Päivitä käyttöjärjestelmäsi Windows 7:ksi ilmaiseksi

13.02.2009 10:34 | Ville Suvanto | 677

Tech ARP -sivusto on onnistunut saamaan käsiinsä OEM-valmistajille suunnatun dokumentin, josta selviää Microsoftin tulevan Windows 7 -käyttöjärjestelmän päivittämiseen liittyviä tietoja. Microsoftin päivitysohjelman on määrä auttaa OEM-valmistajia minimoimalla niiden loppukäyttäjien määrää, jotka saattavat lykätä uuden tietokoneen ostamista ja odottavat saavansa samalla Windows 7 -käyttöjärjestelmän. Ohjelman myötä käyttäjät, jotka ostavat tietokoneen Windows Vista -käyttöjärjestelmällä, voivat päivittää sen ilmaiseksi Windows 7:ksi sen julkaisun jälkeen.

Ohjelma on suunnattu yksittäisille kuluttajille ja pienille yrityksille, jotka ovat ostaneet tietokoneen tiettynä määriteltynä aikana. Kyseistä ajankohtaa ei ole toistaiseksi julkistettu, mutta esimerkiksi viime vuonna Windows Vistalla tietokoneensa ostaneet kuluttajat ovat auttamatta ilmaisen päivitysmahdollisuuden ulkopuolella. Vaatimuksina on, että uudessa tietokoneessa on esiasennettuna Windows Vista ja siinä tulee olla COA-sertifikaatti (Certificate of Authenticity).

Päivityksessä on myös rajoituksia Windows Vistan eri versioiden välillä ja ohjelmasta on karsittu pois Starter- ja Home Basic -versiot. Windows Vista Home Premium -käyttäjät on oikeutettu päivittämään käyttöjärjestelmänsä Windows 7:n Home Premium -versioon, Business-omistajat Professional-versioon ja Ultimate-omistajat ja Ultimate-versioon.

Tech ARP, The Microsoft Windows 7 Upgrade Program Rev. 2.1

Keskustelu

Ja arvaa vaan tuleeko lisää ongelmia jo nykyisten puolitusinaa eri versioiden lisäksi, kun osa niistä on vielä päivitysversioita.

Saas nähdä kuin monta eri versiota tuosta sitten oikein tulee. Jotenkin ei oikein tunnu MS:n softajakelun olevan ihan tip top…hyvää vauhtia menossa samaan kuin nvidian nimisekoilut.

Ja arvaa vaan tuleeko lisää ongelmia jo nykyisten puolitusinaa eri versioiden lisäksi, kun osa niistä on vielä päivitysversioita.

Saas nähdä kuin monta eri versiota tuosta sitten oikein tulee. Jotenkin ei oikein tunnu MS:n softajakelun olevan ihan tip top…hyvää vauhtia menossa samaan kuin nvidian nimisekoilut.

Mielestäni ilmaisuus = ilmaista. Ei siten että ilmaisuus = jos olet ostanut tuotteen x kuluvan hetken y aikana, niin saat sen mukaisen tuotteen z.

Eiköhän se _ilmainen_ päivitys tapahdu edelleenkin vertaisverkkojen kautta, milloin ei tarvitse pähkäillä ”ilmaisuuden” hinnalla.

@25. taikio

Eikö sitten osta koneen jo muutenkin sen tarpeen takia jo nyt??

Elikä jos nyt ostaa uuden koneen niin saako ton win7 ilmaseks?

Microsoftin pitäs kyl uusia lisenssi järjestelmänsä siten että olisi myös mahdollista ostaa käyttöoikeutta windows käyttiksiin ja käyttää mitä versioo haluaa. Esim 5 vuoden käyttö lisenssi oikeuttais käyttää nyt jo olemassa olevaa vistaa ja kun w7 tulee niin siihen voi siirtyä vaikka heti kun se julkaistaan. Mulle ainaki sopis tällänen paljo paremmin ku tulee kerran 5 vuodessa ostettua kokonaan uusi kone ja vanhaan menee sitten joku linux distro.

Noi ”ilmainen päivitys” jutut on ihan kusetusta. Itse ostin acerin läppärin xp :llä mihin piti olla ilmaista päivittää vista, sitten kun se joskus tulee. Kun vista sitten tuli niin menin microsoftin sivuille lunastamaan tätä ”ilmaista” vistaa. Noh tietenkin postikulut oli sitte niin kovat että oli ~10€ alennus oem vistaan verrattuna. Ilmeisesti vaan ms hyvä kikka saada vanhempaa käyttistä myytyä vaikka uusi on tulossa. Tällein saa kivasti rahat kahteen kertaan. Asiakas tyytyväisyysdellähän ei tuollaisessa monopoli asemassa olevalla firmalla ole väliä.

Lisäyksenä edelliseen: Jos Microsoft tekisi viisaasti, sisällyttäisi se jokaisen vista ostajan tähän päivitykseen. Se tarkoitaisi käytännössä: Kiitos uskostasi micsrosoftiin, tässä teille käyttöjrjestelmä, josta te maksoitti, mutta valitettavasti jouduitte käyttämään korvaavaa tuotetta (vista) sillä aikaa, kun rakensimme valmiiksi lupaamamme käyttöjärjestelmää.

Olisi todella reilu veto, ja olisi microsoftinkin kannalta etu siinä, että he tietäisivät käytännössä jokaisen nettiä käyttävän koneen olevan windows7. Toki yksi rahastuskierros jäisi väliin, mutta mielestäni xp:n ja vistn välinen aika on käyttöjärjestelmän ”oletettu elinaika”, ei vistan ja win7:an.

Miettikää kommenttejanne. microsoft tarjoaa: ostakaa vista nyt, saatte seuraavan windowsin version ilmaisena päivityksenä! Siinä alkaa olemaan ostetun ohjelman käyttöikä suhteutettuna hntaan aika kohdillaan. OEM versio home preemiumista ei paljoa kukkaroa kevennä. ja siinä on kuitenkin paketissa käyttöjärjestelmää seuraavaksi kuudeksi vuodeksi (olettaen vuoden vistan käyttöä, ja w7:an julkasun jälkeen 5v sen käyttöä, ennen kuin tulee seuraava windows.)

Eiköhän se MS tällaisen vuodon jälkeen ilmoita minkä ajan jälkeen ostettuja OEM-vistoja se tarjoutuu päivittämään.

@21: mee huutonettiin myymään se uusi vista ja osta sitten seiska. Tuskin tuota saa seiskaan vaihtaa, kun ei edes vielä tiedetä minä aikana ostettuja vistoja tuo koskee.

@18
ehkä siksi että tarvii konetta nyt eikä joskus vuoden päästä?

Vista Pc:tä tullaan myymään tuona tiettynä ajan kohtana enempi, kuin niitä on myyty edeltäviin kuukausiin verrattuna yhteensä. Noh, kuitenkin aika vammanen juttu. Voisivat antaa reippaan alennuksen vistan omistajille vaikkapa ^^

Ihan hyvä idea, tuumasin itse ainakin ostaa uuden koneen, kun muutamat pelit saapuu markkinoille, joilloin seiskaa ei vielä mahdollisesti ole. Voisi XP:n muuten heittää siihen, mutta DX10 pitää tietty saada. Mites nuo ehdot käytännössä toimii? Voinko siis esim. ostaa jimmssiltä koneen osissa ja siihen vistan oem version ja saan seiskan ilmaiseksi vai?

@21
Eiköhän se oikeus ole ostokuittia vastaan??

@20
Puhut asiaa!
Ennemmin tai myöhemmin se aika Vistastakin jättää ja sit alkaa täys päivänen Linux käyttö! ;) :P

Mites tuo menee viimevuoona ostettiin vista yhteen koneeseen, mutta sitä ei ole siihen asennettu ei edes paketista avattu koko vistaa. Koneessa on tällä hetkellä XP:N lisenssi ja olisi tarkoitus siirtyä Windows 7 kun aika koittaa. Liekköhän tuo nyt kelpaa?

Nykyisen Windowsinsa voi myös päivittää (nimenomaan päivittää) ilmaiseksi Ubuntuun koska vain :)

Ihan turha tarjous.
Miks ostaa Win7 takia Vista kone nyt, kun sen voi ostaa suoraan Win7lla myöhemmin ja taatusti paremmalla raudalla.
Muutenkin monesti humpuukia noi tyyliin nämä aiemmat Vista Upgrade tarjoukset. XPn päivitys Vistaksi postikulujen hinnalla. Rahat meni Vistaa ei koskaan tullut ja muutenkaan sitä en nyttemmin edes käyttäisikään.

Hyvin ainakin on omalla koneella toimineet. Ja jos kiinnostaa windows 7 niin betaa vaan asentamaan… Itse en ole tosin kehdannut käyttää, kun pitäisi pelit / muut asentaa uudestaan ==> vie tilaa hirveästi

Näytä kaikki kommentit

Hyvä juttu! Sama homma kuin @ 15. Toivottavasti nykyinen kone kestää sen aikaa että selviää paremmin tuo ajankohta.

Hieno homma, ite olen tässä jossakin vaiheessa ostamassa konetta ja ite olen halukas ottamaan tuon Windows 7:skan…toivottavasti tuo ei tuo hirveesti laitteisto ongelmia tai yhteensopimattomuus ongelmia lähinnä videopelien kohdalla kun ite niitä pääasiassa pelailen ajan kuluksi.

Mitäs hienoo tossa windows 7 on kannattaako lähtee päivittämään ? itte ostin vistan 2 viikkoo sitte ni varmaan vois päivittää jos siintä jotain hyötyä on.

Taidan minäkin päivitellä vistani ilmaiseksi torrenttien kautta.

No auttaapahan törkeästi kun viime vuonna ostanut koneen.

Luin toisaalta että ko. päivitykseen oikeuttava päivämäärä olisi alustavasti 1.7. eli arvatenkin melko tarkalleen 1-2 kuukautta ennen Seiskan julkaisua.

Lisäksi päivitysmahdollisuudet kohtuullisen rajatut:
* Windows Vista Home Premium -> Windows 7 Home Premium
* Windows Vista Business -> Windows 7 Professional
* Windows Vista Ultimate -> Windows 7 Ultimate

Eli versioiden kesken ristiin päivittäminen ei onnistu.

Paitsi, että vain seuraavat k-järjestelmäversiot voi PÄIVITTÄÄ (Upgrade) Windows 7:lle:

Vista Home Premium, Vista Ultimate, Vista Business

Esim. XP vain uusasennus (clean install), kts. The Inquirer: Windows 7 upgrade plans leaked

@6
Ei niin voida tehdä (/ole järkevää tehdä). Homma ei toimisi, jos MS ilmoittaisi nyt että esim huhtikuun jälkeen hankittuihin koneisiin saa päivitettyä W7:n. Olisi taas alkuperäinen ongelma.

Joko asia vuoti liian aikaisin tai V7:n saa päivitettyä nyt hankittavaan läppäriin.

Oikeastaan oli typerää jättää nuo ajankohdat ilmoittamatta. Taisi siis olla vuoto. Nyt sitten kukaan, joka haluaa tuon päivityksen ei osta vielä. Nykytilanteessa ikävämpi juttu valmistajien kannalta. Tästäkin ehkä kuullaan uudestaankin.

Olen tässä konetta hankkimassa olisi kiva jos MS ilmoittaisi nuo säännöt tuosta päivitysoikeudesta.

”Muualta verkosta” kohtaanko arvotaan joku nettisivu netistä ihan randomilla, vai mitenkä tuo kaksplus nyt liittyy uutiseen?

näinhän se meni noissa vista läppäreissäkin mitkä ostettiin tiettynä aikana ennen vistan julkistamista, tosin se netistä tilaaminenhan oli yhtä helvettiä, että eipä heru paljon uskoa tällekään projektille…

tämähän kuulostaa järkevältä, joskin itse olen ostanut läppärin reilu vuosi sitten, joten eipä taida onnistua omalla kohdalla :|

PÄIVITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMÄSI ILMAISEKSI!!!!!

(koskee vain tiettyä käyttöjärjestelmää, joka on hankittu tiettynä ajankohtana ja lisäksi pitää tätyttää ehdot a, b ja c, sekä uhrattava vuohi ja allekirjoitettava sopimus verellä…)

Hyvin otsikoitu A++++

Muropaketin uusimmat