Uusimmat

Razer panostaa pelitietokoneisiin – ”hinnalla ei ole väliä”

08.01.2016 14:00 Eric Hartin

Kello on 6:05 ja lento on lähtemäisillään Ruotsiin. Ensin lento Arlandaan, sitten Göteborgiin. Kohteena on Jonköping, Dreamhackin pääkallonpaikka. Muinoin yksi demoscenen suurimmista tapahtumista on vaihtanut prioriteettiaan ja on nykyään eSports-paratiisi. Tapahtuma on niin suuri, että Dreamhack-brandillä varustettuja tapahtumia järjestellään nykyään ympäri maailmaa.

Paikan päällä on jos jonkinlaista tapahtumaa: eSportsin lisäksi paikalla on myös laite- ja ohjelmistotaloja, jotka esittelevät ja paljastelevat siellä tuotteitaan. Löytyy myös indie-nurkkaus, mihin paikalliset kehittäjät toivat omia pelejään näytille. Koska tapahtumaan osallistuu lähes 30 000 ihmistä, on se jaettu useampaan siipeen. Yhdessä siivessä on suurin osa näytteillepanijoista ja eUrheilusta. Toisessa siivessä ovat pelaajat. Pienemmistä siivistä voi vaikka hakea purtavansa.

razer_blade_eu_201601_3

eSportsia löytyi todellakin laidasta laitaan. Oli Starcraftia, Heroes of the Stormia, Dotaa, Counter-Strikea, Hearthstonea… Sekä taistelupelien puolelta Super Smash Bros. Melee ja Capcom Cupin vuoden viimeinen Ultra Street Fighter 4 -karsinta. Siinä missä isommat Valven sekä Blizzardin pelit saivat isot katsomot ja pelaaja-alueet, taistelupelaajat joutuivat tyytymään hieman pienempiin alueisiin.

Sähköurheilusta ja -atleeteista kiinnostuneet pääsivät myös Twitchin järjestämälle alueelle, missä pelaajat saivat hengailla omanhenkisen väen kanssa. Tarjolla oli mukavia säkkituoleja, syötävää sekä juotavaa – ja mahdollisuus vakoilla kilpailijoidensa menestystä striimien kautta.

Indie-puolelta löytyi myös ties mitä kokeiltavaa. Näistä esimerkkeinä toimikoon Rymdresa-niminen täysin taisteluvapaa avaruusseikkailu, nelinpelattava trukkipeli Funklift sekä Chicku, Super Meat Boy -henkinen tasohyppely.

razer_blade_eu_201601_4

Esillä oli tietenkin laitevalmistajia laidasta laitaan. Isoja näytteillepanijoita oli eritoten Razer, HTC, sekä Intel. HTC oli esitteli erityisesti Viveä, eli uusinta uutta VR-teknologiaa. Valitettavasti moista ei testaamaan päässyt, sillä laitteen testausaikojen varauslista oli täynnä. VR-kakkuloiden taistelu alkaakin toden teolla vuoden 2016 puolella – ja kiinnostaakin nähdä mikä ässä HTC:lla sekä muilla yrityksillä on hihassa.

Vaan jos HTC:llä oli isoja juttuja näytettävänä, oli Razerillakin julkistettavaa.

Razerin julkistukset

Razer on ollut ehkä eräitä suurimpia vain pelilaitteisiin keskittyviä yrityksiä viimeaikoina. Hiiristä liikkelle lähtenyt yritys tekee nykyään kaikkea mahdollista pelilaitteisiin liittyvää. On pelinäppäimistöä, pelitablettia, pelihiirtä, peliranneketta – sekä pelikannettavia.

Marraskuun lopulla pidetty Dreamhack Winter 2015 on tavallaan pelaavan kansan yksi isoimpia tapahtumia. Siinä missä esimerkiksi E3 juhlistaa pelejä, Dreamhackin voi tavallaan katsoa juhlistavan pelaajia. Onkin selvää, miksi Razer valitsi juuri tämän tapahtuman julkistaakseen isoja asioita.

razer_blade_eu_201601_6

razer_blade_eu_201601_5

Ensimmäinen suuri julkistus Razerilta oli eurooppalaisille: kannettava tehopelikone Razer Blade on vihdoinkin saatavilla täälläpäin maailman kolkkaa. Sikäli mikäli peliläppärit kiinnostavat, on Razer Blade mielenkiintoinen vaihtoehto – se on kokonsa puolesta oikea läppäri, eikä raahattava jättimäinen pöytätietokonetta lähentelevä hirviömäisyys.

Sitä Eurooppa sai tosin odottaa neljä vuotta Yhdysvaltojen julkistuksen jälkeen. Niin, Eurooppa on tärkeä markkina-alue kuten aina. Toisaalta Aasia ei vieläkään ole saanut omaa Bladeaan, joskin Razerilla toivotaan sen tapahtuvan mahdollisimman pian.

razer_blade_eu_201601_8

Bladea saa toistaiseksi vain Razerin oman nettikaupan (http://www.razerzone.com/) kautta, mutta firma lupaa saatavuuden laajentuvan tämän vuoden puolella tuntuvasti.

Kone tosin maksaa hulppeat 3000 euroa, mikä on kova hinta kilpailijoihin nähden. Razerin CEO Min-Liang Tan ei siitä koommin välitä.

”Jos nyt rehellisiä ollaan”, hän sanoi, ” niin hinta ei kiinnosta meitä tippaakaan. Teemme laitteen, jolla pelaisimme itse.”

256 GB QHD+ Razer Blade sisältää muun muassa lukkiutumattoman pohjoismaisen näppäimistön, SSD-levyn, NVIDIA GeForce GTX 970M -näytönohjaimen ja neliytimisen Intel Core i7 4720HQ -prosessorin ja 14-tuumaisen näytön. Razer kehuu sen olevan ”kaikkien aikojen ohuin, tehokkain ja kannettavin pelitietokone koskaan” ja tarjoavan ”suorituskykyä, jollaista löytyy yleensä vain paljon suuremmista kannettavista.”

 

Razerin hypevideo

 

Bladesta luvassa myöhemmin testiä, jolla selviää kuinka se selviää tosielämän pelikokeesta.

 

Toinen suuri julkistus on yhteistyö Lenovon kanssa. Vaikka Razer on iso tekijä pelilaitteiden alalla, ovat hekin pieniä suhteessa Lenovoon. Ongelma on, että varsinkin suositummat tuotteet lentävät hyllyltä sitä tahtia, että niitä ei yksinkertaisesti ehditä valmistaa haluttuun tahtiin. Näin Razer saa kumppanuuden kautta hyvän infrastruktuurin, jonka kautta varsinkin Bladea saadaan nopeammin hyllylle.

razer_blade_eu_201601_7

Lenovo hyötyy sopimuksesta saamalla markkinoille omia Razer Edition -sarjan pöytäkoneita. PC-markkinoiden suurimpana tekijänä Lenovolta puuttuu toistaiseksi täysin pelaajille keskittynyt linjasto, joka saadaan käyntiin tällä yhteistyöllä.

Ensimmäinen myyntiin tuleva pelikone on IdeaCentre Y900 RE (Razer Edition), jonka yhtiö kehuu olevan pelaajien käyttöön suunniteltu niin sisuksistaan kuin ulkoiselta olemukseltaan.

Eric Hartin

 

Lisätietoja: http://www.razerzone.com/

 

razer_blade_eu_201601_1

 

Lisää aiheesta

Android-mikrokonsolit eivät kuolleetkaan? Myös Razer julkaisee oman miniatyyrikonsoli

Pelikopteri #012 – tankkikopteri! (Checkpoint)

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma – mekaanista aatelia

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Razer on reilu orvoille Ouya-pelikehittäjille, maksaa näiden saamiset vaikkei edes tarvitsisi

Razer Seiren – pelimiehen ja tubettajan ammattilaismikrofoni

RGB:n loistoa – Muropaketti testasi kolme värisäihkyvää mekaanista pelinäppäimistöä