Arvostelu: Moto Racer 4 ei kehnoa pelisarjaa pelasta

04.01.2017 11:20 | Eric Hartin | 629

Moto Racer 4Tekijä: Anuman
Julkaisija: Microids
Testattu: Playstation 4
Saatavilla: Playstation 4, Xbox One, PC
Pelaajia: 1, 2-8 (internetissä)
Arvostelija: Eric Hartin

Harva pelisarja saa useita jatko-osia, vaikka laatu olisi ollut kyseenalainen heti alusta pitäen. Moto Racer ei ole päässyt koskaan pakoon keskinkertaisuuden suosta. Neljäs peli ei tilannetta muuta.

Moto Racer 4:n kehittäjillä on selkeästi filosofiana se, että vain määrä merkitsee. Erilaisia tiloja sekä pyörätyyppejä löytyy vaikka muille jakaa ja pelattavaa on tuhottomasti. Sen sijaan laatu on kauttaaltaan kyseenalaista. Graafisesti peli näyttää siltä, että sen olisi helposti voinut julkaista edellisen sukupolven alkutaipaleilla. Asia ei sikäli haittaisi, mikäli peli ei olisi samalla erittäin buginen. Esimerkiksi maan sisään jumittava prätkä on arkipäivää Moto Racer 4 -pelaajan elämässä, eikä pyörää saa irti kuin käynnistämällä rata uusiksi.

Bugeja pahempi ongelma on moottoripyörien yleinen kiikkeryys. Vähä nautittavuus kaatuu siihen, että pyörää ei vain ole hauskaa ohjata. Sillä ei ole väliä ollaanko perinteisemmillä asfalttiradoilla vaiko motocross-tyylisillä hiekkaradoilla. Perusohjauksen kiikkeryyteen tottuneelle luvassa on vielä toinen kerros opeteltavaa. Nimittäin pelin temppujärjestelmä, mitkä tuntuvat sattumankaupalta saada onnistumaan.

Moto Racer 4

Ei sillä, hyvääkin Moto Racer 4:sta löytyy.

Pelin tekoäly on vaikeustasosta riippuen erittäin aggressiivinen – ja muista pelihallityylisistä huristeluista poiketen kuminauhaa ei ole. Ja koska ratoja on massiivinen määrä, niin sekaan on eksynyt muutama ajamisen arvoinen helmikin. Siis silloin, kun peli ei bugita ja kiikkeryyteen on jo tottunut.

Nettipelikin Moto Racer 4:sta löytyy, joskin paketin sisällön huomioon ottaen se on sisällöltään hyvinkin laiha. Kehitys on selkeästi tapahtunut yksinpelin ehdoilla, mikä ei sinällään välttämättä ole huono juttu. Toisaalta vaikka nettipeliominaisuudet olisivat kuinka hyviä, kokeiluhetkellä nettipelaajia ei löytynyt, mikä kertoo jo pelin elinvoimaisuudesta.

Moto Racer 4:stä jää pinnallisimpana ajatuksena mieleen se, että peli voisi olla hyväkin, mikäli ratojen ja pyörien määrä olisi puolitettu ja tekijät olisivat keskittyneet laatuun määrän sijaan. Ideoita selkeästi on, mutta viilaus puuttuu. Se on sääli, sillä genressä ei hirveästi ole kilpailua.

Nykymuodossaan Moto Racer 4:ää ei kuitenkaan voi suositella oikein kenellekään.