Uusimmat

The Park ahdistaa Halloweenina

23.10.2015 15:30 Heikki Mustonen

Funcom on tutumpi studio mmorpg-pelaajille. The Secret World, Age of Conan and Anarchy Online ovat talon lippulaivajulkaisuja. Halloween-juhlia kauhistuttamaan saadaan kuitenkin samasta pajasta jotain linjasta poikkeavaa. Viime keväänä Joel Bylos ja kumppanit aloittivat testit Unreal Engine 4:n kanssa nähdäkseen, miten pelimoottori sopii firman tarpeisiin. Joel tiimeineen uskoi, että parhaisiin tuloksiin testissä päästäisiin pienimuotoisella peliprojektilla.

Kun projektin tuloksia esiteltiin päättäville elimille, he ihastuivat demoon ja päättivät lisätä tekijätiimiin muutaman henkilön, jotta produktio vietäisiin maaliin asti. The Park ei siis ole tarkkaan excelissä laskettu myyntiargumentti, vaan aidosti tekemisen vapaudesta ja ilosta käyttövoimansa saava tarinavetoinen yksinpeli.

the_park_artikkeli_05

Vaikutteita tekijätiimi on imenyt peleistä kuten Gone Home ja The Vanishing of Ethan Carter. ”mielestäni the Vanishing of Ethan Carter on pelityypin riman asettaja. Gone Home on myös loistava, vaikka jatkuva tyhjien laatikoiden availu tuntuikin turhalta.”, toteaa Joel.

Samoin kuin esikuvansa, The Park on kestoltaan muutamia tunteja ja hyvin pelattavissa yhdessä illassa. Joel ei näe peliaikaa yksinään kovinkaan tärkeänä pelilaadun mittarina

”Pelin ei tarvitse aina olla pitkä, kunhan se tarjoaa hyvän tarinan ja pelikokemuksen”.

The Parkin ytimessä on äiti-lapsi suhde, jota käsitellään aikuisesta näkökulmasta. Vaikka pelissä on selkeästi aikuisille suunnattu pohjavire, on se suunnattu silti kaikille genren ystäville.

”Hyvästä viinistä voi nauttia myös humalahakuinen nuoriso, mutta varttuneempi osaa arvostaa sen aromeja ja nyansseja hiukan enemmän”.

Aivan kuten Disneyn elokuvat ovat koko perheelle, mutta muutama vitsi aukeaa vain vanhemmille.

the_park_artikkeli_03

the_park_artikkeli_02

The Park on tekijöidensä tulkinnan mukaan seikkailupeli psykologisella kauhulla maustettuna. Se kuljettaa pelaajaa tarinassa, jossa uni muuttuu hitaasti painajaiseksi, joka on pakko katsoa loppuun.

Tällä hetkellä peli on ennakko-ostettavissa alennettuun hintaa ja se julkaistaan virallisesti 27.10. Tiukasta aikataulusta huolimatta Joel kertoi kaiken olevan valmiina kun Halloween kauhistelut alkavat. Peleissä ei ole vielä väsymiseen asti käsitelty arjen asioita, joten The Park on tervetullut lisä, johon Dome palaa hyvinkin pian.

 

The Park

Tekijä: Funcom

Julkaisija: Funcom

Tulossa: PC

Pelaajia: 1

Muuta: Ladattava peli, hinta 12,99 euroa (Steam http://store.steampowered.com/app/402020/)

Pelin kotisivu: http://www.theparkgame.com/

Heikki Mustonen

 

 

Lisää aiheesta

Kholat (PC)

Silence of the Sleep (PC)

Slender: The Arrival (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Soma (Linux, Mac, PC, PS4)

Until Dawn (PS4)

Zombi (PC, PS4, Xbox One)