on myös rajoituksia Windows Vistan eri versioiden välillä ja ohjelmasta on karsittu pois Starter- ja Home Basic -versiot. Windows Vista Home Premium -käyttäjät on oikeutettu päivittämään käyttöjärjestelmänsä Windows 7:n Home Premium -versioon, Business-omistajat Professional-versioon ja Ultimate-omistajat ja Ultimate-versioon.

Tech ARP, The Microsoft Windows 7 Upgrade Program Rev. 2.1

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Ja arvaa vaan tuleeko lisää ongelmia jo nykyisten puolitusinaa eri versioiden lisäksi, kun osa niistä on vielä päivitysversioita.

Saas nähdä kuin monta eri versiota tuosta sitten oikein tulee. Jotenkin ei oikein tunnu MS:n softajakelun olevan ihan tip top…hyvää vauhtia menossa samaan kuin nvidian nimisekoilut.

Vastaa tähän
3.

Ja arvaa vaan tuleeko lisää ongelmia jo nykyisten puolitusinaa eri versioiden lisäksi, kun osa niistä on vielä päivitysversioita.

Saas nähdä kuin monta eri versiota tuosta sitten oikein tulee. Jotenkin ei oikein tunnu MS:n softajakelun olevan ihan tip top…hyvää vauhtia menossa samaan kuin nvidian nimisekoilut.

Vastaa tähän
4.

Mielestäni ilmaisuus = ilmaista. Ei siten että ilmaisuus = jos olet ostanut tuotteen x kuluvan hetken y aikana, niin saat sen mukaisen tuotteen z.

Eiköhän se _ilmainen_ päivitys tapahdu edelleenkin vertaisverkkojen kautta, milloin ei tarvitse pähkäillä “ilmaisuuden” hinnalla.

Vastaa tähän
6.

@25. taikio

Eikö sitten osta koneen jo muutenkin sen tarpeen takia jo nyt??

Vastaa tähän
7.

Elikä jos nyt ostaa uuden koneen niin saako ton win7 ilmaseks?

Vastaa tähän
8.

pylly on kakan koti

Vastaa tähän
9.

Microsoftin pitäs kyl uusia lisenssi järjestelmänsä siten että olisi myös mahdollista ostaa käyttöoikeutta windows käyttiksiin ja käyttää mitä versioo haluaa. Esim 5 vuoden käyttö lisenssi oikeuttais käyttää nyt jo olemassa olevaa vistaa ja kun w7 tulee niin siihen voi siirtyä vaikka heti kun se julkaistaan. Mulle ainaki sopis tällänen paljo paremmin ku tulee kerran 5 vuodessa ostettua kokonaan uusi kone ja vanhaan menee sitten joku linux distro.

Noi “ilmainen päivitys” jutut on ihan kusetusta. Itse ostin acerin läppärin xp :llä mihin piti olla ilmaista päivittää vista, sitten kun se joskus tulee. Kun vista sitten tuli niin menin microsoftin sivuille lunastamaan tätä “ilmaista” vistaa. Noh tietenkin postikulut oli sitte niin kovat että oli ~10€ alennus oem vistaan verrattuna. Ilmeisesti vaan ms hyvä kikka saada vanhempaa käyttistä myytyä vaikka uusi on tulossa. Tällein saa kivasti rahat kahteen kertaan. Asiakas tyytyväisyysdellähän ei tuollaisessa monopoli asemassa olevalla firmalla ole väliä.

Vastaa tähän
10.

Lisäyksenä edelliseen: Jos Microsoft tekisi viisaasti, sisällyttäisi se jokaisen vista ostajan tähän päivitykseen. Se tarkoitaisi käytännössä: Kiitos uskostasi micsrosoftiin, tässä teille käyttöjrjestelmä, josta te maksoitti, mutta valitettavasti jouduitte käyttämään korvaavaa tuotetta (vista) sillä aikaa, kun rakensimme valmiiksi lupaamamme käyttöjärjestelmää.

Olisi todella reilu veto, ja olisi microsoftinkin kannalta etu siinä, että he tietäisivät käytännössä jokaisen nettiä käyttävän koneen olevan windows7. Toki yksi rahastuskierros jäisi väliin, mutta mielestäni xp:n ja vistn välinen aika on käyttöjärjestelmän “oletettu elinaika”, ei vistan ja win7:an.

Vastaa tähän
11.

Miettikää kommenttejanne. microsoft tarjoaa: ostakaa vista nyt, saatte seuraavan windowsin version ilmaisena päivityksenä! Siinä alkaa olemaan ostetun ohjelman käyttöikä suhteutettuna hntaan aika kohdillaan. OEM versio home preemiumista ei paljoa kukkaroa kevennä. ja siinä on kuitenkin paketissa käyttöjärjestelmää seuraavaksi kuudeksi vuodeksi (olettaen vuoden vistan käyttöä, ja w7:an julkasun jälkeen 5v sen käyttöä, ennen kuin tulee seuraava windows.)

Vastaa tähän
12.

Eiköhän se MS tällaisen vuodon jälkeen ilmoita minkä ajan jälkeen ostettuja OEM-vistoja se tarjoutuu päivittämään.

@21: mee huutonettiin myymään se uusi vista ja osta sitten seiska. Tuskin tuota saa seiskaan vaihtaa, kun ei edes vielä tiedetä minä aikana ostettuja vistoja tuo koskee.

Vastaa tähän
13.

@18
ehkä siksi että tarvii konetta nyt eikä joskus vuoden päästä?

Vastaa tähän
14.

Vista Pc:tä tullaan myymään tuona tiettynä ajan kohtana enempi, kuin niitä on myyty edeltäviin kuukausiin verrattuna yhteensä. Noh, kuitenkin aika vammanen juttu. Voisivat antaa reippaan alennuksen vistan omistajille vaikkapa ^^

Vastaa tähän
15.

Ihan hyvä idea, tuumasin itse ainakin ostaa uuden koneen, kun muutamat pelit saapuu markkinoille, joilloin seiskaa ei vielä mahdollisesti ole. Voisi XP:n muuten heittää siihen, mutta DX10 pitää tietty saada. Mites nuo ehdot käytännössä toimii? Voinko siis esim. ostaa jimmssiltä koneen osissa ja siihen vistan oem version ja saan seiskan ilmaiseksi vai?

Vastaa tähän
16.

@21
Eiköhän se oikeus ole ostokuittia vastaan??

@20
Puhut asiaa!
Ennemmin tai myöhemmin se aika Vistastakin jättää ja sit alkaa täys päivänen Linux käyttö! 😉 😛

Vastaa tähän
17.

Mites tuo menee viimevuoona ostettiin vista yhteen koneeseen, mutta sitä ei ole siihen asennettu ei edes paketista avattu koko vistaa. Koneessa on tällä hetkellä XP:N lisenssi ja olisi tarkoitus siirtyä Windows 7 kun aika koittaa. Liekköhän tuo nyt kelpaa?

Vastaa tähän
18.

Nykyisen Windowsinsa voi myös päivittää (nimenomaan päivittää) ilmaiseksi Ubuntuun koska vain 🙂

Vastaa tähän
19.

Paskallakin on tekijänsä 🙂

Vastaa tähän
20.

Ihan turha tarjous.
Miks ostaa Win7 takia Vista kone nyt, kun sen voi ostaa suoraan Win7lla myöhemmin ja taatusti paremmalla raudalla.
Muutenkin monesti humpuukia noi tyyliin nämä aiemmat Vista Upgrade tarjoukset. XPn päivitys Vistaksi postikulujen hinnalla. Rahat meni Vistaa ei koskaan tullut ja muutenkaan sitä en nyttemmin edes käyttäisikään.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.