UUSIMMAT

10 miljoonan korvaukset hylätty – Hollywoodin ahdistelutapauksia hoitanut asianajaja Riot Gamesin kimppuun

26.02.2020 10:26 | Muropaketin toimitus

League of Legendsistä tunnetun pelistudion oikeussotku syvenee jälleen.

Riot Gamesia kohtaa nostettua syytettä sukupuolisesta syrjinnästä on käsitelty jo kuukausimääriä, eikä loppua näy. Nyt Eurogamer kertoo, että syytteen nostaneet työntekijät ovat hylänneet pelistudion tarjoaman 10 miljoonan dollarin korvaustarjouksen, ja Kalifornian osavaltio on myös puuttunut oikeusjuttuun.

Eurogamerin mukaan kanteen on ottanut haltuunsa uusi asianajotiimi, jossa on mukana sukupuolten oikeuksiin erikoistunut asianajaja Genie Harrison. Hän on aiemmin hoitanut muun muassa elokuvayhtiö Weinstein Companya ja näyttelijä Kevin Spaceyta vastaan nostettuja kanteita.

Harrisonin mukaan asianajajat vaativat kanteen nostaneille työntekijöille asianmukaista kompensaatiota sekä uudenlaista palkkatasa-arvoa Riot Gamesilla. Kanteen uusien korvausvaatimusten on uutisoitu kohoavan jopa 400 miljoonaan dollariin, mutta Riot Gamesin mukaan väite on perätön.

Pelistudio kuitenkin toistaa aiemmat väitteensä, että yhtiö pyrkii tosisaan korvaamaan poljetuille työntekijöille heidän kokemansa vääryydet ja muuttamaan studion toimintaa parempaan suuntaan.

Riot Gamesin ympärillä pitkään jatkunut kohu sai alkunsa vuonna 2018 tehdystä artikkelista, joka paljasti studiolla harjoitetun järjestelmällisen seksismin, epätasa-arvon ja jopa maton alle lakaistun seksuaalisen ahdistelun. Viime vuonna studion työntekijät järjestivät näyttävän ulosmarssin protestina johtoa kohtaan.